Baby, ktorym sa nedarilo otehotniet, mohli by ste napisat:
1. Ako dlho ste sa snazili otehotniet?
2. Ako sa to nakoniec podarilo - normalnou cestou, IVF...?
Geegee, zkopíruju ti náš vývoj z alba:
- cyklus 1-8 – necháváme to na přírodě
- cyklus 9 – preventivní prohlídka na gynekologii, rozhodnutí, že to začneme zvolna řešit
- cyklus 10 – ultrazvukové vyšetření
- cyklus 12 – první návštěva CAR – spermiogram, imunologie, kontrola protilátek proti všemožným chorobám
- cyklus 13 – folikulometrie, hormonální profil
- cyklus 14 – kontrola průchodnosti vejcovodů kymoinsuflací
všecky výsledky v pořádku, cyklus 15-22 opět snažení bez pomoci lékařů, od cyklu 20 začínám cvičit Mojžíšovou
- cyklus 23 – znovu návštěva CAR, folikulometrie + Pregnyl + IUI + postkoitální test
- cyklus 24 – folikulometrie + Pregnyl
- cyklus 25 - folikulometrie + Pregnyl + Utrogestan
- cyklus 26 – kompletně rozházený Utrogestanem
- cyklus 27-30 – opět snažení bez asistence lékařů
- cyklus 31 – další IUI + Utrogestan
- cyklus 32 – z plánovaného IUI sešlo, 8.DC již po ovulaci
- cyklus 33 – další IUI
- cyklus 34-35 – prázdniny, pomalu se připravujeme na IVF
- cyklus 36 - IVF - podařilo se!
zamlklé těhotenství, revize dělohy
- cyklus 37 - chráníme se po revizi, genetické vyšetření - OK
- cyklus 38-44 - zase to necháváme na přírodě...
- cyklus 45 - IVF - neúspěšné
Těhotná stále nejsem, ale na základě obou IVF (především toho druhého) to vypadá, že nejsme tak zcela úplně idiopati, ale problém může být v mých vajíčkách, která si neumí porovnat chromozomy, takže většina mých embryí je triploidní. Hodně vzácná příčina, ale ono se nakonec u většiny idiopatů něco hodně vzácného najde (nebo nenajde, ale ta příčina tam někde je, byť třeba zatím neodhalitelná).
Ahoj, my sme sa zacali snazit od maja 2006, nedarilo sa nam 9 cyklov. To sme uz nabehli na vysetrenia, skoncila som s liekmi - duphaston a clostil. Otehotnela som po nich na druhy cyklus, zial bol z toho MA. Po 6 mesiacoch pauzy som znovu dostala tie iste lieky, podarilo sa hned na prvy cyklus. Aj toto tehotenstvo skoncilo MA. Dalsich 6 mesiacov pauza, vymena gynekologa a za dalsie dva cykly spontenne otehotnenie bez akychkolvek liekov, tehu uplne bez komplikacii a konecne dovedene do uspesneho babatkovskeho konca. K vytuzenemu drobcekovi sme sa dopracovali za 3 roky.
ahoj geegee - my sme sa snazili cca 2-3 roky, potom sa podarilo na druhy pokus cez ivf. teraz cakame chlapceka, a som v 24 t. a ty? snazite sa otehotniet? ci ako?
alexandrah, nie, ja som otehotnela bez problemov, aj ked doktori strasili s kadecim...ale svagrina sa snazi uz dlhsie a doktori im nic nenasli a aj tak sa nedari ☹
cize teraz si v ktorom tyzdni? to je super, ze cakate babo!!! lekarov sa nie vzdy da uplne pocuvat, ked zle veci, tak ber s rezervou .. 😀
Alexadrah, ja uz mam 2 deti porodene 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ahoj.
1.otehotnieť sme sa snažili od septembra 2007 a v oktobri 2008 sa podarilo-žiaľ MA
2.v auguste 2008 som začala chodiť do centra asist. reprodukcie, pol roka predtím som od svojho gynek. uživala clostil, ale bez sledovania UTZ. podarilo sa prirodzenou cestou-samozrejme s liekmi a plánovaním. potom nasledoval MA v decembri. odvtedy si nedávame pozor, mám za sebou 2IUI, teraz je žiadosť na IVF tak čakáme na schválenie. je to dosť ťažké na psychiku, ale treba byť silní