Ahojte idem si ku vam po radu alebo skusenost ak mate. Podla ovulacnej kalkulacky mam prave plodne dni ale ovulacny test je stale negativny. A to mam pravidelny 28dnovg cyklus. Ako zistim kedy mam ovulaciu? Fakt iba kazdy den robit test? Neriesili ste to uz niektora?
@jaju_ska kalkulacna nefunguje...ukaze ti len priblizne v ktorych dnoch by si mala mat ovulaciu... Ale kludne sa to moze posunut o 2-3 dni hore dole a niektorym babam aj o viac ...ja som mala min. cyklus pozityvny ovu test 17 dc a tento cyklus 15 dc...takze urcite testovat viac dni. Ja mavam malo hlienu takze tym sa riadit neviem... A u mna funguje este to,ze som v case ovulacie vzdy nadzana. 😀
na kalkulačku by som sa nespoliehala. Ovulačné testy sú oveľa presnejšie. Ja som si kupovala digitálne testy, lebo som sa niekedy nevyznala ani v tých tyčinkových. Je to síce trochu drahšie, ale vedela som na sto pro, kedy je ovulácia a kedy nie.
@autumn11 aj ja tak podobne... Teda ma aj take aj take
@bobulazelena ja som si zo začiatku robievala tie tyčinkové, ale bola som z toho pako. Nikdy som nevedela, či je to dosť tmavé atd. Tak som si kupila tie digitalne a začala som si robievať testy okolo 12 DC. Vždy som minula tak cca. 5 testov, kým sa zistila ovulka.
@jaju_ska Ak uz mas plodne dni, ovulacny test je negativny. Ovulacny test je pozitivny 48-24 hodin PRED ovulaciou. Skus skor meranie bazalnej teploty, niekolko mesiacov po sebe. Ovulaciu mozes mat naozaj kedykolvek. Lutealna faza (teda obdobie od ovulacie po prichod menstruacie) trva vacsinou od 10 - 16 dni, takze podla toho by si mohla mat ovulaciu od 12 - 18 dna cyklu (ratane od zaciatku menzesu). Ale to je len vacsinou, su zeny, ktore maju ovulaciu na 7. den cyklu a su uplne v poriadku. Ostava ti jedine skusat 🙂
@autumn11 ja robim tycinkove a ked mam uz pocit ze by to mohlo byt tak skusim potvrdit digitalnym...ale uz ich asi iba 5 ☹ som sa prve mesiace s nimi rozsupla a nesetrila 😀
Co sa tyka toho hlienu tak ako ho zbadate ze ho mate? Len vytokom? Ja totiz ked som si robila test mala som tam take zvlastne ako keby skaredo povedane sopel :D a nevedela som co to v tom moci moze byt
@jaju_ska ten ako keby sopel je ten plodny hlien...a ano vytokom...celkovo v obdobi okolo ovu mas taky vlhkejsi pocit 😀
Aj ked niektore zeny skusaju aj krcok maternice a podobne...ja radsej testy... 😉
@bobulazelena no a ten "sopel" :D hlien som mala v moci z ktoreho mi vysiel negativny ovu test. Tak mam zly test alebo? Ja sa do toho taaaaak nevyznam
@jaju_ska ja mam teraz testy tuto co baby predavaju,ked som mala z lekarne tak mi nist neukazal,cely cas som nemala rovnake ciarky a teraz s tymito testami aha aky
Ja mam iba jednu ciarku silnofialovu a druha nikde :/
@bobulazelena ahoj,tie testy sú zatial negatívne..testovacia čiarka musí byť minimálne v takej intenzite ako kontrolná, alebo silnejšia ako kontrolná...vtedy je test pozitívny...skús testnúť aj zajtra, test už môže byť pozitívny
@jaju_ska mne doky povedal, že ovu test silgnalizuje len zmenu hladiny hormonov.....nepreukazuje, že ovulácia prebehne...ovuláciu ti najlepšie potvrdí BT...skús merať, to je jediná istota, že ovulka prebehne 😉 ...no..a to som ešte nespomenula fakt, že aj vajíčko,ktoré sa pri ovulácii uvolní nemusí byť správne dozreté 😀 ☹ ...to mi tiež povedal doky a potom som na neho čumela ako puk 😢
@mimka11111 no ale testovacia je ta co je pri tom zelenom 😉
@mimka11111 jeeejda aj ja som to domotala kontrolna je pri tom zelenom...teda ta bledsia je kontrolna...kontrolna je vzdy dalej od strany kde namacas
@bobulazelena ano,mas pravdu 😀 takze domotala som to ja 😀 sila zvyku 😀 vo vacsine pripadov su tu testiky fotene opacne 😀 takkze tieto mas jasne pozitivne 🙂
@mimka11111 hej hej...ja som ich otocila naopak... 😀
Haha
mam bolesti ako pri ovulacii aj hlien ale test len slabulinka ciarka. Podla kalkulacky uz plodne dni nemam. Neviete prosim o niekom kto predava vo vacsom ovulacne testy? Dakujem
@jaju_ska meraj si bazalnu teplotu,na nejaku kalkulacku by som sa vobec nespoliehala...a to,ze mas 28dnove cykly este neznamena,ze sa ti aj z casy na cas nemoze posunut ovulacia...vo vacsom tu testy predava viac bab,napr. lauritka 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Merala som si BT a tým som si začala viac všímať svoje telo - hlien a ovulačné bolesti. Ovuláciu mávam tak cca 14dni pred MS. Testy som si nikdy nerobila (neverím im) a kalkulačka je len suchý výpočet. Takže za mňa - poznaj svoje telo. Inak takto "vedome" sme prišli k obom deťom.