Otehotnenie po mimomaternicovom tehotenstve

1. feb 2023

Ahojte baby, bohužiaľ zistili mi mimomaternicové tehotenstvo ...tie ktoré ho mali ako to prebieha ? Ležali ste na gynekologickom oddelení ?
Po akom čase sa môžem zase snažiť o bábätko ? Podarilo sa vám ? 🙂

pondelok01
1. feb 2023

Ja som bola na operacii kvoli mmt presne pred rokom, zobrali mi pravy vajickovod. Teraz som v osmom mesiaci, v marci cakame novy prirastok. Takze sa to podarilo znova rychlo, primar ma vtedy povzbudil, ze nevidi dovod, aby som nemohla znova otehotniet, a skusat sme mohli hned ako som sa citila ok, cize uz hned dalsi cyklus. V nemocnici som bola vtedy 3 noci.

autor
1. feb 2023

@pondelok01 to naozaj ? Všade čítam že okolo 3 mesiacov alebo aj neskôr ale zdá sa mi to veľmi veľa :( ...a nepovedal ti že sa to musí najskôr zrast ? Že hrozia nejaké komplikácie ? ..ale veľmi ďakujem povzbudila si ma ❤️

autor
1. feb 2023

@pondelok01 môžeš mi napísať správu ? Neviem to nájsť aby som tebe napísala správu :D

e1i
1. feb 2023

Mala som v 10/21, vzali pravy vajcovod, mali sme cakat 3-4 cykly, v januari sme boli na vklad,kedze tehotenstva boli po ivf a 9/22 sa narodil syn. Original termin mal rok po mmt

ella1234
1. feb 2023

Nam doktorka povolila po mesiaci keď som mala prvý menzes a vsetko bolo v poriadku vycistene...znovu sa podarilo po 3 mesiacoch🙂 držím palce pri ďalšom snažení buď silná 🤞💪

petricka22
1. feb 2023

Ahoj, neviem, ci sa to takto robi vzdy, ale mne najprv urobili kyretaz, aby sa vylucilo, ze hcg je zvysene kvoli zvyskom embrya v maternici, pretoze mimomaternicove sa neda jednoznacne potvrdit ultrazvukom, da sa to iba predpokldat. No a pokial na druhy den hcg neklesne, tak je to jasne a hned ta beru na druhu operaciu, kde ti laparoskopicky odstrania vajcovod, v ktorom mas uhniezdene embryo. Ale mozno sa to takto nerobi vzdy…

pondelok01
1. feb 2023

Nemozem, lebo pises ako anonym

pondelok01
1. feb 2023

Vnutri nema co zrast, rany sa pri odstraneni vajickovodu kateterizuju, nie su tam ziadne stichy. Na bruchu som mala 3 male ranky, 1-2 stichy v kazdej, to bolo rychlo zahojene.

autor
1. feb 2023

@pondelok01 napísala som ti dúfam že správne 🙂

autor
1. feb 2023

@ella1234

Veľmi pekne ďakujem ❤️

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre