Ahojte chcem sa poradiť, keďže som sa nikde s týmto problemom nestretle v diskusiach tak sa chcem opýtať. Mam 27 dnový cyklus a chcem sa opýtať či je možné mať ovuláciu neskor než v presne polovici cyklu. Odkedys sa snažíme o babatko tak sa pozorujem a neviem či si to teraz nemýlim..myslim predmenštruačne bolesti s ovulačnymi. Či mávate tyzden pred MS trošku take jemne tlaky v podbrušku. Alebo ci to nahodou nieje ovulacia??? 8 dní pred MS začínam siln cítiť ľavý prsník a pobom am bolia obe...... Viete mi poradiť?? Či to može byt priznak ovulacie??? Alebo sa už maternica pripravuje na menstruaciu???
Soldi to znamena ze este je šanca na oplodnenie??? alebo už je neskoro???
:( Takže to asi tento mesiac opäť nevyšlo.
Tak, napíšem o štyi dni, človek ma byt optimista ale radšej nečaká slávu aby nebol velmi sklamany... Tak uvidíme 🙂
@ajusssa ovulacia moze byt inokedy ako v strede cyklu...ja mam bolestive prsia a citlive podbrusko,tak spoznam ovulaciu...kedze v tom case chodim na folikulometriu,tak to vidime s doktorom na ultrazvuku,ze bude ovulacia....alebo skus ovulacne testy,u mna kvoli pco nefunguju 😉
@stellamaris veď preto som písala leebo nevien či tie bolesti pŕs a podbruska sú predmenstruacne alebo by to mohla byť ovulacia. Presne v strede cyklu som bolaa na gynde a ovulacia ešte vraj by len mala prebehnúť. Ak to este jeden mesiac nevyjde tak už pôjdem k lekárke aj ja. :(
@ajusssa to chapem,nie je jednoduche rozpoznat ovulku,ale skus u doktora,nech ti sleduje folikulometriou cyklus a budes vediet 😉
Tak vravela mi doktorka že ak to este 2 krát nevyjde tak vraj mi dá nejaké lieky ale nevien aké by to mohli byť. Dufam že nie nejaké hormonalne. A uvidíme. Ach keby človek vedel od začiatku že počať bábätko nieje take jednoduché.:(
@ajusssa ovulaciu mozes mat kludne aj po skonceni (ku koncu) menstruacie. nie len cca v 1/2 cyklu. ja napr. poslednych asi 3-4 x mam vzdy po menstruacii hned ovulku a viem si to odsledovat kedy ju mam. skus kuknut do temy prirodzene planovane rodicovstvo ci bilingsova ovulacna metoda, tak ti viac poradia, kedy mas ovulku a kedy spravit dieta 😉 😉 😉 (najneskor v den ovulacie a najskor cca 4-5 dni pred nou) drzim palce
Ahoj, prva cast cyklu u zien kolise, druha cast - od ovulacie po menzes trva cca 14 dni. Takze vacsinou mas ovu okolo dna 13. Ja mam cely zivot 24 dnovy a ked som odratala 14 tak sme na prvy krat poriesili dieta 🙂
@soldi no vidis ja som vynimka asi 😀 😀 mam nepravidelny cyklus od 21 do 43 dni ale vacsinou 29-32 a ovulku hned po alebo do cca 15 dna od ukoncenia menstruacie, t.j. niekedy na 7 den niekedy az na 21 mam ovulku 😖 😖 som tazka astmaticka a doky mi povedala, ze mam staly zapal v tele a preto mi skace cely cyklus podla mojho zdravotneho stavu 😝
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@ajusssa ovulacia byva priblizne 12-16 dni pred ms (rozhodne neplati, ze to musi byt v strede cyklu). to co popisujes su klasicke poovulacne priznaky sposobene rastucim progesteronom 🙂