Ovulačné testy

7. jún 2024

Ahojte, prosím o názor ohľadom ovulacnych testov.

Prikladám foto

1. Včera 18:00
2. Dnes 12:00
3. Dnes 18:00

Mne to rýchlo vyskočí a rýchlo padne mám pocit .

Mám teda rátať že dnes bol pozitívny a ísť nato ?

Ďakujem

gejb
7. jún 2024

Nie je pozitívny ani jeden... Ale môžete ísť nato aj tak😁

autor
7. jún 2024

@gejb a prečo by potom tak zrazu vyskočil ? A hneď spadol ? Cely cyklus ich mám bledé ako 1. Nikdy som ovulacny nemala tmavší ako je ten 2. Mne to rýchlo skáče preto testujem častejšie

gejb
7. jún 2024

LH hormón kolíše cely cyklus...k ovulaci je potrebné aby bola jeho hladina veľmi vysoká a vtedy sú testy tmavé...ú teba sa zvýši ale nie dostatočne. To aspon hovoria testy.
Bolo by fajn dat si vyšetriť AMH, hormonálny profil alebo folikulometriu u gynekologa - to ti povie ci ovulaciu mávaš.

gejb
7. jún 2024

Pozitívny vypada takto

autor
7. jún 2024

@gejb minuly mesiac som mala takto . Vtedy aj lekárka potvrdila že ovulacia nastala . Takze ja ich ozaj nemám silne , lebo ten vrchol proste testom asi nezachytim

spanielka44
7. jún 2024

Mohol byt vrchol ovulácie po 12 hod napr o 14:00 a potom o 18:00 už klesal 🙂

bessdonna
8. jún 2024

ani ja som to nemala pozitivne v den ovulacie a otehotnela som.

sofia1979
8. jún 2024

Toto je pozitívny test možno skús si merať bazalnu a chodiť na foliky či ovulácia prebieha

zuzanockamt
8. jún 2024

Tiež to mávam podobne. Pozitívny bol medzi 12:00-18:00. Skús merať BT, tá ti ovuláciu potvrdí. Nie každá vystihne ten vrchol ovulácie, to by sme museli merať každú polhodinu/hodinu. Tie ženy, ktoré to majú inak, ťa budú presviedčať,že pozitívny ešte nebol.

zuzanockamt
8. jún 2024

@gejb Úplne normálne môže ovulácia prebiehať aj pri týchto testoch.

sense
8. jún 2024

Pozitívny mohol byť aj niekedy medzi 12 a 18.... Takisto záleží aj od citlivosti testu.... Ja som mávala podobne a zvyčajne som mávala pozitívny okolo 14-15 hod a o 18.00 bol už negativyn. A rovnako môže byť ze nemáš nikdy natoľko hustý moc aby pozitivita zachytil, keďže pred testom by si nemala dve hodiny nič piť a tuším ani jest aby bol moc dostatočne koncentrovany
Keď chceš mať istotu skus jeden dva cykly folikometriu.

gejb
8. jún 2024

@zuzanockamt ok. No potom robenie ovulacnych testov stráca význam. Keď v návode píšu niečo a realita je iná...

zuzanockamt
8. jún 2024

@gejb Treba si to odsledovať na sebe. Nie každá žena funguje rovnako.

autor
8. jún 2024

@zuzanockamt teraz aktuálny toto a to som vypila asi liter vody pred hodinou . Mala som nutkanie ho ak tak skúsiť . Skúsila som inú značku . Včera sme mali styk. Asi to radšej poistiť aj zajtra, že ?

sense
8. jún 2024

Určite áno keďže pozitívny test znamená ze ovulácia by mala nastať nasledujúcich 12-36 hod keďže LH hormón dosiahol vrchol

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre