Ovulačné testy

14. jan 2024

Ahojte , prišla som si po radu nechcela som zakladať novú diskusiu ale pravdu povediac v tých čo som našla som sa úplne stratila.. otázka znie : ako si robiť ovulacne testy aby bol výsledok co najspolahlivejši? Odkedy ich robiť? A stále v rovnakú hodinu? Mam v tom chaos ..
Veľmi pekne ďakujem za každú pozitívnu a úprimnú odpoved❤️

anjelicek26
14. jan 2024

Cez plodne obdobie a tesne pred nim je lepsie testovat 2x denne
o 10tej a 22hej hodine, nepouzivas ranny moc
pozitivny je az ked je testovacia ciarka silnejsia ako kontrolna
ovulacia nastava o 12-48h po takomto teste, takze sa treba snazit hned a aspon den na to, zvysok uz spermie vydrzia...

autor
14. jan 2024

@anjelicek26 a je ovulacia u každej ženy rovnaká,? Záleží to od dĺžky cyklu nie?? Ja mam 29-30 dňový
.

jaskolka
15. jan 2024

Keď začínaš testovať a nevies kedy môže byť ovulácia (presne ako píšeš, ze môže byt u každej ženy inak) tak zo začiatku testuj po ukončení menštruácie. Najlepšie 2x denne, cca o predpoludním desiatej a piatej poobede.
Test môže tmavut postupne ale aj "vyskočiť" odrazu,ovulácia nastane spravidla 12 - 24 hodín po pozitívnom teste.
No napíšem ti ešte jednu vlastnú skúsenosť, ja som testovala pri synovi fakt pravidelne každý deň, 2x denne a nikdy som pozitívny test nemala. Fakt nikdy, a to som robila dlhšiu dobu nie len mesiac 😊. No a ovulácia musela nastať, keďže som v jeden mesiac otehotnela, styk sme mali pravidelne, nesustredila som sa na testy.

autor
15. jan 2024

@jaskolka ja som pred 3 mesiacmi vysadila HAK na moje počudovanie nemala som žiadne hormonálne zmeny ani rozhádzany cyklus každé 29-30dni ale chcem sa odsledovat keďže som 5 rokov brala HAK takže som to nemusela riešiť a ešte sa chcem opýtať mam aktuálne hlien ako by som opísala farbu krémovu nepredstavuje si pod tým hnedý ale naozaj svetlý krémový o aký typ hlienu ide?
Ďakujem 😊

autor
15. jan 2024

A MS som mala od 28.12 -1.1

majulka098
15. jan 2024

Tento typ hlienu býva po ovulácii už ... A ako píšu dievčatá vyššie, test sa nerobí z ranného moču ... Ja som robila iba raz denne test, a pre moje šťastie, stále som zachytila vrchol (posledné 3 mesiace pred otehotnením som dokonca aj cítila ovulku, tzv ovulačné bolesti, a tá sa mi dokonca pri nasadení fertiprony posunula o 2-3 dni skôr, nemala som pravidelný cyklus po vysadení HAK- brala som 3 roky, jeden mesiac 30, druhý 32, pri feriprone 28, ovulka posunutá zo 16-17 dc na 13-14 dc) ... Testovala som stále po obede, tj po príchode z práce medzi 14-17tou hodinou, najlepšie 2h pred testovaním nepiť, nečúrať ... Ja som mala ovulku stále v deň pozitívneho testu, potvrdené aj meraním bazálnej teploty a prakticky aj hlienom, keďže deň na to sa z plodného vodovitého, či bielkovitého hlienu stál práve ten krémový

anjelicek26
15. jan 2024

kazda zena ma inak ovulaciu... musis si sama odsledovat a aj to vie 2-3 dni skocit dopredu - dozadu... preto od 10dc jeden test denne a ked zacne tmavnut, tak dva

autor
15. jan 2024

@anjelicek26 ďakujem tak o pár dní idem nato

autor
15. jan 2024

@anjelicek26 a keď sa môžem opýtať ty si otehotnela pri všetkých deťoch pomocou sledovania ovu? Ci náhoda

autor
15. jan 2024

Alebo ste len proste chceli a neriešili ste

mrsbntm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
15. jan 2024

@jaskolka no my práveže mame doma dvoch chlapcov a chceli by sme "vyskúšať dievčatko" človek uverí všetkému ak veľmi chce preto si chcem sledovať ovu , aby sme 3-4 dní pred nou išli na to..

autor
15. jan 2024

@majulka098 ja práveže nechcem ten vrchol to je veľmi veľká šanca na chlapca 😀

zuzanockamt
15. jan 2024

@anjelicek26 Stačí, že je testovacia rovnako silná ako kontrolná. Nemusí byť silnejšia.

majulka098
15. jan 2024

No to ale by si prv musela vedieť, ako fungujú u teba ovu testy, niekomu postupne silnejú, inej z ničoho nič ukáže pozitívny test, inej kolíše ... Takže to ťažko povedať aj tak, lebo hladina lh hormónu môže každý cyklus kolísať inak ...

majulka098
15. jan 2024

@mrsbntm šanca je vždy, ak máš plodné dni, ak prebehne ovu, ak spermie počkajú na vajíčko .. stále je cca 20% šanca ... Stále je to "ak"

autor
15. jan 2024

@majulka098 uvidíme sledujem sa všetko si zapisujem každú zmenu hlien bolest všetko. Podľa mňa tá ovu bola 12.1.. Minulý mesiac mi to presne sedelo s bolesťami ktoré som si zapisovala a o presne 14 dní som dostala MS. Tak ak dostanem ms 26.01 znamená ze mi to pekne vychádza.

autor
15. jan 2024

Najprv sa chcem odlsledovat až tak sa do toho pustiť.

zienka21
2. apr 2024

Ak by mal niekto záujem posuniem tri štyri balenia po sedem kusov ovultestov Dr. Max. Nestihnem využiť do expiracie, čakáme bábätko ☺️

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre