Dobrý deň píšem sem o opäť z prosbou o vaše skúsenosti
Bola som v 7tt tehotenstva pred 3dňami som žiaľ potratila 😔 😔 po kyretaži som šla normálne domou, no v noci som dostala teplotu takže späť na pohotovosť kde mi následne dr po odobratí krvy zistila že mám akútny zápal maternice 😔😔 vôbec neviem kde a ako som to mohla dostať keďže mám v kuse jedného partnera už 9rokov mám pravidelnú hygienu samozrejme takže naozaj neviem kde sa to vo mne našlo 😔 na to mi dr na pohotovosťi predpísala ATB. Ktoré užívam. Partner nemá taktiež žiadne zdravotné problémy tohto tipu. Budem vďačná ak sa tu nájde nejaká žienka ktorá si možno týmto tiež prešla a potom otehotnela bez problémov a ďalších komplikácií a koľko jej to trvalo pokiaľ zasa otehotnela 😊 ... Mám za sebou jedno bez problémové tehotenstvo a 2 potrati 😔😔 už som naozaj zúfalá 😔😔😔😔😔
Písala som preto o tej hygiene a partneroch pretože som čítala na nete o tejto diagnóze že sa to môže dostať aj preto keď žena strieda partnerov alebo nemá pravidelnú hygienu
@dada767 tak zápal mohli spôsobiť aj vírusy alebo baktérie, najčastejšie streptokoky, e-coli, mykoplazmy, chlamydie atď. ani nemusíš vedieť, že ich máš. Asi aj potrat nastal kvôli zápalu, hlavne preliečiť zápal, chvílu počkať, dať urobiť stery na všetko možné, aby sa to opäť nezopakovalo. A preliečiť aj chlapa, môže byť prenášačom.
Ahoj, podarilo sa ti potom otehotnieť? Aké vyšetrenia si absolvovala? Mám niečo podobné, beriem aj atb..
@baskustek ahoj tak brala som atb zápal ustúpil ... Len ja mám aj nepravidelnu menštruáciu začala som užívať alchemikovy čaj je veľa príspevkou o ňom tu na mk veľa žien písalo že sa im podarilo otehotnieť 😊 ... Zatiaľ sa mi menzes upravuje neuveriteľne 😊 pijem ho prvý cyklus zo začiatku ma z neho bolelo aj brucho na teraz v pohode už a menzes z mojich neuveriteľných niekedy aj mesiac som mávala a musela som chodiť na injekciu dnes mám 3den ms no vyzerá že mi končí lebo už mám úplne slabú 😊
@dada767 o alchemilke viem, tiež ho práve popíjam, som týždeň po kyrete a ešte stále krvácam, tak dúfam, že pomôže. Mala som tiež nejaký zápal, crp až 150 a to mi vlastne spustilo ten potrat, prišli sme o bábätko v 15tt. O zápale som nevedela, nič ma nebolelo, len som od začiatku ale špinila, to sa podchytilo utrogestanom. Prišlo to náhle, v piatok zimnica, cez víkend vysoké teploty a v pondelok už som ležala na operačnom stole 😢 Tak teraz sa dávam dokopy, beriem atb, pijem alchemilku a dúfam, že čím skôr mi zase nabehne cyklus, nech sa zase môžeme snažiť..
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Kde a ako si to mohla dostat? Zapal maternice nie je pohlavna choroba 🤷🏻♀️ vsak si potratila, pises ze pred 3 dnami, to znamena asi ze pred 3 dnami si zacala krvacat, ale embryo mohlo odumriet uz viac dni dozadu, rozkladat sa atd… nema s tym absolutne nic ani striedanie partnerov ani hygiena 😳 hlavne prosim ta dodrzte sexualnu abstinenciu, riadte sa pokynmi gynekologa a chrante sa kym to bude naozaj bezpecne!