Ahojte, 9.3. Som podstúpila kyretaz v 8 tt, podľa utz sa rast zastavil niekedy v 4tt, hcg stúpalo ale nie tak ako by malo, srdiečko ani plod nebolo vidno iba žlté teliesko. Plodovy obal bol nepravidelného tvaru - deformovany Diagnóza missed abort. Prvú menštruáciu som mala trosku silnejšiu a o niečo bolestivejsiu ako obvykle a trvala 5dni. Podľa jedného lekára by sme sa mohli snažiť po 2 cykle a podla druhého minimálne po 3 mesiacoch. Chcem sa spýtať prešla si niektorá týmto a otehotnela skôr ako sa môže? Ako to dopadlo? Najradšej by sme sa začali už snažiť, ale neviem ci mam počkať radšej alebo skúsiť 🙂 fyzicky aj psychicky som už v poriadku
3 mesiace sa odporúča dať pauzu od snaženia.
Aj nám odporúčali počkať 3 cykly mala som Ma v 6tt zadarilo sa nám po 2 cykle, zo začiatku som mala trochu špinenie a výčitky že sme mali počkať ale nakoniec všetko dobre dopadlo a dnes mam šikovnú už skoro 10 ročnú kocku 🙂
Ja som sa riadila svojim vnutornym pocitom a tuzba bola silnejsia, skusili sme po prvej ms a hned som ostala tehu, aktualne som v 22tt 🙂
Ja som na tom podobne, kyret 4.3. a som trocha zmatena, v nemocnini mi pri prepustani povedala doktorka, ze pauzu 3 mesiace od zakroku, pri kontrole mi zastupujuca doktorka povedala tiez, ze 3 mesiace pockat, ale ze ak sa zadari skor, tak nevadi. Potom mi volala s vysledkami moja doktorka a ta mi povedala, ze pockat 3 mesiace od prvej MS. Tak ja neviem, ze kolko to ma byt teda...
Ja som bola na kyrete v októbri 2019 od vtedy sa nedarí som m s toho už taká sklamaná, 😪😪😪
@jaja8_9 ja som otehotnela hneď po prvej MS, síce som mala zo začiatku krvácania môže to byt aj z toho.. ale už som v 5 mesiaci a všetko v poriadku 😊
Prešli tri menštruácie a začali sme sa snažiť
@jaruska_12 nám sa nedarí rok
@misa11111 ach jaj ani neviem prečo ci to ma súvis s kyretom alebo hraje psychika no som s tohi6uz nesvoja
Ahojte dievčatá, bohužiaľ k vám prichádzam zo skupinky Novembroviek, ktorú som musela opustiť po tom, čo som si pred troma týždňami prešla zamlčaným potratom. Presne 1.4. mi robili kyretáž...Teraz taktiež rozmýšľam nad otázkou, kedy budeme môcť opäť pracovať na bábätku...Aby som sa z toho úplne psychicky nezrútila, vsugerovala som si, že po 1.MS.....Čítala som dosť veľa príspevkov od iných žien, ktoré takto zostali tehotné a vraj bolo všetko OK. Tak neviem...Veľmi by som tomu chcela veriť, že to tak aj bude. Otázne však je, či sa nám vôbec podarí na ten prvýkrát otehotnieť. O toto druhé bábo sme sa snažili takmer pól roka, kým sa zadarilo...Bohužiaľ, dopadlo to tak, ako to dopadlo.... :(
@kreatis ahoj, aj ja som si presne toto hovorila, nebudeme cakat, avsak prisla prva menstruacia, a zrazu vo mne strach, ze co ak by to teraz vyslo, ale nedopadlo by to dobre a musela by som to znova absolvovat a byt opat na zaciatku... teraz mam ovulaciu a moja intuicia mi zrazu hovori, ze pockat este mesiac... tak uvidis, ako sa budes citit a co ti telo hovori. Drzim palce, aby sa podarilo. Ja som odisla z oktobroviek...
@beatka25 však to ze ani ja, všade mi povedali inak 🙄🙈 mame to skoro podobne ten dátum, rozmýšľam nad tým ze po 2.ms by sme skúsili no neviem, uvidíme, hneď po kyrete sme si povedali ze po prvej ale bojím sa ze je to skoro a budem to ľutovať keď sa niečo stane, tak radšej ešte jednu ms vydržím 🙂
@mala_zuzu prvu menštruáciu mam za sebou, to som brala ako samozrejmosť počkať do tej prvej 🙂 uvidíme no, presne ako hovoríš keď je na to žena pripravená nebude problém aj nie 5ak neotehotnie, je to aj dosť o psychike čím viac sa človek na to upina tým je to horšie
@denullllka držím palce aby ste to dotiahli do konca ❤️
@misa11111 to ma mrzí 😐 my sme sa tiež snažili o to naše prvé cez rok aj pol a som zvedava koľko nám to bude teraz trvať než sa podarí.. Myslím ze to nepôjde tak ľahko zase. Snáď sa budeme čoskoro tešiť aj my 🙂🙂
@kreatis to mi je ľúto 😕 treba veriť ze sa to už nebude viackrát opakovať. Aj ja som chcela po 1. Ms ale teraz keď už po nej som, tak sa obávam že je to skoro a aby som potom nelutovala že som mala radšej počkať. Preto som sa pýtala inych dievčat ako boli na tom s tým snažením a ako sa im darilo po kyrete 🙂keďže aj nam to dlho trvalo, skoro 1 aj pol roka tak chceme čím skorej začať, musíme veriť, bude dobre ❤️
@beatka25 presne toto iste. Najprv sme chceli po prvej ms, ta prišla ale bojím sa teraz 😕 ale po tej 2 ms by to malo byt už snáď v pohode 🙂 aj keď to nebude že 3 mesiace dodržané, ale aspoň 2 🙂 ja tiež októbrovka 😔 aj ja tebe držím palce 🙂 snáď sa stretneme v skupine niekedy
@jaja8_9 ďakujem veľmi pekne 😊 oni lekari podľa mna odporúčajú 3 mesiace pockat, aby boli chránení proste, že upozornili na to, ale niekde som čítala že keď je žena vyčistena vlastne tak ma lepšiu šancu aj otehotnieť po kyrete a u mna to tak naozaj aj bolo, že sa hneď uchytilo 😇 pokial si psychicky na tom ok, ja by som nečakala a určite ti teraz dajú už lieky na udržanie 😊 drzim ti veľmi palce aby všetko dobre dopadlo 💙
Ach dievcata, tak smutno mi je. Tiez som myslela, ze za par dni zacneme pracovat zas na babatku, uz som mala po 1.MS, a isla som doktorovi teda na kontrolu, ci je vsetko dobre zahojene v maternici po zakroku, a opat dalsia facka, nasiel mi 5cm cystu na lavom vajecniku 😢 vraj je naplnena krvou a vodou, asi ide o cystu zlteho telieska, podla mna to nejako bude suvisiet s tym neuspesnym tehu, i ked jeden doktor na online poradni napisal, ze nie, ale mne to stale nejako nesedi. Bojim sa, co ma caka, vraj ked je ta cysta uz taka velka, asi sa uz nevstrebe a budem musiet ist na laparoskopiu 😢 tak sa pytam, cim som si toto vsetko zasluzila? 😭 Velmi som z toho smutna....
@kreatis to mi je to ľúto 😕 neboj všetko bude dobre a čoskoro sa budeš môcť začať snažiť. Budem na teba myslieť. Ta cesta za bábätkom je veľmi ťažká 😕 a možno ani nebudeš potrebovať laparoskopiu a zázrakom sa vstrebe... Ja čakám teraz momentálne na 2ms a nejak mi mešká už 3 dní, cyklus rozhadzany tiež sme sa chceli už začať pomaly snažiť ale strach je väčší
@kreatis ahoj, a nepovedali ti že by sa ti mohla vstrebať ta cysta ? Lebo mne sa často robievali cysty na vajecniku a vždy sa mi to pekne vstrebalo keď som mala menštruáciu.
@denullllka no doktor povedal, ze mooooze sa aj to stat, ale teda nevyzeral, ze by o tom bol presvedceny.. Tak som pisala este na online poradnu a tam mi doktor odpisal, ze ked to uz ma 5cm tak sa pravdepodbne uz nevstrebe.. Neviem, fakt co od toho cakat. A ked si mam predstavit, ze mam cakat este 3 hrooozne dlhe tyzdne na dalsiu kontrolu tak ma ide porazit. 😓 Ach, fakt to mame my zeny tazke v tomto zivote....
Ahojte 🙂 ja som mala kyret 14.4 .....cakam na menstruaciu a ponej sa skusime snazit...pocujem dost nazorov ze najlepsie je hned po cistenie ze jeto pohnojene..inde ze najlepsie po 3 mesiaoch ze nech sa da dokopy maternica..kazde individualne..alebaj tak sito myslim ak je zena v poriadku vsetko ma ok a hl.citi sa nato..nieje problem 🙂
@papulka9113 sak jasne jak sa žena cíti podľa toho 🙂 už máš 2 cyklus za sebou? Ja mam akurát 2 menštruáciu po kyrete a neviem, mali sme v plane sa už snažiť ale mam strach 😕 bojím sa ze sa to zopakuje a budem si vyčítať že som mala počkať ale na druhej strane tiež som počula ze je žena po tom plodnejsia 🙂tak asi to necháme na náhodu, nebudeme sa brániť... Čaká nás na jesen aj svadba tak aj preto mam strach 😀 a v ktorom tt si mala missed?? Keď sa môžem spýtať
Este som ms odvtedy nemala..takze cakam kazdu chvilu 🙂 ja somala v 5tt..ja mam tiez strach..sice uz jedno dieta mam...ale proste uz to budem mat v sebe ked ostanem teh.. stale sa sledovat a hl.ked pohdem na wc ten strach ze zbadam na toaletaku spinenie-krv
Zeny co dr to iny nazor, hlavne sa netreba bat, ono je vzdy tak co ma prist pride, moze sa vam to zopakovat aj ked budete cakat pol roka, ano je to stres co bude, stale sledovat, kazda bolest vystrasi, ale treba mysliet pozitivne, ja som tak strasne tuzila po babu druhom hned po kyrete a proste som si povedala ak mam nejaky problem stane sa to tak ci tak, ak nemam vsetko bude ok, uz taham s mojou princeznou v brusku 25tt 😍
@evuska135 presne, ja som toho istého názoru ako ty. My sme sa nebránili, nedávali sme si pozor proste, že čo bude bude a teraz som už v 23tt 😍 a otehotnela som po kyrete hneď po prvej MS.
Ahojte 🙂 no vyzera to tak ze som znova tehotna..s muzom nechápeme ako sa to mohlo stat..vyse roka sme sa snazili a nic..a zrazu sme 2x spali a davali si pozor a bum :/ nestihla ani menstruacia prist :/
@papulka9113 gratulujem 😊 tak nech ti to vyjde.
Presne môj prípad, nedávali sme si pozor.. snažili sa a nič a potom sme si dávali pozor a hneď som zostala tehotná, ono psychika hra veľmi veľkú rolu v tomto.
@denullllka dakujem zajtra si idem este kupit test..len neviem ako vyratat tyzdne kedze viem kedy presne sme spolu spali ale neviem vyratat ostej poslednej menstruacie kedze naposledy som ju mala 3.3. :/ uvidime ku dr. Sa moc nechcem este brat ..nechcem aby sa sparala vomne kedze som popotrate....
@papulka9113 no počítaj od pohlavného styku pár dni, nemusela si otehotnieť hneď po styku ale kľudne aj po 3 dňoch, lebo spermie prežijú pár dni či ako to je neviem presne a podľa toho počítaj teda počet dni koľko ubehlo tak približne asi tak 😊 ani mne to nesedí podľa menštruácie, keďže som mala posunutú ovuláciu.
Správ si ten digitálny test ten máš najlepši a najpresnejší.
Ja som išla na kontrolu hneď a tiež som bola po potrate, ale aj tak zbytočne skoro ešte lebo nič neuvidí na sone, mne bolo vidieť až v nejakom 6 týždni? Neviem teraz už presne ti povedať 😊
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Počkaj radšej.
Poznám mnoho žien ktoré síce otehotneli rýchlo, ale ďalšie tehotenstvo mali problematické - spinenie, krv, atď.
Kyret je aj dosť značný zásah do tela..