Ahojte, prosím podľa tohto kedy u mňa prebehla ovulácia a kedy som vlastne mala plodné dni ? Plodné dni sú 4 dni pred ovulaciou a dva dni po ovulacii či ako to ? V tom 24DC som mala hlien ako vaječný bielok, číry a bolo ho veľa , ale už pár dní pred som pozorovala, že je číry , riedky a je ho viac. Ale v tom 24DC som si nahmatala aj krčok ale ledva, lebo bol vysoko a mäkký ako pera, vlhký a otvorený na špičku prsta. Takže toho 24DC prebehla ovulácia alebo ako ?
Pozitivny neni ani jeden, podla mna si nevystihla vrchol... ked to uz takto tmavne, treba robit 2-3 za den...
@miskanathan a ovu mohla byť toho 25DC aj keď tam sú už tie testy bledé? Lebo toho 25DC som už aj hlienu mala pomenej.
@anjelicek26 aha to som nevedela , že treba robiť viackrát za deň , keď to tmavne.
@kikirda ano treba... toto je moj s dneska s rozostupom 2h, vecer bude uz urcite pozitivny a zajtra ovu...
Ked uz ti to pekne stmavne a chces to vediet uplne presne, robi sa v tie dni 2x. Idelane o 9 rano a o 21 vecer 🙂 Tak zachytis ovulaciu presnejsie 🙂 Mozes aj v inych casoch no z ranneho mocu sa to nerobi a odstup ma byt 12 hodin preto sa vyuzivaju tieto 2 intervaly 🙂 No kedze najsilnejsie mas 23-24 tak samotna uvulacia prebehla priblizne 25dc 🙂
Ahoj, ak ti ide o to otehotniet tak za pozitivny test sa povazuje ten ked pasik zacina tmavnut, pretoze od vtedy bude ovulacia pravdepodobne za 2-3 dni a vtedy je aj najvacsia sanca otehotniet... ak cakas na LH vrchol tak to uz potom moze byt neskoro a navyse je skoro nemozne ho testami odhalit, to by si musela testovat naozaj kazde 2 hodiny. Co sa tyka plodnych dni tak to neni tak uplne pravda co pises, pretoze najviac plodna si prave 1-2 dni PRED dnom ovulacie, v den ovulacie este tiez, no a den po ovulacii je ta sacna uz takmer nulova.
@stannkal toto nie je uplna pravda, niektore zeny maju tu druhu ciarku cely mesiac na teste a pozitivny je az ked ziari... od toho sa neda vobec odrazit od nejakeho tmavnutia, kedze to aj kolise... meriam roky bazalku a ovulaciu mam 24h po pozitivnom ovulacnom teste, aj sme tak otehotneli ... suhlasim, ze dolezite je mat sex 3-2-1 dni uz pred ovulaciou, spermie vydrzia...ale na tom, ze testy su spolahlive to nic nemeni... ovulacia je od LH vrcholu o 12-48h... ked clovek testuje pravidelne, nepresvihne to a ma aj cas na sex... vajicko sa da este 12h potom oplodnit..
@anjelicek26
@stannkal
@gertys
No žienky ja by som to chcela trafiť tak , že mať sex 2-3 dní pred ovulaciou, lebo by sme chceli dievčatko, ale to neviem či sa trafim na základe ovulacnych testov. Asi začať sexovať , keď sa mi začne produkovať viac toho hlienu číreho a vodavého a prestať keď mi to stmavne ako toho 23DC. Alebo neviem ako to trafiť.
@kikirda my sme mam pocit vzdy trafili ovu a mame 2 chlapcov a 2 dievcata... ta sanca na dievcatko je len minimalne vyssia (+2%). ja by som teraz rada otehotniet, nech je to cokolvek...
@anjelicek26 tak ak sa nebude dariť tak samozrejme budeme to skúšať tiež akokoľvek a kedykoľvek 🙂
ja som 100% ovulaciu testami nikdy nezachytila.. a aj napriek tomu sa mi podarilo 3x otehotniet.(2x to ale nevyslo) mne viac pomohlo merat bt..
ps.: snazili sme sa 12dc a 15dc, ovu bola asi 17-18dc a cakam dievcatko. ale neviem, ci to ma suvis 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@kikirda podla mna niekde medzi 23dc a 24dc mohol byt aj pozit test, len si nevystihla vrchol, teda ovu 12 az 48 hod..predpokladam ovu mohla byt 25dc.