Otehotnenie zo “slepej” strany

4. apr 2022

Ahoj,
Som momentalne po MMT, odstraneny bol pravy vajcovod. Folikulometriou mam potvrdene ze tento mesiac pride ovu z pravej strany. Je tu nejaka mamicka, ktora otehotnela zo strany kde nemala vajcovod? Dr. Povedala ze su pripady kedy si opacna strana pritiahne vajicko. No neviem aka je sanca teda 😀. Je tu niekto komu sa podarilo?

nelca0510
4. apr 2022

Už len logicky. Ako sa ti vajíčko bez vajcovodu dostane do maternice? A ako si pritiahne tá druhá strana vajíčko..veď z anatomického hľadiska nie sú pri sebe na tesno. Možno si lekára zle pochopila.

ibrunova
4. apr 2022

Ovu z pravej strany, kde nič nie je, nepríde, nemá kadiaľ. Či?

januska12323
4. apr 2022

No logicky ovulácia byť môže ale otehotnieť sa nedá keď tam nie je cesta.

janetinka27
4. apr 2022

vajcovod ma na konci taky utvar,vyzera to ako ruka.v case ovulacia sa ta "ruka" naozaj pritiahne k folikulu, aby sa vajicko dostalo do vajcovodu. ale to iba na konkretnej strane. z opacnej strany urcite nie

ludinka
4. apr 2022

Znie to úplne nelogicky ale u
mňa ento zázrak naozaj nastal.mam odstránený ľavý vajcovod, na preventívne mi dr vraví že ovulácia bude z ľavej strany, a bum tehotna!!!

miskamicha
4. apr 2022

@nelca0510 da. Telo sa s tym dokaze vysporiadat. Povie ti to ak gynejolog. Nie vzdy..ale stat sa može

lubi40
5. apr 2022

vyber vajcovodu nema vplyv na plodnost. Vajecnik a vajcovod nie su zrastene, takze vajcovod sa "pripne" na vajecnik s dozretym vajickom.

https://www.youtube.com/watch?v=cUeaFqLpn68

https://www.youtube.com/watch?v=HY69H9RKeeg

Ja som po MMT otehotnela na 1x

autor
6. apr 2022

@lubi40 ale otehotnela si zo strany kde nemas vajcovod?

lubi40
6. apr 2022

Tak to neviem, kedze mi lekar povedal, ze to na plodnost nema vplyv, tak som to nijako neriesila.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre