Ahojte, dievčatá skúsenosť som 40tnička, snažíme sa o bábätko zatiaľ len chvíľku, teraz mi zistili zápal, ale už sa liečim… mávam migrény počas ovulácie občas menštruácii, bolesti pŕs, menštruácia mi nikdy nemeškala teraz cca 2 dni posledné mesiace…. skáču mi zrejme hormóny, je tu niektorá, ktorej sa podarilo v pohode bábätko v takom veku aj s takými problémami?prosím o skúsenosti🙂krásny dník
akoze v tomto veku je to bud alebo. Vajicka uz byvaju menej kvalitne a ak sa aj podari, casto to skonci bohuzial MA. Vela zienok, ktore maju deticky v tomto veku si presli cez CAR. Alebo uz deti neplanovali a bola to nahoda. Pozri, idealne skoc si ku gynekologovi, nechaj si urobit hormonalny profil a AMH a budes mat aspon zakladne info ako si na tom.
Ja som otehotnela v 38, absolvovala som vysetrenie na hormonálny profil, aj CAR. Nepomohlo nic, az obyčajne ovulacne pásiky 😁 a teda v tomto veku mať babo je to náhodou super. Som múdrejšia, vyspelejsia, finančne zabezpecena. Ja som mala totalne bezproblémové tehotenstvo, aj bábo mam bezproblémové, neplace takmer nikdy, v noci spí 😁
Mne sa podarilo otehotniet neplanovane vo vyssom veku (38) ako pubertacke … ale u mna vodil byvaly za nos a problem bol na jeho strane a este mal tu drzost “zfalsovat” moje vysledky a mali sme naplanovane vysetrenia atd … to by ma ani nenapadlo. K lekarovi som nesla a s nim som sa rozisla a vymenila ho po x rokoch za ineho a zadarilo sa prilis rychlo … moj idiotsky ex este tvrdil, ze dieta je jeho 🙈 (len to by moje tehotenstvo muselo trvat ako u velryby) takze vsetko je mozne
Ja, v 39 a rodila 40. U nás to bolo neplánovane, poznala som svoj cyklus (aspoň som si to myslela)😀. Všetko prebehlo úplne v poriadku, nebola som ani dajak špeciálne sledovaná. Dokonca, mi dr neodporucila ani špeciálne vyšetrenia (vyšlo mi vyššie riziko dawn, ale povedala, že to len kvôli veku, že to nepovažuje za smerodajné). Teraz mám 45 a teda, po preventivke mi dr povedala, že mám vaječníky plne funkčné...čo mne osobne už ani vtipné nepríde...
@yvonka4 pytaj urcite aj AMH, to je indikator ovarialnej rezervy. Nic sice nohovori o kvalite vajicok, len o zasobe, ale povie Ti na com si, ci mas trosku casu, alebo, ak je dietatko skutocne dolezite zvazovat smer CAR bez otalania
@hipuska to nie je len o plodeni, ale napriklad aj o perimenopauze = unava, bolesti, navaly tepla, tensia pokozka, suchsia, bolesti klbov, hlavy, lamavost nechtov, vlasov atd atd... take ja by som to brala ako dobru spravu
S tretou dcerou som otehotnela v 38. Tehotenstvo v pohode, akurat ma hrozne palila zaha v kuse, bez ohladu na to, co som jedla alebo pila. To bolo neprijemne. Porod uplne v pohode, mala je zlata, mudra ako radio, ale ako babatko dost plakavala. To som u starsich dcer nepoznala
@yvonka4 ja som otehotnela v 43 skoncilo to potratom v 4 mesiaci
Ja som,neplanovane otehotnela.v 40. Prve dieta,mame cez ivf a toto druhe po rokoch necakane prirodzene.
Vsetko ok.
@yvonka4 tak ja som mala celý život nepravidelny cyklus, priam nepredvidatelny, intervaly od 30 do 55-60 dní. Napriek tomu máme 4 deti, všetky prirodzene. Cyklus sa mi postupne upravoval po jednotlivých pôrodoch. Po treťom pôrode na stabilných 29-33 dní, po štvrtom ešte kúsok pravidelnejsie, t.c.skoro ako Švajčiarske hodinky😅
Ahoj,u nás minulý rok MA a ako som predtým mala cyklus celkom v pohode a bez extra problémov,tak po potrate katastrofa (veľmi silné krvácanie,silné pms,pre mňa masaker). Začiatkom tohto roka sme išli do CAR centra,že ako sme na tom čo sa týka šance na otehotnenie a tiež čo sa to deje u mňa. Výsledok spermiograme taký,že prirodzene by to mohlo vyjsť ale ktovie po akom čase a u mňa že vysoká hrubá sliznica,to všetko kvôli tomu že po potrate sa mi hormóny zbláznili a bolo by dobré spraviť hysteroskopiu. Že mám počkať na menzes (ten mal prísť o cca 2-3 dni),obehnúť predoperačné a že u nich v centre to prebehne a cez veľkonočné sviatky si stihnem po zákroku oddýchnuť ešte. Avšak....menzes nakoniec neprišiel,spravila som si test a pozitívny a dobrý týždeň som tomu nemohla uveriť a opakovala dokola,že to je blbosť 🙈. Som už v 31tt a termín mám cca 3tyždne po tom ako som mala rodiť minulý rok. Aby som nezabudla,budem mať tesne po 42ke,keď sa malá narodí. Do cieľa je fakt len kúsok a dúfam že to dobre dopadne a čoskoro budem mať pri sebe dúhové dievčatko.
Držím palce,aby vám to vyšlo
@petradenis gratulujem🍀a dakujeme🙂
@yvonka4 ďakujem krásne,my sme ani neverili že sa podarí. A v čase keď sa dialo veľa vecí okolo,by ma nenapadlo že sa "zamiesi" 🙂
@petradenis dnes som robila test a 2 čiarky♥️len beriem antibiotika tak dúfam, že môžem…som v šoku a neverím🥹
@yvonka4 su antibiotika, co mozes aj v tehotenstve
@yvonka4 držím päste ✊ A nie je jednoduché sa nebáť,čo poznám veľmi dobre,takže jedine myslieť pozitívne. Atb sú aj také čo môžu tehotné . Kľudne dajte vedieť potom,ako sa vám darí
Moja prababka a aj babka ešte po 40tke rodili. Jednoducho prišlo bábo (8. a 11.), neriešili 😀 Ja mám momentálne tesne pred 39 a som v 21tt (11 rokov snaženia) a cítim sa fajn, stále pracujem, nie som na rizikovom a aj testy a utz nám dopadli fajn - tak si držíme palce. Ak máš vyšetrenia ok, dajte si tak pol roka, avšak potom už choďte do centra asistovanej reprodukcie - ak ho veľmi chcete. Každý mesiac dobrý.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@yvonka4 kamarátka čaká a všetko ok bez problémov mala liečbu na endo a po vysadení sa im zadarilo, ale neplánovali babatko predtým. Mávala veľké bolesti pri menzese.