Otehotnenie, keď muž berie tabletky na tlak

shia
17. mar 2016

Pekný deň, viete niekto "odbornejšie" poradiť alebo máte skúsenosť, či a do akej miery na otehotnenie vplýva, keď manžel berie tabletky na vysoký tlak? (až 6 ks denne! ), obaja máme 29 r. Či by to malo vplyv na otehotnenie uvidíme, ale skôr mi ide o to, či by to nemalo zlý vplyv na budúce bábätko, keby sa počalo pod vplyvom jeho tabletiek...ja tabletky neberiem. Ďakujem

evittam
17. mar 2016

@shia A čo sa takto "odbornejšie" spýtať svojho lekára?! 😉

katuliena82
17. mar 2016

@shia odpoved najdes v pribalovom letaku...ci to ma vplyv na kvalitu a mnozstvo spermii

shia
autor
17. mar 2016

@evittam spýtala som sa, podľa jeho Dr je "všeeeetko v pohode", ale to by si ju musela poznať, tak ako ja, že trepne hocičo, preto aj teraz mení doktorku, ale tá ho objednala až niekde za mesiac najskôr, a chcela som to vedieť vopred, ak má niekto skúsenosti, že toto neikedy riešil..je mi jasné, že doktora nenahradí žiadna téma na modrom koníku, skôr ma zaujímalo, či niektorá mamička toto musela riešiť a niečo meniť.

holubicka28
17. mar 2016

@shia ahoj, moj muz ma syndrom drazdiveho creva a tiez berie par tabletiek denne, ale podla dr to nemalo vplyv na kvalitu spermii. Ked chces nasad mu nejake vitaminy🙂 a mame uz babatko a je zdrave a lieky berie uz 10r pravidelne.

sardinka335
17. mar 2016

Ešte som sa nestretla s tým, ze by mal muž problém s otehotnením ked berie tbl. na tlak..Ak ma normalne množstvo pohyblivých spermii, ejakuluje, tak by nemal mať problém s oplodnením tvojho vajička. Niektore lieky na tlak mozu vraj sposobiť reprodukčne problémy resp. vysoky tlak može zhoršovat kvalitu spermii, zhoršiť erekciu. Ak však uz otehotnieš tak nevidim dovod na nejake obavy - kedze je mlady na takuto diagnozu zrejme to bude dedične - maju to v rodine, mozno jeho otec, mama sa leičia na tlak...takze v tomto smere jedine vidim ,,problém,, ze dieťa ,,zdedi,, geneticku predispoziciu na vysoky tlak a niekedy v zivote sa mu to prejaví.

natalym
17. mar 2016

@sardinka335 No ja si myslím, že muž má vždy problém s otehotnením. 😀 😀 😀

shia
autor
17. mar 2016

@sardinka335 ďakujem za reakciu, áno, má zrejme dedičný tlak, majú to v rodine...ja som tiež prvé tehu ukončila preklampsiou (kvôli vysokému tlaku) v 34tt, potom som asi rok brala tabletky na tlak, ale teraz už viac než rok neberiem, tak snáď som "čistá". Pri prvom dieťati manžel tabletky na tlak ešte nemal, tak som to neriešila. Samozrejme spýtam sa lekára, len som chcela vedieť skúsenosti žien.

sardinka335
17. mar 2016

@natalym ved aj ja som to myslela ironicky len som tam nedala x emotikon...dnes som nejaka unavena, nevladzem ani ťukat..
@shia ak ste ,,tlakári,, tak skor v buducnosti vaše deti s tým budu mať s velkou pravdepodobnostou hraničiacou s istotou problém ...obaja rodičia to je velka predispozicia.
Na druhej strane by som zase nedémonizovala tabletky ako take....x zien otehotnelo počas uživania tbl.a maju deti zdrave a vlastne tu sa jedna o muža takze ak ma zdrave a pohyblive spermie tak by nemal byt problém, samozrejme 100% zaruka neexistuje. Poškodene plody aj tak zvyčajne končia potratom - ako hnusne povadane ale je to tak. Ja osobne som otehotnela počas užívania AD a v pohode takze nestresuj.

katuliena82
17. mar 2016

@shia je ovela vyssia pravdepodobnost, ze preeklampsiu bude mat prvorodicka, takze mozno sa problemom uplne vyhnes 🙂

shia
autor
17. mar 2016

@katuliena82 bodaj by, lebo toto je dalsia vec, resp hlavna vec, ktorej sa velmi obavam, ze sa to zopakuje alebo vystupnuje, ale na tuto temu som si sama sebe zakazala rozmyslat, aby som nestresovala vopred.... 🙂

mycuskaa
17. mar 2016

@shia moj manzel berie tabletky na tlak uz asi 15 rokov a mame zdraveho syna. A neberie len na tlak. Ma tabletiek vela pretoze ma transplantovanu oblicku a operovane srdce. Nikdy mu nehovorili ze by nemal mat dieta koli tabletkam

evittam
17. mar 2016

@shia No tak sa obráť na iného odborného lekára- ako prepáč, nečítala som všetky príspevky, ale myslíš, že ti viac poradia ženy na MK ako nejaký naozaj dobrý odborník?!

shia
autor
17. mar 2016

@evittam tak si precitaj aspon ten, co som odpisala tebe, a mas tam odpoved ;)
je v nom:".... je mi jasné, že doktora nenahradí žiadna téma na modrom koníku, skôr ma zaujímalo, či niektorá mamička toto musela riešiť a niečo meniť. ..."

mawka
17. mar 2016

@sardinka335 tiez mi super HAK chodi uz do skoly 😀

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre