Ovulácia a bolesť vaječníkov

lucyk1992
8. sep 2018

Ahojte baby, rada by som počula váš názor. V stredu sme sa snažili. Vo štvrtok som mala plodný bielkový hlien a v piatok tiež. V piatok doobeda som mala aj ovulačné bolesti, bolel ma ľavý vaječník, no večer to prestalo a tiež sme sa posnažili. Je podľa vás bolesť bolesť vaječníkov začiatok, alebo koniec ovu? Ako ste to mali vy? Bola by som veľmi rada, ak by sa nám zadarilo 🙂

janickadusicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucyk1992
autor
8. sep 2018

@jankadusicka a boli ste aj na nejaké vyšetrenie a tak? Čo ti na to povedal gynekológ?

janickadusicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucyk1992
autor
8. sep 2018

@jankadusicka tak potom už len skúšať a skúšať 🙂

vierka0508
8. sep 2018

@lucyk1992 ahoj aj ja mavam pravidelne bolesti ako pises, a niekde som citala ze bolest prichadza vtedy ked sa vajicko uvolni. Takže myslim ze máte velku sancu. Silno drzim palce 👍

lucyk1992
autor
8. sep 2018

@vierka0508 jeej, si zlatá ďakujem 😉 uvidíme. MS mám dostať až 21.ho takže ešte času dosť. A mávaš veľké bolesti, alebo iba také normálne? Ja som myslela najprv, že to mám iba z prechladnutia až som napokon pochopila, čo to vlastne je 🙂 ja veľké bolesti nemám, začali mi včera doobeda v práci. Najprv pichanie vo vaječníku, potom do toho kríže na rovnakej strane, no nič hrozné, čo by som musela utlmovať tabletkou. Navečer ma to bolelo už menej a dnes nič 🙂

vierka0508
8. sep 2018

@lucyk1992 nie su to ziadne silne bolesti, vzdy len na jednej strane, pichanie asi tak 2 dni potom to zrazu prestane. Tabletky tiez nikdy na to neberiem, skor je to neprijemne. Ked som chcela otehotniet tak som skusala aj ovul. testy a boli pozitivne tak 1 den pred tym pichanim, a potom som nasla ten clanok ze picha uz ked sa vajicko uvolni, a kedze spermie pri takom plodnom hliene vydrzia aj 3 a viac dni, podarilo sa. Neskor mi dr. potvrdil ze to bolo z praveho vajecnika. Takze myslim ze si sa dobre odpozorovala 🙂

vierka0508
8. sep 2018

@lucyk1992 nasla som ten clanok

Keď sa vajíčko vyvíja vo vaječníku, je obklopené prítomnou folikulárnou tekutinou. Akonáhle nastane ovulačná fáza, vajíčko sa z vaječníka uvoľní a spolu s ním aj folikulárna tekutina a trochu krvi. Práve tekutiny, ktoré sú vylúčené spolu s vajíčkom, môžu podráždiť sliznicu brušnej dutiny, čo sa v konečnom dôsledku prejaví ako spomínaná bolesť, ktorá ale zmizne po tom, čo telo tieto tekutiny absorbuje.

lucyk1992
autor
8. sep 2018

@vierka0508 tak to som skutočne zvedavá či sme to stihli, alebo nám to ušlo iba o vlások 😀

lucyk1992
autor
8. sep 2018

@vierka0508 lebo, keď sme v stredu mali PS, nespozorovala som žiadny hlien, čiže neviem či spermijky mohli vydržať až do nasledujúceho dňa, keď som už hlien mala. A v piatok sme mali PS až večer, keď už tie ovul. bolesti boli malé 🙂

vierka0508
8. sep 2018

@lucyk1992 to uz sa neda az tak o tom polemizovat, ja si myslim ze ste urobili vsetko spravne. Nam sa takto po prvom potrate podarilo az o pol roka a tiez som si bola ista ze to robime spravne 🙂 uz je to teraz v inej moci. Nestresuj sa tym, teste sa jeden z druheho, vyjde vam to 🌹

veronice
8. sep 2018

Ja som nemala ziadne bolesti a podla lekara a ovu testov ani ziadnu ovulaciu....som 22tt :P jeden nikdy nevie, telo vie velmi prijemne prekvapit ;) drzim palceeee 🙂

lucyk1992
autor
8. sep 2018

@vierka0508
@veronice
Nech to bude kedykoľvek, už teraz sa na to teším 🙂 zbožňujem deti a toto bude moje prvé ❤️

manzeliajavorski
8. sep 2018

@janickadusicka nechcem ťa strašiť, ale ja som si myslela takisto že som v pohode, žiadne ťažkosti som nemala, začali sme sa s manželom snažiť o mimi, 3 roky a nič, pobehali sme vyšetrenia, on v pohode a ja tiež, akurát mi neurobili vyš. na priechodnosť, nedávno som otehotnela, bolo to mimomaternicové tehotenstvo, jeden zničený vajíčkovod išiel von, druhý, v ktorom bolo embryjko mi nechali, žiaľ, bol poškodený aj ten a teraz po vyšetrení priechodnosti mi zistili, že je z 2/3 nepriechodný, takže naša nádej na prirodzené počatie sa nám zrejme rozplynula... Bežte na všetky možné vyšetrenia, kým na to nie je neskoro...

janickadusicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka15791
26. nov 2018

@lucyk1992 ahoj..ako si dopadla? Otehotnela si? Prave prezivam nieco podobne 🙂

lucyk1992
autor
27. nov 2018

@janka15791 ahooj 😊 áno, ovulku som mala 7.septembra a teraz som v 14tt 😀

janka15791
27. nov 2018

@lucyk1992 supeer gratulujem ☺️... bože ja už od soboty pocitujem ovu..ja ze bola včera a dnes zas mam aj hlien aj ma pobolieva...ale dali sme to piatok sobotu a včera čiže pondelok...hadam sa podari 🙂..ovu test bol iba raz s ciarkami rovnako silnymi v nedeľu...uz som z toho jeleň 🤣

topanka
13. sep 2019

Caute baby ked praskne vajicko ja to mavam ale nie vzdy taky vodovy vytok a v nom tahavy stroskou krvi ako bielok ked sa roxbije a je tam take krvave mozem zostat tehotna je to ta ovulka????

veronikaszabova
13. sep 2019

@topanka ano

topanka
13. sep 2019

Noo lebo to nemavam kazdy mesiac no keby pan boh dal a by sa podarilo👍

juliatriscova
19. nov 2020

@topanka Ahoj, ako si dopadla? bola si tehu?

topanka
19. nov 2020

@juliatriscova nie😪😪😪

juliatriscova
20. nov 2020

@topanka to mi je ľúto.......a od toho času sa vám nepodarilo otehotnieť? sleduješ si cyklus? my sa tiež snažíme už 3 roky ale až teraz som sa začala sledovať ovu testami.....

topanka
22. nov 2020

Nie nepodarilo ale chodim doktorovi sleduju folku a uvidime zatial mam vsetko o.k testy deti mozem mat len partner musi ist na spermiogram

silviaeli
14. okt 2021

@veronice ahoj a pamatas si ešte ktorý DC ste mali styk?

veronice
14. okt 2021

@silviaeli no, 14.4. som mala poslednu ms, 21.4. sme sa brali a odvtedy styknasi tyzden vkuse 🤣🤣 takze razko povedat kedy sa zadarilo 😁 inak terwz opat vsetky ovu testy negativne a uz som 21tt ❤️ mna tie ovu testy proste nwmaju rady 😁

silviaeli
14. okt 2021

@veronice aha😀no ja sa preto pytam, lebo vidim, ze sa podarilo dievcatko, čo aj ja by som rada😉..

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre