Ovulačný test

summersunny94
17. okt 2021

Ahojte žienky pred pár dňami (13DC) som si robila ovulacny test a vyšiel dosť tmavý tá druhá čiarka , testovala som ešte raz a bola taká silná čiarka, cca rovnaká ako tá čo je na fotke, ktorú prikladám. potom ma silno pichalo v pravom vaječniku, na druhý deň som testovala a úplne slabá čiarka aj dnes som testovala a ledva tu čiarku druhu vidím. Je možné že ten úplný vrchol ovulácie a hodnoty LH som nezachytila na teste ?(lebo že niekedy to je najvyššia tá hodnota len pár hodín ) alebo je normálne že zrazu z ničoho nič druhe čiarky sú úplne svetlucke? Ďakujem vopred za odpoveď. 🙂

summersunny94
autor
17. okt 2021

Teraz mám už druhý deň testy takéto slabunke. Je teda možné že ovuláciu som nezastihla na teste, a teraz ťa hladina LH pomaly klesá (čo sa odzrkadľuje aj na testoch) ?

xxemma
17. okt 2021

@summersunny94 ano je mozne, ze si proste vrchol nezachytila. Mohol byt v noci.

summersunny94
autor
17. okt 2021

@xxemma a teda je normálne to že teraz sú už druhé čiarky také slabunke, môže to byť teda z toho dôvodu že ovulka prebehla? 🙂

summersunny94
autor
17. okt 2021

@xxemma ja len či sa mi ešte oplatí ďalej testovať, či sa môže stať že čiarka zrazu bude silná alebo nie. Lebo uz druhý deň mám takúto slabucku. Ale ktovie mohla byť vtedy ovulácia lebo ma veľmi asi 5 min pichalo v podbruší vo vaječníkoch, som sa ani vystret nemohla.

xxemma
17. okt 2021

@summersunny94 ano je normalne ze teraz je ciarka slabsia lebo hodnota lh klesla.
Ovu nemas vobec odsledovanu ktory dc ju mas?

summersunny94
autor
17. okt 2021

@xxemma nie vôbec praveze , mám PCO a nepravidelný cyklus , tým pádom niekedy aj anovulacne cykly, ale tehotenstvo nie je u mňa nemožné lebo jednu dcérku už mám. Teraz chceme druhé dieťatko a DR mi nasadila užívať progesterón , len vôbec mi neodsledovala kedy mám plodné dni, a keďže progesterón blokuje ovuláciu tak som sa rozhodla že tento mesiac tie tabletky vysadim a odsledujem si kedy mám ovuláciu 🙂 mám ich brať od 18DC a to 10 dní , dnes som 16 DC a preto neviem či si ich mám dať (či som mala toto ovuláciu ) alebo či si ich nemám dať a odsledovať si ovuláciu aj ďalšie dni až do MS.

xxemma
17. okt 2021

@summersunny94 na toto je najlepdie merat bazalnu teplotu, tam presne vies ci ovu bola alebo nie. A inak ked ti dr dal progesteton tak ti mal urobit aj folikulometriu a nie len tak na slepo urcit den nasadenia pgs. Vsetci dr rataju s tym ze sme ako svajciarske hodinky a ovu mame presne 14dc. 😄 Kedze mas pcos, tak ovu kludne mozes mat trebas aj 25dc. Skus zvazit to meranie BT.

summersunny94
autor
17. okt 2021

@xxemma skúsim teda , ďakujem za tým a ďakujem že si mi aj na to odpoevdela, že ovu som nemusela zachytiť na vrchole a že mohla byť a teraz testy blednu. Budúci mesiac skúsim teda tu bazalnu teplotu, ak teda príde MS 🙂

summersunny94
autor
17. okt 2021

@xxemma takže tiež by si si tento mesiac na mojom mieste nedala ten progesterón?

kvetka14
17. okt 2021

@summersunny94 môžem sa ta opýtať ako berieš progesterón? Ja som na tom úplne rovnako snažíme sa o druhé bábo a tiež beriem progesterón pretože som vždy 10 dní pred ms špinila. No keď som si dávala kapsule ráno aj večer ďalší mesiac som ovuláciu vôbec nemala a aj ms mi meškala 5 dní čo sa mne nikdy nestalo. Stále mi bývalo zle ako keby som bola tehu. Ďalší mesiac som si povedala že si znížim dávku na polovicu takže som si dala progesterón len na noc aj keď viem že sama od seba by som to asi robiť nemala ale mala som pocit že je to silná dávka na mna. A tento mesiac prebieha ovulácia a dokonca aj na čas ako som ju zvykla mať. Včera ovulacne testy pozitívne a dnes už taký slabší ako si ty dávala. A dnes mám aj pichlave bolesti v podbrušku. 🙂Ja som to tak urobila ale skús sa informovať u dr. Čo ti na to povie. Keď teda nechceš blokovať ovuláciu.

summersunny94
autor
17. okt 2021

@kvetka14 ja beriem progesterón od 18 DC a to desať dní každý večer na noc jednu kapsulu. Mne zase MS prišla takmer na čas keď som to brala , meškala mi tak 1 deň (inokedy meskava aj 3 týždne). Super teda že ti ovu prebehla ja dúfam že aj mne, len ak aj bola tak som na teste nezachytila jej úplný vrchol a teda test bol takmer pozitívny, ale nie úplne. Teraz už 2 dni mám čiarku slabucku. 🙂

xxemma
17. okt 2021

@summersunny94 kludne mozes zacat nerat aj zajtra aj ked bude tie teploty s cim porovnat. No obvikle ak bt nad 36,7 tak sa da tvrdit ze ovu bola. Je dokezite vediet bt pred ovu aby to malo relevantnu vypivednu hodnotu.

xxemma
17. okt 2021

@summersunny94 ono ked beries pgs tak samozrejme ze do 2-3 od vysadenia pride ms. Takto u bab s pcos drzua cyklus v norme +/-28 dni avsak to neznamena ze ovu prebehla na predpokladany 14dc.

summersunny94
autor
17. okt 2021

@xxemma a keď ho vysadim tento mesiac tak s ani zase Rozhadze celý cyklus? Lebo ja ho fakt nechcem užívať ak mi náhodou ovuláciu blokuje.
Takže keď je 36,7 a viac tak ovulácia už prebehla. A v deň ovulácie býva aká bazalna teplota a pred ovuláciu ak prosím ťa? Moc sa do toho nevyznám po pravde 😳🙂

xxemma
17. okt 2021

@summersunny94 ak ovu bola a lueky nenasadis tak ms by mala prist do 14 dni od predpikladnej ovu. Zlte teliesko nahradi pgs. Tuto moj graf z minuleho mesiaca, pekne tam vidiet teplotu pred ovu a pi nej. Ta zvisla ciara to oddeluje.

summersunny94
autor
17. okt 2021

@xxemma takže nemala by MS nejako meškať keď progesterón vysadim mala by prísť do 14 dní, teda nemusela by prísť 🙏 ďakujem za graf kuknem

summersunny94
autor
17. okt 2021

@xxemma a ako si myslela to že žlté teliesko nahradí progesterón?

xxemma
17. okt 2021

@summersunny94 ano za predpokladu ze ovu bola. Ak by ovu nebola tak moze meskat.

summersunny94
autor
17. okt 2021

@xxemma a tehotenský test si môžem robiť o tých 14 dní prvý ak by sa náhodou podarilo, teda ak ovu bola

xxemma
17. okt 2021

@summersunny94 ked praskne folikul tak sa z neho uvolni oocyt, pricom tento prasknuty folikul sa zacne menit na zlte teliesko. Ulohou zlteho telueska je produkcia progesteronu, ktory pripravi endometrium na nidaciu oplodneneho oocytu, teda embrya. Ak nedojde k oplodneniu oocytu, tak zlte teliesko pomalicky zanika, hladina progesteronu klesa, tak isti klesa aj endometriu a prichadza k ms.

xxemma
17. okt 2021

@summersunny94 ano po 14 dnoch od ovu treba skusit tt a ak by bil pozitivny, tak nasadit progesteron

summersunny94
autor
17. okt 2021

@xxemma a ak mám znížený progesterón v tele tak v prípade možného tehotenstva tento mesiac nezníži nejakú šancu na správne uhniezdenie , keď neuzijem týchto 10 kapsúl progesterónu ako každý mesiac? Možno hlúpa otázka ale vidím že sa naozaj vyznáva v tom a dobre mi padne taká správna rada 🙂 naozaj si to super vysvetlila 🙂

summersunny94
autor
17. okt 2021

@xxemma ok tak o 14 dní vyskúšam tehu test

xxemma
17. okt 2021

@summersunny94 no vzhladom k tomu ze dr ti asi nebral krv na zistenie hodnoty progestetonu, tazko sa ti ktokolvek vyjadri k tomu.
Treba dr poziadat o hp pripadne folikulimetriu.

summersunny94
autor
17. okt 2021

@xxemma ok naozaj ti moc ďakujem za vysvetlenie , si zlatá ☺️

summersunny94
autor
21. okt 2021

Po Tom silnom teste som mala stále slabé testy a včera som mala zase taký silný, tak som si spravila teraz test a môžem už tento považovať za pozitívny? Už som ovu nemala asi rok možno aj viac 😔

iviczech
2. nov 2021

Neodpovedám na otázku,ale dovolím sa sem vtesnať😊Ak by ste,žienky,mali niektorá záujem,mám doma 2 balenia ovul.testov.Jeden úplne neotvorený,z druhého asi 1,či 2 zobraté.Niekedy v decembri im končí oficiálna záruka a ja mám o pár týždňov termín🤰,takže ich ťažko využijem😊.Ak by bol záujem,tak v správe 👋🏻

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre