Ovulácia

kata785
20. okt 2024

Ahojte .
20.9 do 25.9 som mala menzes.

1.10 som bola na laparoskopickom zákroku prefuk vajcovodov + na ľavom vajcovode som mala cystu. Čiže ľavý mi funguje na 100% a pravý že čiastočne ale že veľmi pomaly prechádzala tekutina.

1.10 do 7.10 som spinila. To sa neberie ako menštruácia?

Od 7.10 som mala mať ovulku . 8.10 so si začala robiť testy bol + aj hlien . 9.10 bol hlien ale negat.test.

Styk mame od 9.10 každé 2 dní .

Dnes je 31 DC pomaly čakám menzes. Cyklus mám 31+ Žiadne pms nemávam - mňa väčšinou bolia len prsia.

Keďže som bola na zákroku tak som vedela že buď príde skôr, neskoro vôbec.

Od piatku ma cuka v ľavom vaječníky taká trhana bolesť ale dá sa to zvládnuť. Dnes je 31 DC a urobila som si ovulacny test a vyšiel mi pozitívny .
Teraz čo ďalej? Mám ovulaciu 2x za cyklus ? Máme sa sa snažiť ? Menzes teda nemám čakať tento cyklus . Či čo sa robí . Som zmätená úplne.

sofia1979
20. okt 2024

@kata785 niekedy ovu vraj ukážu aj pozitivitu tehu koľko dpo si?

kata785
autor
20. okt 2024

@sofia1979 - 8.10 som mala + test .. a dnes 20.10 zase = 12 dpo by malo byť dnes ...

janetinka27
20. okt 2024

@kata785 ahoj, mozu byt vynimocne 2 ovuv cykle, ale v rozpati max 48 hodin.ked si mala cystu, co to bola za cysta? Robili ti sono? Videli nieco? Folikul?
Pozit ovu test nepotvrdzuje ovu, len zaznamena vzostup luteinizacneho hormonu.

any_soj
20. okt 2024

@kata785 Max do 48 h môže byť druhá ovulácia, potom už progesterón blokuje dozrievanie ďalších vajíčok. Ale - hlien aj testy len ukazujú, že telo s na ovuláciu pripravuje, nie že isto prebehne. To zistíš len zo sona alebo sledovaním bazalnej teploty, či naozaj ovu bola. Často sa stáva, že s ovulácia chystá, ale vplyvom stresu, miernej choroby, kadecoho, si to povie "ešte nie je vhodný čas" a uvoľnenie vajíčka oddiali.

sofia1979
21. okt 2024

@kata785 môžu byť aj výnimočne 2cykly no len z jedného ovuluješ. Ale skús si spraviť test možno už niečo budeš vidieť

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre