Ovulačné testy - plodné dni

kikirda
30. mar 2022

Ahojte, prosím podľa tohto kedy u mňa prebehla ovulácia a kedy som vlastne mala plodné dni ? Plodné dni sú 4 dni pred ovulaciou a dva dni po ovulacii či ako to ? V tom 24DC som mala hlien ako vaječný bielok, číry a bolo ho veľa , ale už pár dní pred som pozorovala, že je číry , riedky a je ho viac. Ale v tom 24DC som si nahmatala aj krčok ale ledva, lebo bol vysoko a mäkký ako pera, vlhký a otvorený na špičku prsta. Takže toho 24DC prebehla ovulácia alebo ako ?

miskanathan
30. mar 2022

@kikirda podla mna niekde medzi 23dc a 24dc mohol byt aj pozit test, len si nevystihla vrchol, teda ovu 12 az 48 hod..predpokladam ovu mohla byt 25dc.

anjelicek26
30. mar 2022

Pozitivny neni ani jeden, podla mna si nevystihla vrchol... ked to uz takto tmavne, treba robit 2-3 za den...

kikirda
autor
30. mar 2022

@miskanathan a ovu mohla byť toho 25DC aj keď tam sú už tie testy bledé? Lebo toho 25DC som už aj hlienu mala pomenej.

kikirda
autor
30. mar 2022

@anjelicek26 aha to som nevedela , že treba robiť viackrát za deň , keď to tmavne.

anjelicek26
30. mar 2022

@kikirda ano treba... toto je moj s dneska s rozostupom 2h, vecer bude uz urcite pozitivny a zajtra ovu...

gertys
30. mar 2022

Ked uz ti to pekne stmavne a chces to vediet uplne presne, robi sa v tie dni 2x. Idelane o 9 rano a o 21 vecer 🙂 Tak zachytis ovulaciu presnejsie 🙂 Mozes aj v inych casoch no z ranneho mocu sa to nerobi a odstup ma byt 12 hodin preto sa vyuzivaju tieto 2 intervaly 🙂 No kedze najsilnejsie mas 23-24 tak samotna uvulacia prebehla priblizne 25dc 🙂

stannkal
30. mar 2022

Ahoj, ak ti ide o to otehotniet tak za pozitivny test sa povazuje ten ked pasik zacina tmavnut, pretoze od vtedy bude ovulacia pravdepodobne za 2-3 dni a vtedy je aj najvacsia sanca otehotniet... ak cakas na LH vrchol tak to uz potom moze byt neskoro a navyse je skoro nemozne ho testami odhalit, to by si musela testovat naozaj kazde 2 hodiny. Co sa tyka plodnych dni tak to neni tak uplne pravda co pises, pretoze najviac plodna si prave 1-2 dni PRED dnom ovulacie, v den ovulacie este tiez, no a den po ovulacii je ta sacna uz takmer nulova.

anjelicek26
30. mar 2022

@stannkal toto nie je uplna pravda, niektore zeny maju tu druhu ciarku cely mesiac na teste a pozitivny je az ked ziari... od toho sa neda vobec odrazit od nejakeho tmavnutia, kedze to aj kolise... meriam roky bazalku a ovulaciu mam 24h po pozitivnom ovulacnom teste, aj sme tak otehotneli ... suhlasim, ze dolezite je mat sex 3-2-1 dni uz pred ovulaciou, spermie vydrzia...ale na tom, ze testy su spolahlive to nic nemeni... ovulacia je od LH vrcholu o 12-48h... ked clovek testuje pravidelne, nepresvihne to a ma aj cas na sex... vajicko sa da este 12h potom oplodnit..

kikirda
autor
30. mar 2022

@anjelicek26
@stannkal
@gertys
No žienky ja by som to chcela trafiť tak , že mať sex 2-3 dní pred ovulaciou, lebo by sme chceli dievčatko, ale to neviem či sa trafim na základe ovulacnych testov. Asi začať sexovať , keď sa mi začne produkovať viac toho hlienu číreho a vodavého a prestať keď mi to stmavne ako toho 23DC. Alebo neviem ako to trafiť.

anjelicek26
30. mar 2022

@kikirda my sme mam pocit vzdy trafili ovu a mame 2 chlapcov a 2 dievcata... ta sanca na dievcatko je len minimalne vyssia (+2%). ja by som teraz rada otehotniet, nech je to cokolvek...

kikirda
autor
30. mar 2022

@anjelicek26 tak ak sa nebude dariť tak samozrejme budeme to skúšať tiež akokoľvek a kedykoľvek 🙂

ilene22
30. mar 2022

ja som 100% ovulaciu testami nikdy nezachytila.. a aj napriek tomu sa mi podarilo 3x otehotniet.(2x to ale nevyslo) mne viac pomohlo merat bt..
ps.: snazili sme sa 12dc a 15dc, ovu bola asi 17-18dc a cakam dievcatko. ale neviem, ci to ma suvis 🙂

kikirda
autor
30. mar 2022

@ilene22 to s tým dievčatkom by aj mohlo mať súvis 🙂 tak gratulujeeem 🙂 Inak pri prvom synčekovi sa ani nám nepodarilo trafiť vrchol na testoch a aj tak som otehotnela tak ktovie 😁

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre