Tie čo ste si merali ovulaciu testami, mali ste ju len jedenkrat v mesiaci alebo v roznych fazach cyklu? Som v tomto novacik. Boli ovulacne testy spolahlive? Dajte mi prosim rady ako to spravne merať. Ďakujem
@janetinka27 Dakujem pekne 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
v cykle mozu byt 2 ovulacie, ale v rozpati max 48 hodin. ovu nemusi byt vzdy v tom istom dni cyklu, niektore zeny maju cyklus ako hodinky a vtedy byva den ovu ustaleny, ale ked ma zena nie uplne pravidelny cyklus, obycajne byva pohybliva prva faza cyklu. druha (lutealna, poovulacna) faza cyklu ma urcitu danu dlzku, kratka je na otehotnenie nedostatocna. max dlzka druhej fazy je tych 16 dni (ak potom nepride ms, je tu pravdepodobnost tehotenstva).
treba si najst dobru znacku testov, najlepsie pouzivat jednu znacku pre spolahlivejsie vyhodnotenie tmavnutia ciarky.
pozitivny test nie je zarukou ovulacie, je to len dokaz o zvyseni LH.
test treba robit podla navodu najlepsie v rovnakom case, v odovodnenom pripade aj 2x za den, dat si pozor na prijem tekutin pred testovanim atd