Ovulačná kalkulačka verzus ovulačný test

jaju_ska
12. mar 2016

Ahojte idem si ku vam po radu alebo skusenost ak mate. Podla ovulacnej kalkulacky mam prave plodne dni ale ovulacny test je stale negativny. A to mam pravidelny 28dnovg cyklus. Ako zistim kedy mam ovulaciu? Fakt iba kazdy den robit test? Neriesili ste to uz niektora?

bajana
12. mar 2016

Merala som si BT a tým som si začala viac všímať svoje telo - hlien a ovulačné bolesti. Ovuláciu mávam tak cca 14dni pred MS. Testy som si nikdy nerobila (neverím im) a kalkulačka je len suchý výpočet. Takže za mňa - poznaj svoje telo. Inak takto "vedome" sme prišli k obom deťom.

bobulazelena
12. mar 2016

@jaju_ska kalkulacna nefunguje...ukaze ti len priblizne v ktorych dnoch by si mala mat ovulaciu... Ale kludne sa to moze posunut o 2-3 dni hore dole a niektorym babam aj o viac ...ja som mala min. cyklus pozityvny ovu test 17 dc a tento cyklus 15 dc...takze urcite testovat viac dni. Ja mavam malo hlienu takze tym sa riadit neviem... A u mna funguje este to,ze som v case ovulacie vzdy nadzana. 😀

autumn11
12. mar 2016

na kalkulačku by som sa nespoliehala. Ovulačné testy sú oveľa presnejšie. Ja som si kupovala digitálne testy, lebo som sa niekedy nevyznala ani v tých tyčinkových. Je to síce trochu drahšie, ale vedela som na sto pro, kedy je ovulácia a kedy nie.

bobulazelena
12. mar 2016

@autumn11 aj ja tak podobne... Teda ma aj take aj take

autumn11
12. mar 2016

@bobulazelena ja som si zo začiatku robievala tie tyčinkové, ale bola som z toho pako. Nikdy som nevedela, či je to dosť tmavé atd. Tak som si kupila tie digitalne a začala som si robievať testy okolo 12 DC. Vždy som minula tak cca. 5 testov, kým sa zistila ovulka.

bosoriak
12. mar 2016

@jaju_ska Ak uz mas plodne dni, ovulacny test je negativny. Ovulacny test je pozitivny 48-24 hodin PRED ovulaciou. Skus skor meranie bazalnej teploty, niekolko mesiacov po sebe. Ovulaciu mozes mat naozaj kedykolvek. Lutealna faza (teda obdobie od ovulacie po prichod menstruacie) trva vacsinou od 10 - 16 dni, takze podla toho by si mohla mat ovulaciu od 12 - 18 dna cyklu (ratane od zaciatku menzesu). Ale to je len vacsinou, su zeny, ktore maju ovulaciu na 7. den cyklu a su uplne v poriadku. Ostava ti jedine skusat 🙂

bobulazelena
12. mar 2016

@autumn11 ja robim tycinkove a ked mam uz pocit ze by to mohlo byt tak skusim potvrdit digitalnym...ale uz ich asi iba 5 ☹ som sa prve mesiace s nimi rozsupla a nesetrila 😀

jaju_ska
autor
12. mar 2016

Co sa tyka toho hlienu tak ako ho zbadate ze ho mate? Len vytokom? Ja totiz ked som si robila test mala som tam take zvlastne ako keby skaredo povedane sopel :D a nevedela som co to v tom moci moze byt

bobulazelena
12. mar 2016

@jaju_ska ten ako keby sopel je ten plodny hlien...a ano vytokom...celkovo v obdobi okolo ovu mas taky vlhkejsi pocit 😀
Aj ked niektore zeny skusaju aj krcok maternice a podobne...ja radsej testy... 😉

jaju_ska
autor
12. mar 2016

@bobulazelena no a ten "sopel" :D hlien som mala v moci z ktoreho mi vysiel negativny ovu test. Tak mam zly test alebo? Ja sa do toho taaaaak nevyznam

bobulazelena
12. mar 2016

@jaju_ska ja mam teraz testy tuto co baby predavaju,ked som mala z lekarne tak mi nist neukazal,cely cas som nemala rovnake ciarky a teraz s tymito testami aha aky

jaju_ska
autor
12. mar 2016

Ja mam iba jednu ciarku silnofialovu a druha nikde :/

mimka11111
12. mar 2016

@bobulazelena ahoj,tie testy sú zatial negatívne..testovacia čiarka musí byť minimálne v takej intenzite ako kontrolná, alebo silnejšia ako kontrolná...vtedy je test pozitívny...skús testnúť aj zajtra, test už môže byť pozitívny

mimka11111
12. mar 2016

@jaju_ska mne doky povedal, že ovu test silgnalizuje len zmenu hladiny hormonov.....nepreukazuje, že ovulácia prebehne...ovuláciu ti najlepšie potvrdí BT...skús merať, to je jediná istota, že ovulka prebehne 😉 ...no..a to som ešte nespomenula fakt, že aj vajíčko,ktoré sa pri ovulácii uvolní nemusí byť správne dozreté 😀 ☹ ...to mi tiež povedal doky a potom som na neho čumela ako puk 😢

bobulazelena
12. mar 2016

@mimka11111 no ale testovacia je ta co je pri tom zelenom 😉

bobulazelena
12. mar 2016

@mimka11111 jeeejda aj ja som to domotala kontrolna je pri tom zelenom...teda ta bledsia je kontrolna...kontrolna je vzdy dalej od strany kde namacas

mimka11111
13. mar 2016

@bobulazelena ano,mas pravdu 😀 takze domotala som to ja 😀 sila zvyku 😀 vo vacsine pripadov su tu testiky fotene opacne 😀 takkze tieto mas jasne pozitivne 🙂

bobulazelena
13. mar 2016

@mimka11111 hej hej...ja som ich otocila naopak... 😀
Haha

jaju_ska
autor
13. mar 2016

mam bolesti ako pri ovulacii aj hlien ale test len slabulinka ciarka. Podla kalkulacky uz plodne dni nemam. Neviete prosim o niekom kto predava vo vacsom ovulacne testy? Dakujem

mimka11111
14. mar 2016

@jaju_ska meraj si bazalnu teplotu,na nejaku kalkulacku by som sa vobec nespoliehala...a to,ze mas 28dnove cykly este neznamena,ze sa ti aj z casy na cas nemoze posunut ovulacia...vo vacsom tu testy predava viac bab,napr. lauritka 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre