Ahojte baby,stretli ste sa niektora s tym,ze je ovulacia presne pred zaciatkom menstruacie? Bola som na gynekologickom vysetreni ultrazvukom a pani doktorka povedala vraj na lavom vajecniku prebieha ovulacia. To som mala 25. den cyklu a oznamila mi,ze ked je posunuta ovulacia bude meskat aj menzes. Ale dostala som normalne na 29. DC. Vzdy som si myslela,ze mam ovulaciu v strede cyklu lebo mavam vtedy bolest vajecnikov. Resp. moze nastat aj 2 krat ovulacia v priebehu jedneho cyklu?
Dakujem pekne za odpoved 🙂 takze do buducnosti by mohol byt problem s otehotnenim.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ovulácia sa môže posúvať, ale mal by sa MS, ak nie, je tam nízka hladina progesterónu, čiže sa výstelka maternice neudrží a odíde skôr. Ja mávam napr. cykly od 28-35 dní, teda ovuláciu (podľa teploty a hlienu) cca. na 16.-23. deň, zvýšené teploty-poovulačné obdobie 12 dní. Začalo sa mi to skracovať, na asi 7 dní,lekár mi dal na to syntetický progesterón.