Ovulačný test a jeden vajcovod

19. dec 2024

Ahojte, prosím vás viete mi poradiť, ze ako sa môžem spoľahnúť na ovulacne testy, keď mám len jeden vajcovod? Keďže vaječníky mám oba a oba môžu ovulovat, tak bude mi test zachytávať aj ovulaciu, ktorá bude na strane, kde vajcovod nemám? Chcem len vedieť, či je reálne šanca, aby som pomocou testov vedela, ze kedy sa môžeme reálne snažiť. Ďakujem za rady a skúsenosti

e1i
19. dec 2024

Ovulacne testy zachytavaju vzostup LH. Za mna dost nespolahlive podla vlastnej skusenosti. Testy pozitivne a zhodou okolnosti podla sona po ovulacii ani chyru ani slychu. Odhliadnuc od toho ze nevies na ktorej strane prebieha ovulacia. Za mna jediny spolahlivy sposob je folikulometria u dr.

autor
19. dec 2024

@e1i och, len keď ten môj ju len tak nerobí

nevenka
19. dec 2024

Tak si rob testy a meraj bazalnu teplotu. Az ta ti ppvie, ci ovulacia prebehla alebo nie. Len teda nikdy nebudes podla tohto vediet, z ktoreho vajecnika, no...

butterflyeffect
20. dec 2024

Tiez mam len jeden vajcovod, ovulacny test ti ukaze ovulaciu aj ked budes ovulovat na strane kde vajcovod nemas. Ja som chodila na folikulometriu, inak nezistis z ktorej strany ovulujes. Cize ku gynekologovi, inak budes mat zbytocne stresy a sklamania ked to nevyjde. ( mne nepomohla ani ta folikulometria a planovanie v case ovulacie na strane vajcovodu, u nas vyslo az ivf)

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre