Ovulácia

4. feb 2023

Ahojte, bola som na gyn na 15dc a vraj uz mam po ovulke, ukazala mi folikul na ultrazvuku, ze ak chcem byt tehu, tak az o mesiac. No mna den na to zacalo boliet brucho ako pri ms, bola som nafuknuta...no rovnake priznaky ako vzdy v strede cyklu, ovulacii. Prekvapilo ma to, lebo podla kalkulacky mam mat ovulaciu az na 18dc pri 31 dnovom cykle. Tak teraz premyslam, ci by sme predsa nemali sancu, ked sme mali v ten den sex..

gejb
4. feb 2023

Kalkulačky sú orientačné..nedrzala by som sa toho

dadka128
4. feb 2023

Kalkulačka je len orientačná, ona nevie, co sa deje v tvojom tele.. ak dr povedala, ze mas po tak mas po .. to neznamena ze sa nemáte "lubit"

autor
4. feb 2023

@dadka128 jasne, my sa lubime aj bez toho, ci mam plodne alebo nie. Neriesime to 🙂 len tak mi napadlo, ci by z toho nieco mohlo byt, lebo prave tieto plodne sme tym padom premeskali, kedze bol manzel prec... 🙂 ale nevadi, aj tak sme sa este len nedavno zacali snazit, cize to neriesime a uzivame 🙂 🙂 toto bola skor len taka uvaha.

dadka128
4. feb 2023

Tak to je potom fajn 🙂 aj to snazenie chce cas 🙂 neboj pride to a drzim palceky 😏😏

nevenka
5. feb 2023

My sme to mali posledny raz tak, ze ja som po covide ziadnu ovu necitila, ziadny plodny hlien, dokonca az 25 DC mi stupla bazapna teplota, co mi zvykne den po ovulacii vyskocit. Som sa rozculovala, ze mi.to dobre zase poposuvalo cyklus, ten virus, my ame sa prave chceli ovulacii vyhnut, mali sme sex 10.den cyklu, co u mna byva bezpecne, lebo ovu chodievala tak na 17.-20. Den cyklu. Cykly cca 30-38 dni. Skor teda tych 35 v priemere. No a nedalo mi to, lebo ta teplota vyskocila zrazu vysoko, spravila som si teho test a tam 2 ciarky 😳. Takze ovu musela byt cca ten 15-ty den a spermia musela prezit tych 5 dni, co sa nam nikdy nestalo. A mame mesacnu dcerku.
Stat sa moze...
Ale skor Ti dr. mala ukazat zlte teliesko, nie folikul, nie? 🤔

autor
5. feb 2023

@nevenka veď práve, ona mi ukázala, že tu je už zlyhaný folikul a že už som asi po ovulácii. No a ms mam cakat o 10-14 dni po ovu, co mi pride skoro, pretoze by som podla toho mala mat uz 16. ms a poslednu som mala 20. 1. Nikdy sa mi takto neposunula, vzdy skor pride o 2-3 dni neskor, teda by som ju cakala az po 20.
Ja som za nou sla s tym, ze sa chceme snazit o babatko a ze by som mala mat aj ovu, ci mi to vie pozriet. To sa jej nepacilo, ze nech nepocitam dni a nech si uzivam, ale ze ok, ze vynimocne mi to pozrie.
Kebyze mi nepovie, ze som po, tak som si ista ze ju mam podla priznakov teraz. No ale ved to je aj tak jedno, milujeme sa aj tak casto, cize ci uz je, bola, bude... 🙂 je pravda, ze sme zacali az po vysetreni, ale tak uvidime, uz kedy sa podari. Dr mi povedala, ze nech si uzivame, ze to uz nikdy nebude take 🙂 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre