Ovulácia a tehotenstvo

14. dec 2023

Ahojte baby,
Chcem sa spýtať ako dlho vám trvalo kým ste po svadbe otehotneli? S manželom sme sa tento rok brali a dosť snažíme a už som netrpezlivá, lebo mám 34 rokov a nieje také jednoduché počať. To sklamanie pri negatívnych testoch každý mesiac chápe len ten kto to pozna. Cez ovulaciu to už beriem ako povinný styk nechcem to prepast. Momentálne mám ovu, a taky pocit plnosti aký som doteraz nemala. Ako je to s vami ? Dik

nikiki29
14. dec 2023

My sme sa snažili o prvé skoro rok bez sledovania ovu. O druhé 3 mesiace bez sledovania +5 mesiacov sledovaného cyklu. Snažíte sa už viac ako pol roka? Ovuláciu si sleduješ testami alebo teplotou? Je to ťažké. Ja som bola vždy prvý deň cyklu, keď som dostala MS strašne nešťastná… takže ťa chápem. Je tu aj skupina Snažilky 2023, ak chceš sa môžeš pridať, nájdeš podporu určite.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stellarstar
14. dec 2023

Fuu zlatko predstav si ženy kt sa snažia 5 az 10 r? Koľko sa snažíte vy? Mesiac? Dva? Tri? To nič hlavne sa postav na nohy a netlač na pílu lebo neviem čo budeš robiť keď sa ti do roka nepodarí otehu.

matus7030
14. dec 2023

Veru, otehotniet a donosiť zdravé dieťa vobec nie je samozrejmosť u každej ženy. My sme sa snažili rok a potom sa podarilo otehotnieť a vieš kedy? Keď sme sa snažili celý mesiac každý druhý deň. Ja mam ovuláciu posunutú, keďže mam dlhší cyklus, takže to bolo ťažké trafiť. Žiaľ tehotenstvo neskončilo úspešne, prešla som si všeličím za takmer 4 roky snaženia. Ešte stále nemám dieťa a ani nie som tehotná. Ak sa vám nebude dariť rok, určite už nečakaj, rieš to s gynekológom a absolvujte všetky možné vyšetrenia. A pozor, problem nemusí byť iba u teba, ale kľudne aj u manžela. A nevzdávaj sa. Nikdy. Ja stale verim, ze keď to má prísť tak to príde. Držím palce!

maryetta
14. dec 2023

@stellarstar tak zase niektore zacinaju uz v 20-tke. Mne dr povedal ze mam byt rada ze sa mi tak rychlo po 30-tke podarilo. Ze dnes je s tym obrovský problem.
Kazdopadne si autorka sleduj ovulaciu. Ale…. Neber to ako “povinnost”. Ako nejake “vyrabanie”. Ono pride. My sme mali svadbu v aprili a otehotnela som v novembri. Presne viem kedy. Vlastne aj pri dalsich viem presne kedy. Akurat tretieho si “nepamamatam”,kedze tam mi choroba a lieky rozhadzali cyklus.

makodob
14. dec 2023

Ahoj, my s manželom sme sa o prvé bábatko snažili cca 4-5 mesiacov a to som mala 25 rokov, manžel 29. Ja som to nejak neriešila, žeby bol u nás nejaký problém. Brala som to, že keď bude mať bábatko prísť, tak príde. Keď som na to už ani nemyslela, čerstvo som aj zmenila prácu, tak vtedy som zistila, že som tehotná s dcérkou. Manžel sa mi až potom priznal, že už sa bál, že má niekto z nás dvoch problém. Preto by som sa na to až tak nesústredila, psychika je doležitá. Držím palce a verím, že bábatko príde 😊❤️

medda_beda
14. dec 2023

Začali sme ešte pred svadbou takže 2 roky a stále nič.Mám 26.

autor
14. dec 2023

@nikiki29 ďakujem 🙏🤗

autor
14. dec 2023

@jj298 antiku som nikdy nebrala ale môj manžel ma dosť stresujúcu prácu okrem toho že pracuje vo firme je aj predseda bytoveho družstva a rieši skutočne strašne veľa veci a viem že je v chronickom strese berie kopu vitamínov a liekov možno je to tým

autor
14. dec 2023

@matus7030 ďakujem si mila ♥️

autor
14. dec 2023

@makodob 🤗

diewcatqoo
14. dec 2023

Bolo to pred svadbou a bolo to viac ako rok. Aj dalsie tehotenstva takto + do toho este potrat. Skus si dat hlavu do poriadku - nemyslim to vobec zle. Ja ked som stale na to myslela a bola nestastna, ze to nejde, nedarilo sa. Akonahle som si povedala, ze na to kaslem a zacala som sustredit svoju energiu a cas na nieco ine, tak to vyslo. Kup si bicykel, chod plavat, rob, co ta naplna a co ti zamestna hlavu, aby si na to nemyslela. Uzivajte si zivot a neberte to ako povinnost. Ak to nepojde ani po roku, skuste to potom konzultovat s lekarom. Drzim palce.

petronellla87
14. dec 2023

Bolo to pred svadbou😁tiez som mala 34 a trvalo to nejakych 8 mesiacov. Ale tak ja som vzdy mala mega nepravidelnu menstruaciu. Kup si pre zaciatok ovulacne testy. Drzim palce

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
14. dec 2023

Ďakujem kočky za povzbudzujúce slová každej jednej 🙏🤗

medda_beda
14. dec 2023

@jj298 Druhé prišlo možno samo pretože tvoje telo si prešlo IVF procesom.Nemusí to byť vďaka mysleniu.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
medda_beda
14. dec 2023

@jj298 Tak pokiaľ si to znášala ťažko tak je možné, že to bolo psychikou.Ja pokiaľ nejdem k lekárom tak to neriešim už.
Prvé mesiace som to trochu riešila potom už som sa zmierila s tým, že to nepríde a ani si nemyslím, že to príde.Takže sa tým nezaoberám.

U mňa to bude buď zlým spermiogramom alebo sa ešte niečo nájde teraz

majulka098
15. dec 2023

My sme sa brali minulého roku, presne mesiac po svadbe som mala 33 a teoreticky aj od toho mesiaca sme sa začali snažiť a na 7my mesiac sa zadarilo, ovu som sledovala testami a posledné 2 cykly aj meraním BT, nijak som zúfalá z negatívnych testov nebola, je to aj o psychike ... Práve v mesiac, kedy sa zadarilo, som si pri teste vravela, že bude negatívny a ono hop, vyšiel tam dušik, tak v ten prvý moment som začala nadávať a potom som bola rada 🤣 rodila som ako 34 ročná, momentálne mám pred sebou 2,5týždňovú slečnu ... Netreba to brať ako povinnosť, ja sa napr na to stále tešila počas ovu, v tehu už to bolo na prd a teraz v 6nedelí to neprichádza do úvahy 🤣 takže užívať, keď sa dá 🤣 ak je všetko v poriadku, zo zdravotného hľadiska, tak to príde v správny čas

autor
15. dec 2023

@majulka098 ďakujem a ako si zvládala pôrod ako prvorodička v 34ke? Ja to už nestíham, snáď budúci rok 🙂

nivea777
15. dec 2023

Možno by ti pomohla Hak..ja som po vysadeni hneď na prvý šup otehotnela a hlavne sa dať do pohody lebo veľa robi psychika

majulka098
15. dec 2023

Myslím, že som ho zvládala tak isto ako aj keby som bola mladšia 😅 ... Bez nástrihu (toho som sa snáď bála najviac pred pôrodom), ale šitie sliznice v pošve bolo, bola oslabená najskôr mykózami v tehu, ktoré začali po glukózovom teste (vkladam čipky cicatridiny teraz pre lepšie hojenie) 🙄 pôrod som mala ale dlhý 😩 18,5h, od 4tej ráno praskla plodovka a 4:20 prvá kontrakcia, malá sa narodila až 22:24, posledné 4,5h boli úplne katastrofálne, ale človek na bolesť ako takú zabudne hneď, keď drží ten uzlíček a zrazu aj kopec energie príde do tela (to pre zmenu chlap bol viac unavený následne ako ja 🙂) ... Samozrejme to neskončilo tým, ale tým, že sa mi neoddelila placenta, takže sa mi posledná doba pôrodná predĺžila o ďalšiu hodinu a hrozili mi anestéziou a chirurgickým odstránením placenty

autor
15. dec 2023

@majulka098 chudatko, dosť dlhý pôrod, tak už len užívaj maličkú a veľa zdravíčka nech si rýchlo fit 😊

majulka098
16. dec 2023

Ďakujem, do funkčného stavu som sa dostala hneď na druhý deň, keďže tu má každá svoje bábo pri sebe na izbe, buď hneď, alebo po prebudení, vyspatí ... Ja som ju mala 8h po pôrode už nastalo pri sebe ... Pôrod dlhý, mohol byť kratší, to určite, ale zase sú aj dlhšie ešte ... Dúfam, že ak by sme ešte zapracovali na druhom bábu, tak by bol kratší ... Pri pôrode som tvrdila ale, že už nikdy viac, vlastne aj počas tehu, ktoré nebolo komplikované, ale nepríjemné ...
Tak držím prsty, aby sa podarilo ☺️🤞

autor
16. dec 2023

@majulka098 ďakujem 🤗 požehnaný vianočný čas ešte celej rodinke prajem ♥️

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre