Zdravím🙂
Celý cyklus som si robila ovulačné testy a na 12DC sme mali styk (len vtedy- kedže bol chorý a neskôr odcestovaný) , no pozitívné ovulačné testy som začala mať až 17-18DC / teda až o 12-48 h príde ovulacia to znamená , na 18-19DC približne . Nemyslím si, že by spermie toľko prežili a zaujíma ma či je možné aby mi ovulačný test nezachytil ovuláciu?
Kedže som otehotnela mohlo to byť len z toho styku 🙂
Dôležité je, že si tehotná.Ja testom neverím otehotnela som 3 dní pred menzesom a možno preto nám to dlho trvalo, lebo sme sa viac snažili okolo polky cyklu
Ani podla mna nie su ovu testy spolahlive..mne tiez vychadzali negativne a ked som bola na folikulometrii, ovu bola vzdy potvrdena...takze moze kludne byt...
len nechápem prečo mi vyšli pozitívne už po ovulácií
Ovulacny zachyti aj tehotenstvo. Sama som si odskusala v jeden den z jedneho mocu aj LH aj HCG test a oba vysli pozitívne. Krv to len potvrdila.
Tak možno mi ovulaciu nezachytili ale tehotenstvo už skor🤔zaujimave
Je to možné , z vlastnej skúsenosti..robila som si ovu test niekoľko mesiacov, vždy mi ukázal a neotehotnela som. Jeden mesiac mi vôbec neukazoval čo som nechápala lebo vytok som mala a bum v ten mesiac som otehotnela, dokonca čakám dvojičky a dr mi povedala že som mala dvojitú ovulaciu lebo vyzerajú splodene v ten istý deň a sú dvojvajecne. Takže ovu test určite nie je meradlom.
Ono ak testujes len raz za deň tak ti vrchol hladiny LH zachytiť ani nemusí. Alebo stačí menej citlivý test a viac triedený moč keďže aj ovulacne testy sú rôzne citlivosti. Preto to veľa gynekológov ani neodporúča ako presný ukazovateľ ovulácie.
A z veľa žien ukáže ovu test pozitivitu keď sú tehotné
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Je to možné, mne ešte ovulačné testy nezachytili nikdy ovuláciu a podľa teploty ju mávam každý mesiac