Ovulácia a zatial neúspešná snaha o bábo

30. jún 2023

Dobrý deň,
s mužom sa už rok a pol pokúšame o bábätko a zatiaľ neúspešne... Zatiaľ sme to "riešili" len formou vyskusame-uvidime, ale asi to len tak ľahko nepôjde..
Navrhla som mu, aby sme to teda skúšku plánovane - budem si robiť ovulacne testy.
Viete mi prosím poradiť ako na to? Viem že je milión vlakom a diskusii, chcela by som ale v skratke vedieť ako, čo, kedy,... - kedy spraviť ovulacny test, kedy mať sex,...
Ďakujem za vaše rady

veselo_neveselo
30. jún 2023

Ak mas pravidelny menzes, tak cca 12-14 dni pred menzesom budes mat ovulaciu. Ak ovulujes.
Najlepsie je to kombinovat s meranim teploty.
Zacni si kazde rano merat a zaznamenavat bazalnu teplotu, a uvidis. Okolo tych menzes-14 dni si potom rob aj ovulacne testy, a spolu s teplotou to pravdepodobne vysledujes.
Ovulacny test ti len povie ze ovulacia sa chysta, teplota ti povie, ze ovulacia prebehla, takze bude niekde medzi.

A sexovat najlepsie cely mesiac co dva dni - to sa s najvacsou pravdepodobnostou trafite dobre 🙂 Ale je to o drzku, ak prave nie ste z tych naruzivych parov 😅

Ale ked rok a pol a nic, mozno by stalo za to dat aspon spravit spermiogram. Je to najmenej invazivne vysetrenie a vie vylucit 50% potencialnych problemov.

hendikep
30. jún 2023

mam na predaj lady comp za 200€ ak by si chcela. Meranim teploty aspon 3mesiace kazde rano budes mat presne info kedy si plodna a kedy nie

jaskolka
1. júl 2023

Všeobecne sa berie, že ak sa páru nepodarí otehotnieť po roku, u párov po 35 už po polroku dokonca, pravidelného pohlavného styku, tak treba kontaktovať už lekárov.Minimálne aby urobil základné vyšetrenia, spermiogram a podobne.
Áno, môžeš samozrejme si kúpiť ovulačné testy, a testovať pravidelne od začiatku cyklu, ale z vlastnej skúsenosti viem, že ani sex počas ovulácie nemusí ešte znamenať automaticky otehotnenie.
Čiže podľa mňa by bolo dobre ísť aj na vyšetrenia k odborníkom.

zojeva
1. júl 2023

Po roku neúspešného snaženia by mala najorv najmä žena podstúpiť vyšetrenia u gynekológa a poradiť sa s ním ☺️ ak ste boli a povedal, že u vás problém nie je partnera by mal poslať na spermiogram. Ovulacne testy sú dosť nepresne, treba testovať často aj 3 krát za den počas plodného obdobia, výsledok mení intenzita mocu a nemusíte zachytiť vrchol LH. Meranie bazálne teploty nepresnejšia ale teda ,,obtiaznejsie,, ☺️

autor
2. júl 2023

@jaskolka áno, toto viem.. ide ale o to, že s mojím partnerom nemám častý pohlavný styk a preto som chcela kým nepôjdeme na odborné vyšetrenie vyskúšať túto možnosť.

smejko47
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre