Ovulácia bez hlienu - otehotneli ste?

25. júl 2023

Ahojte, viem, že je pri ovulacii prítomný aj kvalitný ťažný hlien, no ja ho prítomný nemám. Ovuláciu sledujem bazálnym teplomerom a tiež ovulačnými testami, ovulka prebehne, no hlien prítomný nie je 🤔 a keď je, tak nie priesvitný, ale skôr krémový biely 🙄🤷‍♀️ ťažkosti nemám žiadne, takže ho nepripisujem nejakým baktériam ani ničomu inému. Chcem ale vedieť, či niektorá z vás mala taký istý problém a či sa podarilo otehotnieť aj napriek tomu?

Ďakujem 🙂

janetinka27
25. júl 2023

niektore zeny maju vela hlienu a niektore naopak malo.ak sledujes teplotu, tak je to ok. priznaky plodneho hlienu su, ze je číry, naťahovací aspoň 2,5 cm a zena ma pocit klzkosti. ale nemusi mat vsetky priznaky naraz. ak ho mas malo, tak sa to tazko sleduje, niektore zeny ho musia "zbierat" az z krcka, ak im na tom velmi zalezi. ale aj meranie teploty je ok.

javiemneviem
25. júl 2023

Nikdy som nevedela, kedy mám ovulaciu - absolútne ziadne príznaky. Myslela som si, že neovulujem. Pri prvom tehu mi každý mesiac ovulaciu potvrdil lekár. Druhé tehotenstvo - otehotnela som na prvý pokus. V mesiac keď som ostala tehotná som bola v absolútnom šoku. Bola som presvedčená, že daný mesiac som mala anovulacny cyklus. Nemusíš mať hlien. Základ, že všetko funguje ako ma. Hlien neznamená, že nie si zdravá.

autor
25. júl 2023

Ďakujem za odpovede baby, teším sa teda 🙂
Verím, že nám to výjde 🙂

anjelicek26
25. júl 2023

Ked mas prilis husty hlien, tak sa spermiam tazsie plave no... su lubrikanty priatelske k spermiam, tym urcite nic nepokazis, ked vyskusate... nehovorim, ze je to s kremovym hlienom nemozne, ale je to stazene.

bolarazjedna
25. júl 2023

Ja takisto.... Predchádzajúci mesiac som nemala ovulacny hlien, pritom predošlé mesiace áno. Myslela som si, že mám anovulacny cyklus, a ze zrejme aj preto mi mešká menzes. Ešte kojím, čiže nepravidelnosti sú na mieste. No a na teste bum dve čiarky ☺️

autor
25. júl 2023

@bolarazjedna jeej gratulujem 😍 Teším sa s tebou, no verím, že sa mi to podarí tiež čoskoro ;)

autor
25. júl 2023

@anjelicek26 Ďakujem za odpoveď. Vyskúšame 🙂

taktotedanie
26. júl 2023

Nikdy som to nesledovala ak su partnerove spermie kvalitne a dobre nie je problem akykolvek hlien

majulka098
26. júl 2023

Ako tu píšu niektoré, nemusíš s tým robiť nič, ale ak tomu chceš pomôcť, sú lubrikanty (nám asi možno tiež pomohol aj s inými doplnkami, použitý raz a v tej mesiac som tehotná ostala (22tt) ... Sasmar conceive plus gel, klasicky v tube, kúpila som aj obyčajné sterilné malé striekačky, že na naplnenie a vstrieknutie do vnútra, ale nakoniec sme ho použili klasicky) ... Plus na podporu hlienu sa pije grepový džús, prípadne jesť grep alebo si urobiť šťavu z neho, skúsila som tiež a efekt tam bol ... Inak som tiež merala bt a ovu testy a vedela som kedy mám ovu aj lebo som mala ovulačné bolesti (ale ja som ich mala 4 dni väčšinou, ktoré vrcholili v deň ovu) .. samozrejme kvalita spermií tiež je potrebná, tam sa tomu tiež dá pomôcť

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre