Ahojte kocky. Dlho predlho sa snazime, vysetrenia mame porobene, ale co mi neda spavat su ovulacne testy... nakolko minuly mesiac mi 13 dc brali krv na lh a progesteron a zistili, ze ovulacia prebieha... a tak som skusila ovu testy a pozitivny bol az 13 dc vecer, na krvi som bola rano. 13 dc skoro rano... cize moze byt, ze nie su tak spolahlive a nase snazenie v den pozitivneho testu a den po ako tu vacsina zien radi, je zbytocne, lebo uz je asi neskoro... mate podobnu skusenost? Jasne, ze mame sex aj po ms a hocikedy, len mi ide o to, ze riadit sa ovu testami asi neni naj napad.
Môže byt, ja aj meriam bt a tiež sa mi často stáva že je pozitívny až v den ovulácie
a na ten 13dc ti ako zistili, ze ovu prebieha. vies hodnoty progesteronu? folikul mal kolko mm? alebo bol uz prasknuty?
@janetinka27 na zaklade tohto vysledky mi gyn povedal, ze ovulacny proces sa zacal.
@janetinka27 folikul mal vraj 11 dc 12,5 mm a 13 dc mal 18,5 mm
Ak mal 18,5 a večer bol test pozitívny tak to sedí.. folik praská 20-23 mm.. mne skôr nesedí ako ti tak rýchlo narástol
@ninka99865 ja sipim, ze mi to v car v brne jedna lekarka zle zmerala toho 11 dc tym padom mi zrusili vklad embrya, lebo vraj rychlo narastol ... 13 dc mi folik meral moj gyn a to sedi aj s krvou, cize asi ludsky faktor zlyhal v brne.
tiez su hlasim s nazorom vyssie, ze to celkom sedi, ved 18,5 este nie je praskajuci folikul. akurat je divny ten rozdiel vo velkosti folikulu pocas 2 merani, lebo by musel narast velmi rychlo.
ovulacne testy su iba orientacne, treba sledovat viac znakov bliziacej sa ovulacie. okrem toho, ze su rozne znacky, niektore lepsie, ine horsie, tak ovu test zachytava iba zvysenie LH, ale nepovie hodnotu LH. aj ked vyzera byt pozitivny, tak LH vobec nemusi byt dostatocne vysoke na vyvolanie ovu.
ono tie prve merania su mozno tazsie, neviem, lebo vtedy je este viacero folikulov, ktore rastu, ale iba jeden (vo vacsine pripadov) sa nakoniec stane casom dominantnym. cize zena tych mensich folikulov moze mat viac a mozno aj to ovplyvnuje to meranie. a zavisi aj aky ma stroj, ja som chodila tu u nas na sono a to bola jedna machula, pritom maju zname meno a potom som bola u inej gyn a ta mala na obrazovke uplne detaily
@ninka99865
@janetinka27 dakujem, kocky. V tom cykle som sa stratila, priznaky ako ovu hlien a pobolievanie bolo uplne ine dni, meranie folikov nejasne, do toho, ze zrusenie vkladu lebo ovu z krvi prebieha.. akoze zazrak necakam, bez umeleno sa nam to asi nepodari nakolko vsetko mame ok okrem toho ze moje telo zabija muzove spermie 🧐 snad dalsi mesiac nam uz vklad vyjde.
Držím prsty 🙏 a chodíte do Brna do reprofitu?
@ninka99865 Dakujem ❤ano chodime tam. Mali sme len 3 embryjka. 1.vlozili - biochemicke v 01/22 potom pauza, a teraz sme chcdli ist na 2.vklad, tak hadam vyjde buduci mesiac.
Snáď vyjde 😊.. ja som bola celkom prekvapená z toho centra, všade sa ospevuje a kanoska tam šli hneď jej dali letrozol bez jediného vyšetrenia, keď bola na meranie folikov tak jej povedala že to ma 17 mm ale nevie ci to už nebude cysta (akože wtf).
@ninka99865 ja som tiez bola spokojna ale len v 01/22... teraz to bolo podla mna odflaknute, minimalne budem chciet ultrazvuk u inej dr ako som bola teraz toho 11 dc, uz tie 2 embryjka minieme a chcem este verit, ze z toho bude babatko.
A ako dlho sa snažíte?
@ninka99865 3 roky, s tym ze dieta nemame, muz je o 11 rokov starsi, preto mi "uteka cas" rychlejsie ako keby sme boli v rovnakom veku.
Jasne, rozumiem 😊 držím prst 🍀
@ninka99865 dakujem ❤ viem, ze to pride, len musime viac vyckat.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ja som robila aj testy aj merala BT...pozitávny test a o dva dni ovulácia potvrdená BT. Takže za mňa fungujú ako majú :D že do 48 hod príde ovu. Ale, každá žena je iná dokonca už sa mi aj stalo, že Dr. sa pomýlila a podľa sona mi povedala, že mám po ovu a nemala som.