Ahojte, cyklus mam 32 dnovy. Este som dovtedy nerobila ovulacne testy, nemam skusenosti, teraz som 13 CD a stale negativne testy, je to normalne podla vas? Je tam druha ciarka ale je to slaba, cca kedy budem mat ovulaciu? Dakujem
@viktoria021202 ak máš cyklus 32 dňový tak ovulácia môže byť až 16-18dc
@viktoria021202 Ak máš skutočne 32 dňové cykly,tak ovuláciu máš 18.deň/plus-mínus 1 deň/.
@zuzanaete tak 40 dni je extrém..je to strašne individuálne, kľudne môže mať ovu aj 22. deň...z vlastnej skúsenosti a aj z množstva prečítaných diskusii na MK môžem povedať, že sa takto paušálne radiť nedá.. ja mam napr. Ovu 8 dní pred menštruáciou, v diskusiach baby pisu ze mavaju 10,niektore 14 a potom vyber si 😁..jedna vec sú tabuľky, druhá ľudský organizmus....
ja som pri takom cykle (32-dnovom) mávala ovulaciu vacsinou okolo 18teho dna plus minus den - dva.
Pri 32 dnovom cykle mavam ovulaciu na 16.-17. den
@viktoria021202 ja mávam pri 32 dňovom na 15 DC ovulaciu
@gejb ano, kazda z nas ma roznu dlzku lutealnej fazy. Kratka lutealna faza moze byt problemom pri snahe o otehotnenie. Maximalne trva 16 dni.
@joesvk praveze lutealna faza vie byt velmi problematicka a mnohe zeny mozu trpiet tzv. nedostatocnou lutealnou fazou, problemom moze byt napr. zvyseny prolaktin. Zena nemoze otehotniet. Optimalne faza trva 12-16 dni. 14 dni je ideal, ale na otehotnenie postacuje aj 12. Su zeny, ktore ju maju len kratucku, niekolkodnovu
Ja som mavala 32dnovy a na 20ty den bola ovulacia aj utzv potvrdena aj ovulacnymi testami
@joesvk 14 dní bola možno pravda pred 30 rokmi. V dnešnej dobe má čoraz viac žien problémy s cyklom. Odporúčam vedecký článok https://www.nature.com/articles/s41746-019-0152-7 kde bol robený výskum ktorého štatistiky hovoria že priemerná dĺžka lutealnej fázy je 12. Aj v tomto prípade som možno výnimka, ale to neznamená že nemôže byť výnimkou aj autorka. To zistí len meraním BT alebo testami. Z komentárov vyplýva, že by to mala sledovať od 12 do 20 dňa cyklu, lebo každá sme iná.
@joesvk pises, ze je vzdy plus minus jeden den, ale moze byt aj osemdnova a aj kratsia, to uz je viac ako 1-2 dni rozdiel
@joesvk ja mam cyklus 32 dni, ovulacia na 15ty den. Lutealna faza 17 dni.
Ok dámy..🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@viktoria021202 niekedy počas najbližších 12 dní.. vies ze ovulacia byva cca v strede cyklu?