Otehotnenie po 5 ročnom užívaní antikoncepcie

simondejs
10. jan 2016

ahojte chcela by som sa opýtať ,že či môže nastať problem pri otehotneni ked som jedla antikoncepciu 5 rokov.. akosika sa nam spriateľom nedari .. dakujem môžte písať aj spravy rada otom podebatím

siska53
10. jan 2016

@simondejs segra brala asi 10rokov a vedu problem.ma.. Ale tam.je aj iny dovod-ma.menej vajicok...vraj...

simondejs
autor
10. jan 2016

@siska53 lebo mám veľa kamaratiek čo jedli aj dlhšie.. a nemali prblem .. vysadila a do 2 týždňoch otehotneli .. vieš.. ak sa ti da napíš sukromnu správu ...

zuzu15
10. jan 2016

Ahoj, ja som tiež dlhodobo užívala antikoncepciu a tiež som mala problém otehotnieť. Každý, teda aj lekári mi hovorili, ze s užívaním HAK to nemá nic spoločne. Údajne lieky dnes uz neovplyvňujú schopnosť otehotnieť. Ale naopak, vraj je žena oveľa schopnejšia otehotnieť bezprostredne po vysadení. Neviem, čo je na tom pravda, ale my sme sa snažili viac ako tri roky a až keď som prestala veriť, ze mám problém a upokojila som sa ja aj manžel, tak som ostala tehu v priebehu mesiaca. A teraz uz čakáme druhého chlapčeka.

evittam
10. jan 2016

@simondejs Ahoj, pred prvým dieťaťom som brala HAK 7 rokov, vysadila som v januári a v apríli som bola tehotná, pri druhom dieťaťi som brala 5 rokov, tiež vysadila v januári a tehotná som zostala v marci - a to dokonca na prvý a jediný pokus 😉 .

zuzu15
10. jan 2016

Je to individuálne, ako vidíš. My sme toľko štastia nemali. Ale jedine čomu ozaj verím, ze to mame spoločne, je, ze psychika zohráva najdôležitejšiu rolu. Pokial nebudete v pohode a budete sa sústrediť iba na to, ci sa to uz teraz konečne podarí, tak to bude určite trvať oveľa dlhšie ako keby ste sa dokazali odviazať a upokojiť. Proste sa to podarí a hotovo. Velmi ľahko sa mi to dnes uz piše. Ja som to sama nedokázala uplatnit v praxi.

blackswan12
10. jan 2016

Ja som brala 6 rokov a snazime sa asi len 2 tyzdne, no necudujem sa ak sa nepodari, kedze nemam cyklus...HAK nebriem od septembra..kramy po vyvolavacke 2 dni a to je cele 😞

hradnapani
10. jan 2016

@simondejs samozrejme, ze to moze, ale aj nemusi suvisiet. Kazda z nas pozna pripady, kedy to vobec neublizilo,ale pozna aj cakatelky, ktore cakaju a cakaju po niekolkorocnom uzivani hak. Lekari su tiez nejednoznacni, vacsina tvrdi, ze to vplyv nema a su aj taki, ktori su presvedceni, ze zeny uzivanim hak znizuju nielen vlastnu plodnost,ale aj plodnost muzov (dnes je vyrazne nizsia, ako pred nejakymi 20 rokmi) a to tym, ze uzivatelky hak vylucuju moč,plny zenskych hormonov, co sa dostava do vody, ktoru hoc aj cistenu pijeme vlastne vsetci. Odpoved priamo pre teba ti da tvoj lekar, ked ti spravi hormonalny profil a dalsie vysetrenia, ako aj tvojmu priatelovi. Ak sa vam teda nedari dlhodobo a psychicky ste uplne v pohode. A s kamoskami sa neporovnavaj, to psychike neprospieva vobec 😉

8291
10. jan 2016

Tak ja som brala 7 rokov a žiadny problém sme nemali.kamoška brala 10.rokov v auguste vysadila a v októbri otehotnela co je rarita ale podarilo sa im.po vysadeny atk trvá nejaký čas kým sa hormóny dostanu na normalnu hladinu,pokial je problém otehotnieť do roka tak by bol aj vtedy kebyže atk neberieš.minimalne 3 mesiace sa hormóny dostavaju na normu.

evittam
10. jan 2016

@8291 Až taká rarita to nie je - ako som písala aj nám sa podarilo do 2 mesiacov a na prvý a jediný pokus 😀 . Stále je to len o žene-o jej organizme-čo platí pre jednu nemusí pre ďalšie... 😉

babydesire
10. jan 2016

Ja som uzivala asi osem rokov a otehotnela som za dva mesiace po vysadeni,,kolegyna uzivala asi desat rokov a tiez sa jej rychlo podarilo otehotniet..

maslenka47
10. jan 2016

@simondejs osobne si myslim, ze antikoncepcia na buduce otehotnenie nejaky vyrazny vplyv nema. Skor by som verila tomu, ze "tabletky" len zakryvaju existujuce problemy, ktore vdaka umelej regulacii cyklu pri ich uzivani nie je vidiet.

Ja som otehotnela prvy riadny cyklus po vysadeni tabletiek. Po 4-5 rokoch uzivania.

lubi40
11. jan 2016

Tiez si myslim, ze to nema vplyv. brala som asi 7 rokov a otehotnela behom 3 mesiacov. Ale ja som ich 3 mesiace predtym vysadila, aby sa hormony stabilizovali.

lavinis
11. jan 2016

ja som brala 7 rokov a otehotnela som na prvy krat, ale uz roky ju neberiem

simondejs
autor
12. jan 2016

@lubi40 ja už ju nejem od augusta... a stale nič vieš.. tak neviem asi nebude niečo v poriadku

lubi40
12. jan 2016

@simondejs to nemusi nic znamenat, hlavne klud. Podla svetovej zdravotnickej organizacie otehotnie cca 70% zien do roka a preto to skor ani nikto riesit nebude. takze kludne skusaj dalej a ked sa to rok nebude darit, tak potom sa treba dat vysetrit. Drzim palce, my teraz ideme na druhe, tak dufam, ze sa zadari....

jarka160
8. feb 2016

Ja som vysadila antiku po 7 rokoch uzivania a som zvedava ci sa podari 🙂

luciahaluskova
8. feb 2016

Ja som po šiestich rokoch vysadila a otehotnela som do pol roka 🙂

simonnka2014
8. feb 2016

Brala som ju 4roky a otehotnela som,chce to cas.kazdy lekar ti povie ze rok snazenia je uplne normalny,az po roku sa robia testy.

miroslava21
22. feb 2016

ahojte babenky, ja som práve vysadila hak a ideme sa snažiť 🙂 snáď problém nebude..vy ste počkali na prvý cyklus alebo ste hneď po vysadení snažilkovali?

worker_falcon
22. feb 2016

Urcite treba pockat aspon 3 mesiace, kym zacnes "snazilkovat". Cize ziadny sex, je to jasne?
Co znamena snazilkovat? Blbnut zo snahy otehotniet? Ci co...

evittam
22. feb 2016

@miroslava21 Hlavne som nič neriešila, nič nesledovala a normálne sme si "vrzli" ako vždy a aj do vtedy.
Aký si konkrétne predstavuješ, že by mal byť problém?

andreasiskova3
22. feb 2016

Ja som brala tiez 5 rokov a po vysadeni som otehotnela hned v prve plodne dni 😀

andreasiskova3
22. feb 2016

skor s druhym babom sme mali problem ( to som si myslela ze je ) ,, az po 3 mesiacovh som otehotnela. 🙂

veronickas
22. feb 2016

Ja som brala 9 rokov, vysadila som, hned mi nabehol normalny 28 dnovi menstruacny cyklus, pol roka sme si dali na ocistenie organizmu a nasledne som hned na prvy pokus otehotnela. Dalse 2 kamaratky brali tu istu antikoncepciu ako ja - jedna otehotnela po 5 umelom oplodneni - vraj jej antikoncepcia uplne vyhladila vystelku maternice. Druha otehotnela po prvom umelom oplodneni (predtym sa im 2 roky nedarilo, obaja zdravi, ale ona produkovala protilatky na jeho spermie). Dalsia kamaratka brala 12 rokov, otehotnela ihned po vysadeni. Takze myslim, ze je to uplne individualne..

evittam
22. feb 2016

@veronickas Určite, máš pravdu- každý organizmus je iný.....Ja som pred prvým tehu brala antiku cca 7 rokov - vysadila som v januári a v apríli som otehotnela....Pred druhým tehu som brala 5 rokov tiež vysadila v januári a tehotná som zostala v marci - a to za 2 mesiace na jediný pokus a to ešte aj v posledný plodný deň - len som si sledovala kedy mám plodné dni - a fakt len zo srandy 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre