Ovulačné testy pozitívne, bazálna teplota stúpa, ale ovulácia neprebieha

ivkanka4444
23. apr 2021

Ahojte, chcem sa spýtať na váš názor a skúsenosti. Snažíme sa už vyše roka o bábätko, no zatiaľ bez úspešného konca. Bazálnu teplotu som merala predtým 2-3 roky, tak som približne vedela kedy má prebehnúť ovulácia. Graf nikdy nebol ukážkový, no zvyčajne sedela posledná najnižšia teplota 14 dni pred príchodom MS. Prvé 3-4 mesiace som nič neriešila. No keď sa nedarilo, kúpila som ovulacne testy a spolu s bazalnou teplotou som vedela určiť termín ovulácie a odvtedy prišla ms o 14 dni. Otehotnieť sa podarilo po 8mesiacoch (ovulácia bola až na 20DC). Lenže bohužiaľ som v 7tt potratila. Počkala som na prvú ms a znova sme sa snažili, odvtedy ubehlo už pol roka a stále neúspešne. Moja gynekologička mi po potrate nechcela robiť žiadne vyšetrenia. 2x som ju požiadala nech mi spraví aspoň hormonálny profil a odbila ma len tým, že a čo by sme tým zistili? Len či prebehla ovulácia. Že to je zbytočne. Jedine čo mi z krvi dala vyšetriť bola štítna žľaza, tá by mala byt v poriadku. Po skoro roku snaženia, keď som bola u nej na kontrole po potrate, mi len tak oznámila že mám PCOS, ktoré asi vyčítala z ultrazvuku. To mi nemohla povedať už pred rokom keď som bola preventívke? Keď som jej povedala že chcem mat 2 deti a už mám 32 a rok sa nedarí, tak až potom mi nasadila clostilbegyt a hneď 2tbl denne. No po skúsenostiach sestry, aj odporučia letáku a iných som radšej prvý cyklus brala len 1tbl od 5.-9. cyklu. MS mám nepravidelnú, zvyčajne 27-35 dní. Samozrejme, že mi nenavrhla sledovanie, ale aj tak som sa na folikulomeriu objednala. Prvýkrát som bola 12DC (piatok) bol 1 dominantný folikul 14mm. Dalšíkrát mi kázala prísť až 18DC (štvrtok). Robila som si aj ovulacne testy, ktoré vyšli pozitívne 15. a 16.DC. A BT bola najnižšia 15DC a odvtedy sa drží hore. Teda ovulácia mala prebehnúť 15DC, prípadne 16DC (no práve vtedy mi už prestalo pichanie v podbrušku). Na kontrole 18DC mi oznámila, že folikul nepraskol, klesá nižšie a má už 26mm. Že ovulácia prebehne v ten deň alebo nasledujúci. Samozrejme, že mi nepichla ani pregnyl al. ovitrelle. Podla podobných príspevkov komentovaných od doktorov čo som našla to už je prezretý folikul a pravdepodobne sa z neho stane ďalšia cysta (a nie ovulácia). Pijem už 2-3 roky prvú polovicu cyklu alchemilkovy čaj, užívam už rok kyselinu listovú, tento mesiac som užívala aj Inofolic (aj clostylbegit), aj pupalkovy olej. Viete mi podariť ako postupovať ďalej? Prípadne aké sú vaše skúsenosti pri PCOS aby sa to podarilo? Ďakujem moc za každú radu.

e1i
23. apr 2021

@ivkanka4444 ja mam PCO a tento mesiac som chcela KET vklad. a ovulacia nebola lebo na 14dc mal folik len 8 mm. dr v CAR mi povedala ze pri PCO baby dost casto hovoria ze ovulacne testy vychadzali, ze znacili ze ovulacia prebehla ale realne to tak nebolo podla sona. mne tiez o PCO povedali az pred 3 rokmi v CAR, dovtedy vsetci Dr sa tvarili ako je vsetko super tip top, ona mi hned na sone ukazala retiazku okolo vajecnikov (drobne nezrele folikuly). AMH mam vysoke, okolo 8,5 a dr sa tesil ze ako 18tka. Houby to je presne obraz PCO okrem ineho, napr ze som od zaciatku mala nepravidelnu MS ale samozrejme vsetko je OK. nam dr povedala ze aj IUI by bolo zbytocne, isli sme rovno do IVF a mame dcerku.

po potrate treba aj vysetrit hlavne hematologiu (trombofilne mutacie a sy lepivych dosticiek-pozor ten nerobia vsade), potom genetiku paru a reprodukcnu imunologiu. Vymenne listky ti da ak gynekolog je neochotny aj obvodny dr pre oboch alebo pre muza urolog.

tiez som brala aj clostilbegyt 4 cykly, najprv 1 denne potom dve denne a nepomohlo. bacha, tento liek sa moze uzivat max 6x za zivot. 3 cykly potom pauza a este raz 3 cykly.

ako odporucenie aj vzhladom k potratom by som ti dala absolvovat vyssie spomenute vysetrenia a potom sa odrazit co dalej,podla vysledkov

aja255
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre