Otehotnenie po HyFoSy

3. dec 2024

Dobrý deň dnes som absolvovala tento zákrok.
Viem, že je to len zákrok na kontrolu priechodnosti vajcovodov, ale aj tak by ma zaujimalo či niektorá z vás po tomto otehotnela. Dr. v CAR povedal, že štatisticky niektoré ženy po tomto zákroku otehotnejú, aj keď to je len kontrola priechodnosti vajcovodov. Povedal mi aj, že najvyššia šanca bude najbližšie 2-3 mesiace..
Ľavý mám úplne priechodný bez problémov, len v pravom sa kontrasna latka zastavila tak v polovici, po zvýšenom tlaku ale kontrasná látka prešla.. uzavrel to tak, že mohol byť kľudne aj zlepený a podarilo sa ho spriechodniť.
Má niektorá z vás skúsenosť po tomto zákroku?
Nám keď sa najbližšie mesiace nepodarí, pôjdeme už aj tak kolobeh IUI, IVF..

michaela329
3. dec 2024

Nie, neotehotnela som. 🤷 Ani po laparke zameranej na sactosalpinx. Vlastne za tých 11 rokov som otehotnela až po štvrtom a piatom vklade embryjka.

kristinkaris
3. dec 2024

Tiež ma čaká hyfosy nebolelo to ?

katik22
3. dec 2024

@kristinkaris hyfosy neboli ;) neboj

katik22
3. dec 2024

Ahoj, toto povedala v cár aj mne .. zatiaľ ti neviem povedať, lebo prvý sme mali PPS a nič .. a teraz som po iui a čakám, ci sa chytilo či nie .. potom mám v pláne teda ešte do tretice skúsiť .. a ak nie.. taktiež ivf

michaela329
3. dec 2024

@katik22 no... mňa teda bolelo, lebo sa mi mladá Dr. nevedela dostať cez krčok a potom nevedela odhadnúť tlak tej tekutiny, lebo som mala zrast. No celkom zážitok to bol, sama bola chúďa spotená.

katik22
3. dec 2024

@michaela329 tak to má mrzí, lebo ja som naozaj necítila nič … keď vchadzala do krčka, cítila som chvíľočku pocit, akoby sa mi dalo cikat.. ale nebolo to bolestivé …

michaela329
3. dec 2024

@katik22 ono to je mojím krckom, skúsenejší gynekológ hneď videl, že ho mám zahnutý a volil špeciálne kliešte. No to hyfosy a prvý vklad embryjka bol teda horor 😬

autor
3. dec 2024

@michaela329 no ja po vyšetreniach vyzerám byť zatiaľ OK, len moj manžel má teratozoospermiu. Len 2% normálnych spermií. Ale minuly rok mal astenoteratozoospermiu. Spermie sa ledva hýbali a morfológia len 1% ale nejako sa prebrali k životu..
Takže ja tomu HyFoSy tiež moc nedávam len to bolo potrebné pred IUI. Mala som si taktiež vybrať medzi laparoskopiou a týmto a išla som na toto …

katik22
3. dec 2024

@michaela329 a vklad vyšiel miska ? Mala si pred tým aj iui ?

katik22
3. dec 2024

Tak to ste na tom podobne autorka ako my .. ja som ok, manžel má tiež zlu morfológiu 1%… takze “bojujeme” no

autor
3. dec 2024

@kristinkaris absolútne nič som necítila asi som divná… žiadne bolesti, aj keď tá kontrasna latka sa v pravom vajcovode zastavila a tlačili na neho trocha viac ani len to som necítila… len teraz mám mierne špinenie, to je všetko. Podľa mna sa nemáš čoho báť

autor
3. dec 2024

@katik22 a koľko už bojujete ? My 2,5 roka o prvé babo. Zacali sme to riešiť už minuly rok a tie prvé spermiogramy boli čisté katastrofy. Akurát je moj manžel od augusta na hormonálnej liečbe tak zrejme zabralo ;)

kristinkaris
3. dec 2024

No dúfam že ani ja to nebudem cítiť 😇 a na kolky DC by sa to malo robiť ?… ideme v pondelok do car tak až tam sa dozviem viac … inak aj môj muž ma teratozoospermie 2% 🙂

autor
3. dec 2024

@kristinkaris malo by sa to robiť ešte pred ovuláciou. Ja som bola dnes 11DC…

katik22
3. dec 2024

Autorka ..
My pól roka … mužovi zatiaľ hormóny nedali… dávajú mne .. clostyk.. potom gonasi .. a potom utrogestan… držím vám palce , nech sa čoskoro podarí 🩷

michaela329
3. dec 2024

@katik22 vyšiel až 4. a 5. - no u nás sa problémy nabalovali, Musela som na dve operácie, do toho koronove obdobie. Jednoducho extrém, z nás si príklad neberte 😀 Momentálne som v 30tt. iui bolo s ohľadom na ten sactosalpinx zbytočné riešiť.

katik22
3. dec 2024

@michaela329 miska, to máš môj obdiv , že si to takto zvládla .. si silná .. wau

michaela329
3. dec 2024

@katik22 ďakujem, ale poznám baby, ktoré to mali sj ťažšie. Ale keď človek neskusi, nezabojuje, nemôže vedieť ako to dopadne.

veva24
3. dec 2024

Otehotnela som mesiac po zákroku. Ale mne odstraňovali aj polypy. Ľavy vajcovod mám nepriechodný.

veva24
3. dec 2024

teraz čítam, že muž má teratozoospermiu. To mal aj muž,98% zlých.

veronikah96
3. dec 2024

Nám sa hneď po podarilo 🙂 Hyfosy bolo 08.01., všetko bolo v poriadku, vo februári som už bola v 5tt, keď som išla ku gynekologicke, podarilo sa nám otehotnieť hneď po vyšetrení. Myslím si, že to hyfosy tomu pomohlo,keďže predtým sme sa rok snažili a nič 🙂

autor
3. dec 2024

@michaela329 práveže z takých prípadov ako ste vy si musíme brať príklad aby sme nestratili chuť bojovať! 😊 gratulujem k tehotenstvu, vo vašom prípade je ťažko vybojované..

@veva24 to vážne ? Otehotneli ste mesiac po HyFoSy? Tak to je potešujúca informácia a koľko ste sa snažili otehotnieť ?
@katik22 držím taktiež palce aby sa vám podarilo 😊 môjmu mužovi dali liečbu na základe hormonalneho profilu ktorý mu vyšiel zlý..

bebina23
3. dec 2024

Mesiac po hyfosy, IUI. A mna to teda bolelo straaasne.

anika378
3. dec 2024

Ja som bola na Hyfosy v Heliose Martin a v pohode sa to dalo zvládnuť . Tiež nám hovorili, že môžem otehotnieť , ale nič sa nedialo . Po prvom ET v Gyn Fiv Žilina som išla na hysteroskopiu, ktorá bola bez narkózy a nikdy viac. Strašné som plakala od bolesti potom , ale aj tak nepomohlo a následný KET bol neúspešný .

simca115
3. dec 2024

Za mňa to hyfozy bolo dosť nepríjemné keďže doktor sa snažil preraziť tie vajcovody ale bohužiaľ maximálne nepriechodné . Čiže u mňa to bol dosť bolestivá rekonvalescencia asi týždeň. Ale aj tak sme sa dali na cestu ivf

autor
3. dec 2024

@bebina23
@anika378
@simca115 tak vidím že skúsenosti sú rôzne. To je mi ľúto že vás tak bolelo… u mňa sa za posledné hodiny tiež karta otočila. Ten pravý vajcovod ktorý sa spriechodnil pod tlakom ale nakoniec kontrastná latka prešla ma bolí ako keby som mala silnú MS..

veva24
3. dec 2024

15 mesiacov

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre