Ovulácia

17. nov 2024

Ahojte, snažíme sa o druhé dieťa a keďže sa už vyše roka nedarí, začala som užívať clostilbegyt a lekár mi sleduje ovulaciu. V piatok 13dc som bola na folikulometriu, kde videl 4 folikuly. Keďže muž mal byť celú sobotu v práci a prísť až v nedeľu ráno, dohodli sme sa, že gonasi nebudeme pichať lebo ovu by prebehla v sobotu a zmeškali by sme to, že počkáme či prasknu samé. Dnes (nedeľa) ráno som mala prísť za lekárom do služby na ultrazvuk ako to vyzerá . Jedno vajíčko sa uvoľnilo, podľa jeho slov niekedy dnes ráno. Mňa by zaujímalo, ako dlho trvá uvolnenemu vajíčku dostať sa do vajcovodu. Lekár povedal, že máme mať večer sex, čo však nepojde lebo idem do práce, tak sme mali sex teraz. V podstate ma zaujíma, či sme vystihli vhodný čas na oplodnenie. Ďakujem 😊

stellarstar
17. nov 2024

Spermie si vajíčko nájdu

sisska96
17. nov 2024

To je už akéééé na hovno sexovať presne na čas nasilu....och.....

stellarstar
17. nov 2024

@sisska96 si jej teraz pomohla 🙈

januska12323
17. nov 2024

Cesta vajíčka trvá niekoľko dní a spermie tiež niekoľko dní prežijú.

stellarstar
17. nov 2024

@januska12323 lenže vajíčko je len 12 h opl schopné

michaela329
17. nov 2024

@januska12323 ale vajíčko sa oplodnuje už vo vajickovode, ma na to veľmi obmedzený čas.
Autorka: Pokojne ste mohli mať sex aj včera večer, spermie to prežijú dlhšie.

autor
17. nov 2024

@michaela329 včera večer sme nemohli práveže, muž mal 24h službu a prišiel až dnes ráno

michaela329
17. nov 2024

Písala som to ako príklad, že ony tam vydržia, že ste nemuseli čakať do dnešného večera. Inak - rok je dosť, vyšetrenia ste pobehali?

autor
17. nov 2024

@sisska96 vôbec nesexujeme nasilu. Máme sex aj mimo plodných dní, niekedy aj dvakrát za deň 😄 bohužiaľ k oplodneniu dochádza len ak je správne načasovanie pri ovulacii a keďže mám problém s tým, že nie vždy sa mi vajíčko uvoľní, musí to odsledovat lekár aby sme to mohli riešiť. Ak si nikdy také problémy nemusela riešiť, buď rada a ak ti pomohlo, že si si rypla, nech sa páči, mne to žily netrha 😉

autor
17. nov 2024

@michaela329 prvé sa podarilo prirodzene napriek pco, tiež to nebolo hneď na prvú supu, mala som cysty. Staršia má už 4 roky a teda sme si povedali, že chceme druhé, rok sme tomu nechávali voľný priebeh lebo viem, že to je v norme. Potom som to začala riešiť s gynekológom, dohodli sme sa že skúsime clostil a gonasi, keďže na ultrazvuku videl, že vajíčko sa neuvolnilo. Folikuly rastú, s tým nie je problém, po clostile ich bolo niekoľko aj tento aj minulý cyklus, problém je s tým uvoľnením. Teraz sa zo štyroch uvoľnilo jedno aj bez gonasi. Aspoň niečo. Každopádne chystáme sa na spermiogram ak to ani tento cyklus nevyjde, následne budem riešiť s gynekológom ďalší postup. Zatiaľ mi len zisťoval amh, ktorý je vysoký kvôli pco.

stellarstar
17. nov 2024

Nechaj si vyš aj inzulínovú rezistenciu ta zvykne byt tiež pri pcos

autor
17. nov 2024

@stellarstar ak do konca roka neotehotniem pôjdeme do car, zatiaľ nejak netlacime na pílu a pred sviatkami nechcem stresovať seba ani muža vysetreniami ale ďakujem za tip 😊

januska12323
17. nov 2024

@stellarstar áno ale na minútu presne nikto nevie kedy je práve ten čas.

michaela329
17. nov 2024

Súhlasím s tým spermiogramom, ale dajte si priplateny halosperm - my sme stratili čas, lebo bežný Spermiogram bol super a nakoniec DNA fragmentacia ukázala realitu.

stellarstar
17. nov 2024

@januska12323 na minútu presne nie ale ked dr tam vidí ze vajíčko sa uvoľnilo tak sa ide na pokus. Je to aj plánovaný styk

autor
17. nov 2024

@michaela329 hej keď už tak poriadne. Veď práve sa bojím, či práve u muža nebude problém. U mňa takto na prvý pohľad nevyzerá byť nejaký problém. Menzes mám pravidelný ako hodinky, ovulácia prebieha, samozrejme môže tam byť nejaký skrytý problém ešte. No uvidíme ako dopadne tento cyklus a potom budeme riešiť ďalšie vyšetrenia.

michaela329
17. nov 2024

U nás bol nakoniec u oboch 🤷 Aj keď som bola podľa bežných gyn vyšetrení absolútne zdravá. Niekedy je to jednoducho dobre ukryté.

stellarstar
17. nov 2024

Moze byt problém so štítnou, hematologický problém napr nejaká porucha zrážanlivosti krvi alebo iné DG. Ale vždy je lepšie hľadať príčinu

33tehulka33
17. nov 2024

Ja vás viem pochopiť a zo sliepok si nič nerobte držím palce. Tiez riesim podobne problémy :/

autor
18. nov 2024

@33tehulka33 ďakujem, aj vám 😊

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre