Prvýkrát sa mi stalo že mám ovu hlien viackrát za cyklus. Som teraz 9-10dpo a hlien je tu opäť. Ovu testy negatívne, bt sa drží hore, žiadny pokles. Čo to môže byť?
Teplota o tomto case moze byt este hore. hlien aj mne pribuda ku koncu cyklu po suchsich poovulacnych dnoch.
Mas ovu odsledovanu? U mna obcas nepraskal folikul, vznikla z neho cysta a mala som stale vysoky estradiol, cize aj hlien som mala plodny az do prichodu ms
@janetinka27 keď je plodný hlien až do ms to nič asi nepomôže k tehu ak folikul nepraskol, dobre usudzujem? môžem sa spýtať, dáva sa nejaký liek (hormón) aby praskol folikul? Ďakujem
@skalnicka02 ano, ak nepraskne, vajicko sa neuvolni. Ale nemusi to byt tento pripad, da sa to zistit na sone aleboz krvi, pretoze bez ovu sa nezvysi progesteron. Ja si picham pri urcitej hladine estradiolu (odbery krvi) ovitrelle abo gonasi
@janetinka27 vďaka za odpoveď... a ako to je, ovu test nič neprezdradí či sa vajíčko uvolnilo?
@skalnicka02 ovutest reaguje na vzotrup LH, ale ten vzostup nemusi byt dostatocny na prasknutie alebo moze byt zhrubnuty obal folikulu, napriklad pri cukrovke atd a preto folikul neprasne atd
@skalnicka02 este mozes overit prebehnutie ovu napr. Meranim bazalnej teploty. Ak ovu prebehne, teplota ide hore a pred ms opat klesne. Este moze byt situacia, ze vajicko sa sice uvolni, ale progesteron nestupne alebo len velmi malo.ide o nedostatocnu funkciu zlteho telieska. To mam napriklad ja - folikul mi bez gonasi praskne sam malokedy. Ked aj praskne, tak aj tak mam progesteron nizky, musim ho brat v poovulacnej faze
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Nic. Pred ms par dni aj ja zvyknem taky mat