Otehotnenie po Nuvaringu

piskotka128
29. okt 2015

Žienky mali ste nejaké problémy s otehotnením alebo v tehotenstve po užívaní antikoncepcie Nuvaring ? Ide o to, že som bola fyzicky aj psychicky pripravená na miminko, aj manžel si ho veľmi želal, no lekárka mi odporúčila minimálne pol roka počkať. Po každej stránke som zdravá, ešte ma čaká ultrazvuk malej panvy. Boli sme sklamaní, tešili sme sa. Posledný krúžok som vybrala 12. 9. takze o pol roka vychádza, že môžeme oficiálne začať až od marca, a to zas ja nechcem pretože nechcem miminko škorpiona. Takže sa to posunie zas o nejaký mesiac a pol.

sashabb
29. okt 2015

@piskotka128 nemusíš vôbec čakať. 😉

8291
29. okt 2015

Tiež si myslím ze nemusiš vôbec čakať.a keby bolo mimčo aj škorpión je to jedno len nech je zdravé.a to sa nedá nijak naplánovať, mozno otehotnies tak že aj tak to bude škorpión.moje prvé bábo malo byť škorpionik no bohužiaľ som potratila a dala by som čokoľvek aby sa narodilo,či škorpión či strelec mne osobne je to jedno.

sonasost
30. okt 2015

No osobne poznam zenu ktora otehotnela hned po vysadeni HK a potom potratila...hlavne mi pride velmi hlupe nepocuvat rady odbornika a radsej sa pytat laikov na nazor ...ja len aby si potom nelutovala...

sashabb
30. okt 2015

A ja poznám XY žien ktoré otehotneli hneď po douživani HAK a narodili sa im zdravé deti. To, že nejaká bohužiaľ potratila nemusi absolutne súvisieť s užívaním HAK. Taketo odporučania boli kedysi, že aby sa telo očistilo atď. no pol roka je zbytočna strata času. 😉

sonasost
30. okt 2015

@sashabb ved jasne ja nehovorim ze to muselo byt tym. Skor som tym chcela povedat,ze radsej pockat, obzvlast ked to odporuca lekar, ako potom nieco lutovat. A uz obzvlast ak je dovodom znamenie dietata

ckatka
30. okt 2015

@piskotka128 necakaj, ja som po nuvaringu uz 3 roky a stale nic :(

piskotka128
autor
1. nov 2015

@ckatka a ako dlho si užívala nuvaring ?

janifer
1. nov 2015

A preco ti odporucala doktorka pol roka pockat? Antikoncepcia ma vedlajsie ucinky, napada ma tromboza a aj tehotenstvo je po stranke zil velmi narocne, mna napada jedine, ze ta doktorka to mieni tak, aby sa telo za nejaky cas zotavilo a zvladlo zataz z tehotenstva

ckatka
2. nov 2015

@piskotka128 fuha dlho, ani neviem presne,...ale cca od 19 - 20 rokov, s asi jednou polrocnou pauzou cca (ale to presne uz neviem klamala by som). Vysadila som pred 3 rokmi.

alenkam.
2. nov 2015

@piskotka128 ja som otehotnela dalsi mesiac po vysadeni nuvaringu, cele tehotenstvo bez problemov. Doktor nemal ziadne namietky, povedal, ze po vysadeni je najvacsia sanca otehotniet, kludne sa do toho mozme pustit.. mala som ho cca 2roky.

ckatka
2. nov 2015

@piskotka128
@alenkam.
ja este jednu poznamku pre vsetky - tento mesiac som mala zacat stimulovat na IVF, ale nasli mi nejaku cystu a postup lekara je nasledovny - tento mesiac Nuvaring (kedze to bola antikoncepcia ktora jedina mi nerobila zle, a dalsi mesiac IVF... takze asi tak...

piskotka128
autor
3. nov 2015

@janifer lekarka mi odporúčila počkať práve kvôli prečisteniu tela, hormonom, vravela že aj tak by som ešte nemala ovuláciu. Som zdravá, bola som pre istotu na vysetreniach, este ma čaká ultrazvuk malej panvy.

piskotka128
autor
3. nov 2015

@ckatka prečo ti lekár opäť dal nuvaring ked sa vam nedarí počať ? nerozumiem 😕

piskotka128
autor
3. nov 2015

@alenkam. to som čítala, že po vysadení HAK je väčšia šanca, lenže bojím sa toho aké bude tehotenstvo, či bude vsetko ok, a hlavne aby bolo miminko zdravé. Ak by sa náhodou niečo stalo tak by som si to asi neodpustila ze sme nepočkali.neviem ... :(

ckatka
4. nov 2015

@piskotka128 lebo ideme na IVF, a mesiac pred tym to mam mat - vraj, citujem "strati sa cysta (stratila sa aj bez toho), a vajecniky si oddychnu a vsetky folikuly budu na rovnakej startovacej ciare pre buducomesacnu stimulaciu a odber vajicok"

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre