Ahojte baby potrebujem sa poradiť. Posledný krát ideme prirodzenou cestou potom už IUI.
V centre som bola 10 deň po MS minulý piatok a pozerali folikul a bol 16 mm a nakázali mi, že si mám pichnúť Ovitrelle v pondelok to je 13 deň po MS a ja som si robila ovul testy a už v pondelok mi vychádzala ovulácia, a hlavne že až 36 hod od pichnutia máme mať sex čo je dnes večer až okolo 22 čo ak dovtedy už mi ovul test neukáže ovulku. Ja nechápem trochu tejto metóde a na akom princípe to funguje???Som z toho zmätená.
To su moje ovul testy 13.8. som si pichla ovitrell o 9:40.
@siska266 ten z 13. prvy vyzera byt pozitivne. zvysne novsie su uz ovplyvnene Ovitrellom. najblizsie dva tyzdne nerob ani ovu ani tehu testy. tak dlho sa moze Ovitrelle v organizme drzat.
No ale vies mi vysvetlit ten ovitrell ze ci mi ho spravne nasadili a preco sex az p 36 hodinach a,mame presne vtedy na hodinu mat styk?
@siska266 fundovanu radu ti da iba gynekolog. ale podla osobnych skusenosti ti ho kazali pichnut v apravny cas. sex nemusite mat nacas presne. lepsie je par hodin skor, spermie potrebuju cas na presun do vajickovodov a je lepsie, ak si na vajicko pockaju. a kludne to zopakujte aj zajtra. hoc aj 2x. a aj ine dni. ved ako mate chut 😉 pretoze ani Ovitrelle nemusi zarucit presne nacasovanie.
Mam ho prvy krat a v centre len povedali kedy si pichnut a kedy mat styk.Ale podla mna sme mali mat vcera vcera lebo ma boleli aj vajecniky asi zacal ucinkovat.Len som sa chcela drzat toho co povedali v centre.Mali sme v sobotu styk v pondelok som si pichala a dnes vecer chceme a zajtra rano a potom uz ako chceme budeme mat.Ja som chcela aby to malo ucinok ta injekcia.No my sa uz snazime vyse 1,5 roka toto je posledna sanca prirodzene potom ideme na IUI.
Ahojte baby na ktorý deň po pochnuti ovitrelle ste dostali menzes?
@stanuska28 to je velmi individualne. ak vies, aku dlhu lutealnu fazu mavas, tak pocitaj den pichnutia ovitrellu plus dva dni (tabulkovo sa pocita pichnutie ovitrellu +36 hodin, kym prasne zrely folikul) a plus tvoju priemernu dlzku lutealnej fazy. idealne je to 13-15 dni. termin MS je potom ten nasledovny den po skonceni lutealnej fazy.
Ahojte baby mam par otázok. 8 dní po pichnuti ovitrelle ma bolelo ako pri menštruácii. Poobede ma pichalo v podbrušku.. Môže to byť aj s injekcie?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@siska266 prva otazocka 🙂 robila si si ovulacny test pred injekciou Ovitrellu alebo az po nej? ak az po injekcii, test uz mohol byt ovplyvneny. ak pred, tak otazka je, ci boli testovacia aj kontrolna ciarka rovnako silne pripadne testovacia musi byt silnejsia ako kontrolna.
ovulacny test sluzi na testovanie vrcholu luteinizacneho hormonu. vo vrchole LH (LH peak) je ovulacny test pozitivny. ovulacia nastava o 12-48 hodin (ale mozu byt rozne odchylky a moze byt aj kratsi alebo dlhsi casovy usek). v case ovulacie je ovulacny test uz negativny. no plati to iba v pripade prirodzeneho cyklu bez injekcii ako je Ovitrelle alebo Pregnyl. ak boli podane tieto injekcie, testovanie ovulacnymi testami nie je objektivne. dokonca v tomto case aj na Ovitrelle reaguju tehotenske testy. netestuj skor ako o 14-15 dni, aby si sa vyhla falosne pozitivnemu vysledku.