Ahojte žienky.
Čo vám pomohlo pri strednej forme endometriozy na prirodzené otehotnenie. Pila som caje Ľudmily Mojžišovej, pila som inofolic... Zatiaľ nič.
Krv mam v poriadku, bola som na hematologii.
Beriem dlhodobo serrapeptasu, aby som nemala endometrioznne bolesti v podbrušku.
Na laparku som bola ale to by som musela každé 2 týždne chodiť.. Umelemu sa chcem vyhnúť
Rozumiem. My sme skúšali všetko možné 6r, a keďže som už mala 35r, isli sme na IVF.
To je ale môj prípad, ty môžeš mať viac šťastia.
Držím palce!
Mne endometrióza nezasahuje do reprodukčných orgánov len mi spôsobovala každomesačné bolesti pri menštruácií takže pri laparoskopii ju tam nechali.No a otehotnela som po skoro 2,5 roku prirodzene.
Kolegyňa prirodzene - dr poveda, ze nemá šancu inu ako um. Vzala ho za slovo. Ze je tehotná, zistila v 5 mesiaci. Považovali to s muzom za zázrak. Druhy krat to zistila v 4 mesiaci 🙂
Nerobila nič.
Ja som musela na laparku kvoli cyste ktora rastla, vybrali aj vajecnik a vajcovod a otehotnela som hned po laparke ako sme sa zacali snazit.... teraz o druhe smd sa pokusali tak do roka skoncilo to MA ale 4 mesiace potom som znovu tehotna. Takze u mna ta endometrioza nastastie nerobila nejake problemy
@svetlonos mne hematologička tiež povedala že ja inak ako umelo šancu nemám. V repro centre ma nútia do umeleho, gyndoš tiež...
Mne zistili endometriozu v roku 2020, 2021 som bola na operacii a potom sa rozbehol kolotoc ivf, otehotnela som az po 5 vkladoch v roku 2023.
Treba dat vysetrit aj muzovi spermiogram. S endometriozov sa da prirodzene otehotniet, ale muz musi mat zdrave spermie a moze to trvat par rokov. Nas tlacil vek, preto sme nerozmyslali a isli do ivf. Napriek tomu to trvalo cele 3 roky.
@ssizk samozrejme ze muž bol na spermiogram, to bolo prvé vyšetrenie ktoré sme absolvovali v centre
Ahoj, ja som mala ťažkú endometriózu,oba vaječníky postihnuté. Otehotnela som po roku prirodzene ale skončilo to missed abort, potom som otehotnela prirodzene po 8 rokoch(už sme ani nič neskúšali-typu bylinky, lieky, cviky. ani IVF..) a toto tehotenstvo bolo úspešné, viac detí nemám, už som po veľkej operácii
Kde más ložiská?ty odmietas umelé aspoň iui ste mohli vyskúšať.Zase ložiská nenarastu tak rýchlo, ale každý menzes je mínus.Ja som otehotnela po 2,5 r.
Po 9 rokoch po umelom … 3 roky prirodzene a nic ..
nie nepomohlo, podstupila som ivf a uspesne sa podarilo na 2 pokus. Potom som mala pokoj a po 6 rokoch opatovne pravdepodobne ju mam spat. Akurat to riesim.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Nič. Laparoskopia, IVF, úspešne na 1x.
Ďalšie tehotenstvo prirodzene.