Otehotnenie mimo ovulácie

barbior
27. sep 2022

Ahojte je možné otehotnenie aj mimo ovulácie? S manželom by sme boli veľmi radi ak by sa nám podarilo otehotnieť, no ide o to že je často pracovne mimo a ak je doma ja práve v tých dňoch ovuláciu nemám. Je možné takto otehotnieť? Pokúšame sa pár mesiacov a to že ešte nie som tehotná pripisujem tomu, preto to zatiaľ nijako neriešime myslím u dr. U gynekologicky na pp bolo všetko v poriadku a vravela nám že smelo do toho. Bolo by to druhé dieťatko s prvým sme problém nemali po 2 mesiacoch som bola tehotná. Ďakujem za Vaše info 🙂

janetinka27
27. sep 2022

@barbior na otehotnenie je ovulacia nevyhnutna. mozete sa snazit pred ovulaciou, ale zivotnost spermii je obmedzena. a po ovulacii je cas na oplodnenie len niekolko hodin.

barbior
autor
27. sep 2022

@janetinka27 Ja ovulácii mám pravidelne, len väčšinou manžel buď odchádza v deň keď mi tie “plodne dni začínajú” alebo prichádza keď už som po.

jaskolka
27. sep 2022

Keď nebude ovulácia, nie je možné otehotnieť. Niet čo oplodnit. Čiže otehotnieť "mimo ovulacie" sa nedá.
Áno, spermie majú istú životnost, takže vedia si počkať na ovulaciu nejaké dni, ale tiež samozrejme musí k nej dôjsť. A vajíčko ma životnost cca 24 hodín, takže po ovulácii je to už nemožné

anjelicek26
27. sep 2022

Na otehotnenie ovulaciu potrebujes... tvoj krcok maternice je otvoreny len par dni pred ovulaciou, vacsinou tie tri dni pred... ak je krcok zavrety - spermie sa tam nedostanu. Ak je na krcku kremovy neplodny hlien - spermie sa tam nedostanu. Musi tam byt plodny hlien - cca. tri dni pred ovulaciou nastupuje plodny hlien... musia byt zdrave, silne priebojne spermie, aby tie tri dni skutocne vydrzali... akakolvek stazenost trasy radikalne znizuje zivotnost spermii...

Takze co ti poradit? CHod s muzom, chod za muzom, nech si vezme na ovulaciu dovolenku... ovulacne testy ti tu pomozu to presne urcit, kedy ho doma "potrebujes"... takto ako to skusate vy, je to skor zazrak, ked to vyjde. Nehovorim, ze nemozne, ale fakt cakas na posledneho spermiu mohykana, co prezije tak dlho, aby to vajicko oplodnil...

babydesire
27. sep 2022

@barbior takze ak date sex posledny den pred odchodom, tesne pred jeho odchodom, a pises ze ti plodne dni zacinaju, to znamena zr mozes otehotniet...plidne dni znamena, ze mas v sebe spermie v case ovulacie, plodne dni urcuje proste spermia, lebo tz moze prezit idealne az 5dni (5dni mas plodne dni za predpokladu ze sa vtom case vyskytne aj ovulacia ) vajicko ma zivotnost max 24hodin.takze ak v nedelu mate sex, v pondelok rano odide v stredu mas ovulaciu tak mozes otehotniet. Ak by ovulka bola povedzme az v piatok tak uz z nedel.sexu neotehotnis, nemas pl.dni.

barbior
autor
28. sep 2022

@babydesire už sme to takto mali a zatiaľ nič stále. V júni sme to takto vystihli. A tehotenstvo sa nepreukázalo žiaľ k oplodeniu nedoslo.

janetinka27
28. sep 2022

@barbior no jednoducho musite mat styk v spravnom case. tu vam nikto nepomoze 🙂 a este k tomu je tu fakt, ze nie kazdy styk aj v najvhodnejsom case zaruci tehotenstvo 🙂

noemi1996
28. sep 2022

Dobrý deň.
Chcem sa Vás opýtať, milé žienky, prosím ak mi aj odpoviete, buďte ohladuplné🥺 má niektorá z Vás poruchu hypofýzy? ( nefunkčné vaječníky, vzhľadom na poruchu hypofýzy- žiadne hormóny.. menštruácia len vďaka liekom.) a napriek tomu umelo otehotnela ? Čaká ma umelé oplodnenie v gyv centre, stimulácia vaječníkov.
Ale rada by som vedela, niečo zo života či nás je viacej, a či sa podarilo. Ďakujem za odpoveď 🙂

babydesire
2. okt 2022

@barbior a si si ista ze si mala ovulaciu ? Na 100pro ? Byvaju aj anovulacne cykly, aj u zdravych zien vraj.

Ono ako pise @janetinka27 nieje to vzdy 100pro zaruka ze staci ovulacia a spermia a sup, uz je potomok na ceste. Mozno vajicko bolo oplodnene a neuhniezdilo sa. Mozno bolo vajicko slabe a zaniklo skor, alebo spermie bolo v case ovulacie uz slabe a bolo ich malo..niekomu staci jedna "nehoda" a test je s 2 ciarkami a iny musi nato dietatko "dret" ...

barbior
autor
2. okt 2022

@babydesire zasa na 100pro neviem. My to až tak nesledujeme ovulácie testy si nerobím. Nemám tu potrebu skúšame vždy keď je manžel doma tak ťažko povedať. Orientujeme sa na základe menstruacneho kalendára. No cítim na sebe kedy ich aj mám tie ovulácie dni.

babydesire
2. okt 2022

@barbior aha, tak tam sa moze stat, ze miniete..tazko povedat..drzim palce nech to cim skor vyjde..

21anjelik19
2. okt 2022

@barbior a neda sa manzelovi posunut si turnusy? ...moj manzel chodil domov tyzden kedy som mala plodne dni ...si to proste povymienal podla mna ...a podarili sa nam na 4ty pokus

barbior
autor
3. okt 2022

@21anjelik19 v jeho profesii to nie je možné. Plány majú mesiace a roky vopred nastavené v celej firme. Ďakujeme ❤️

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre