Otehotnenie počas dojčenia po pôrode

michaela789
5. jan 2022

Ahojte,

Je tu nejaká žena, čo otehotnela po pôrode ešte skôr ako dostala menzes? Celkom by ma zaujímalo, ako sa v takomto prípade na to príde 😅 ja som takmer 2 mesiace po pôrode a kojím, takže menzes nemám. Ale viem, že sú ženy, čo napriek tomu po takej krátkej dobe ostali tehotné.

Ak teda žena nemá menzes a nemá tým pádom čo meškať, čo ju trkne aby si urobila test? 🤔

zuzkacik4
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danieladeley
5. jan 2022

@michaela789 ja, ale dieta bolo planovane, takze normalne som na to prisla testom. Menzes mozes dostat aj ked dojcis.

juliasb
5. jan 2022

@michaela789 poznám 2 takéto presne prípady, keď to žena zistila až v 5tom mesiaci,ked cítila pohyby.

michaela789
autor
5. jan 2022

@juliasb presne toto mi napadlo. Že pokiaľ je tehotenstvo bezpriznakove - čo veľakrát býva - tak to musí byť dobrá haluz zistiť to až na základe priberania alebo pohybov.

@danieladeley ja viem, že môžem. Ale pred tým prvým menzesom sa predpokladá aj ovulácia, o ktorej žena nevie ak sa nesleduje.... A ak to náhodou vystihne, rovno tú prvú ovulaciu, tak menzes ani nedostane.

kandrea
5. jan 2022

@michaela789 mňa začali veľmi stipať bolieť bradavky pri kojeni...a potom samozrejme už klasika dostavili sa nevolnosti tak som si zo srandy spravila test a boli tam 2 čiarky...

michaela789
autor
5. jan 2022

@danieladeley jasne že sa treba chrániť a rátať so všetkým... Len ma to zaujímalo že ako to v realite funguje

sono2
5. jan 2022

@michaela789 to nieje súvis, že preto nemáš ms lebo dojčiš, ale pretože sú v tvojom tele ešte stále nastavené hormóny ako sú.
Poznám ženy ktoré dostali absolútne po 600 nedeli napriek dojčeniu pravidelnú ms. Ja som dostala pri prvej v 9 pri druhej v 6 mesiacoch
Moje deti um nikdy nemali.
Napriek dojčeniu som otehotnela, ale mala som už pravidelnú ms. Proste môžeš otehotnieť fakt hocikedy lebo nevieš kedy proste ms u teba príde.
Myslím, že si úplne zbytočne robíš prieskum.
Treba sa chrániť ak nechcete ďalšie.

michaela789
autor
5. jan 2022

@sono2 nejde o to, či chceme či nie, vyššie píšem presne to čo ty, že sa netreba spoliehať na nič ... Len som chcela vedieť ako to vyzerá, keď sa niečo také stane, že žena otehotnie z prvej ovulácie, o ktorej ani nevie.
Zvedavosť, nič viac.

kacena4
5. jan 2022

ja som otehotnela po 3m od porodu. zistila som to az po 3 mesiacoch kef syn odmietal mlieko, pediatricka ze urobte si test... ha pozitivny s mam po roku deti 😄

banalu
5. jan 2022

Ak mam nechraneny sex pocas kojenia tak sa priebezne sledujem, ci nemam priznaky tehotenstva. Ved snad treba ratat s tym, ze sa to moze stat.
Inak ja som to dieta co takto vzniklo, mama na to prisla v 4tom mesiaci ked jej vybehlo brucho... pred 35timi rokmi bol ten fam s kojenim viac rozsireny... Teraz zvykne gynekolog upozornit pri prehliadke po sestonedeli..

danieladeley
5. jan 2022

@michaela789 tak ked chces dalsie, tak sa chranit nemusis 🙂 ja som to zistila 10 mesiacov po prvom porode, menzes som dovtedy nemala a presne ako spomenula kacena4, uplne prvy priznak bol, ze sa prvy odmietal dojcit, ale ako som pisala, bolo to planovane, tak sa clovek nejak tak uz kontroluje. Po druhom prisiel menzes po roku a pol a stresovala som kazdy kojenecky strajk :D

patricka
5. jan 2022

@michaela789 ja som tak otehotnela a prisla som na to tak ze mi bývalo strasne zle co ma dostala k obvodnej dr ta ma poslala na sono zaludka a brucha a tam na mňa pozreli ze ved toto je plod...a potom smer gynda a sup uz 9tt ale nedopadlo to dobre 😔

greta2017
5. jan 2022

Necitala som komenty tak mozno napisem co uz bolo spomenute...ale je dôležité si uvedomiť ze na otehotnenie je potrebna ovulacia a nie menzes. Niektore cykly su anovulacne a teda zena krvaca aj ked ovulacia neprebehla. Dojciaca zena nevie kedy sa po porode dostaví prvy menzes a uz vobec nevie o prave prebiehajucej ovulacii ktora predchadza menzesu. Prave preto sa treba chranit pred neplanovanym tehotenstbom aj ked este menzes nenabehol😊...toť moje biologicke okienko😁

michaela789
autor
6. jan 2022

Diky, baby, za príspevky. No bizarné veci sa stávajú. Presne to som chcela vedieť, či je reálne, aby žena prišla na takéto tehotenstvo až v pokročilom štádiu. Evidentne, aj to sa stáva.
My ďalšie neplánujeme, teda aspoň ja mám určite dosť 😅 ale uvidíme, človek mieni,.... 🙂

Všetkým vám prajem plodenie/neplodenie podľa toho, ako si prajete 😁🍀

viera235
10. jan 2022

@sono2 prosím ťa aj si niečo brala na otehotnenie, tiež som prvu ms dostala v 9 mesiaci male a stale dojcim, chceli by sme druhe no nerada by som ju prestala dojcit a presla na um

sono2
10. jan 2022

@viera235 nie. Mala som už od 13 mesiaca jej života pravidlnu ms takže tam ti už dojčenie nevadí. Normálne máš ovulku keď máš krámy ako predtým. Na otehotnenie neexistuje nič. Všetko riadia hormóny. Nejaké podpory nepomôžu možno tým čo nemajú pravidelne alebo problémy s cyklom a čo konkrétne neviem
Keď máš klasicky ms ako predtým len si nedávať pozor bábo príde

ailiba
10. jan 2022

@michaela789 moja mamina... Myslím, že na kontrole u lekára a asi pocitovo...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre