Otehotnenie hneď po svadbe

19. dec 2022

Stretavate sa dnes este s otehotnenim hned po svadbe? Pozorujem to pri silne krestansky zalozenych paroch. Ako to je vo vasom okoli?

3petka
19. dec 2022

My sme sa brali lebo sme už chceli deti a chceli sme to mat “na poriadku”. 2 mesiace po svadbe som bola tehotná. Nie sme nejak veriaci.
Väčšinou sa stretávam že si pary urobia deti ešte pred svatbou resp. Žiadna svatba nie je.

mamatroch
19. dec 2022

Nasa prvorodena je narodena 9 mesiacov, 1 tyzden a 1 den po svadbe 😉

lavinis
19. dec 2022

My ešte pred svadbou😅

bocianka123
19. dec 2022

Ano..ja...kebyze neporodim predcasne, ..povodny. termim porodu som mala 9 mes.a 10 dni po svadbe...

autor
19. dec 2022

Nepozera sa okolie na vas cudne?

andulka220989
19. dec 2022

Neriešim vôbec okolie. Každý nech si robí čo chce. My sme mali už pevný termín svadby, fotografa, miesto, hudbu a zostala som tehotná. A čo ? Mali sme to všetko presunúť na iný deň ? Bola som v 5tom mesiaci keď som sa vydávala. Známym sa nepodarilo otehotnieť ani 2 roky po svadbe. Keby to tehotenstvo fungovalo tak, že zapnem gombík a žena zostane tehotná. No to je len skreslená naivná predstava možno tak v pubertálnom veku. Ehm.

martinka13
19. dec 2022

Prečo čudne? Čudné je to, čo je dnes bežné-žiaľ. Najprv deti, potom možno svadba a potom zväčša rozchod. Týchto ex-párov poznám oveľa viac, ako párov, ktoré majú deti po svadbe.

vkatush
19. dec 2022

Ja som zistila 2 týždne pred svadbou, že som tehotná 😂 a som z dosť kresťansky založenej rodiny

Popolnočné šaty som napr už nezapla, keďže boli dosť tesné, obtiahnuté a nebolo mi v nich dobre a bolelo, keď som sa ich snažila zapnúť.

54tinka54
19. dec 2022

Ja som otehotnela 4 mesiace po svadbe.. nechápem prečo by sa okolie malo na to pozerať čudne, myslím že drvivá väčšina párov chce po svadbe “spečatiť” svoje manželstvo aj spoločnými potomkami. To že niekedy deti neprídu hneď, môže pokojne značiť aj to, že sa im nedarí, aj keby chceli.

gr3tch3n
19. dec 2022

Nám sa podarilo pár týždňov pred svadbou..a to sme ju mali naplánovanú rok a pol.. tak sme to chceli a cítili, že hneď po svadbe chceme bábätko..máme na to už vek, nikto nevie, či sa to podarí hneď, alebo po rokoch... Tak prečo čakať? Akurát to tak vyšlo,že mi došla posledná HAK a tak sme si povedali, že skúsime hoc aj pred svadbou.. a je mi úplne jedno kto si čo myslí 😉
PS: nie sme ani príkladní kresťania

lenuska9999
19. dec 2022

My máme 2 deti a brať sa budeme až v lete. A to co si mysli okolie alebo ako sa na to pozerá mi je jedno. Nie každému zaplatia svadbu rodicia a povedzme si narovinu, že svadba stojí dosť peňazí. Najprv boli prvoradé iné veci. Bývanie, auta.. svadba prišla na rad až teraz

alex49
19. dec 2022

väčšina ludí sa berie preto, že chcú deti po svadbe, takže logicky 9 mesiacov po svadbe je normálny termín, hlavne pre kresťanov.

h2
19. dec 2022

Absolútne nechápem, prečo by to malo byť čudné. Kedy treba otehotnieť? Pred svadbou? Alebo až po roku od nej? Či viac? Autorka, prosím, buď taká dobrá a vysvetli mi, prečo by malo byť čudné otehotnieť hneď po svadbe.

autor
19. dec 2022

@h2 Vyzera to,akoby nepoznali antikoncepciu.

h2
19. dec 2022

Nevyzerá. Veď sa brali na to, aby mali spolu deti. Aspoň teda väčšina ľudí to tak má.

lalala94
19. dec 2022

Otehotnela som mesiac po svadbe, lebo sme to tak chceli (aj keď sme teda nečakali, že sa podarí na prvýkrát) a vôbec neriešim, kto si čo myslí. Ani mi teda nenapadlo, že by niekomu mohlo napadnúť niečo blbé. 😀

andulka220989
19. dec 2022

Načo sa dvaja vezmú a žena bude brat hneď antikoncepciu? 🤣 Však svadba nie je len, že budeme mať rovnaké priezvisko. V prvom rade je to to, že chceme mať potomstvo. Autorka podľa mňa vôbec nechápeš čo pojem manželstvo znamená..... A keby mali aj 12 detí. Čo ťa potom? Však ich nebudeš živiť ty.

andulka220989
19. dec 2022

A ešte dodám klobúk dole ze sa otehotnieť podarí hneď a zaraz. Nie každý pár má to šťastie. Áno šťastie, lebo mať dieťa je šťastie 🙂

drahomirrra
19. dec 2022

Zase ten troll, co uz bol v teme o krestanstve a vystupeni z cirkvi. Uz je to fakt sproste.

dadka128
19. dec 2022

Podľa mňa, na to aby mohli mat dvaja ktorí sa ľúbia deti, nepotrebujú ani svadbu.

jaskolka
19. dec 2022

Nechápem, čo je na tom čudné. Pre mňa je napríklad čudnejsie, že najprv majú jedno, dve deti, a potom po pár rokoch (ak vôbec) svadbu.
To,ze po svadbe žena otehotnela hneď, je pre mňa naopak úplne normálne, aj my sme tak mali, otehotnela som necelé tri mesiace po sobáši.
Ci akože kedy by to malo byt "normálne" podľa teba, anonym? Pred svadbou? Rok po nej? Dva roky po nej? Vôbec?
Lebo skutočne zmysel tejto otázky nechápem

jaskolka
19. dec 2022

Veď aj v tom versiku, ktorý sa ešte používa pri gratulaciach sa hovorí "... A do roka proroka"
Aj v rozprávkach, či povestiach bolo bežne že "princ s princeznou sa zosobášili, a do roka im v kolíske ležal syn".

janetinka27
19. dec 2022

opat jeden z prispevkov v style: podme bezat

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivangeline
19. dec 2022

Asi pol roka po svadbe u nas. xD Zvycajne sa stretavam s tym,ze deti si je tazko urobit...

miadi
19. dec 2022

To si ludia maju pamatat kedy si mala svadbu a vyratavat mesiace ? 😁ludia co sa na teba pozeraju cudne su cudni ..

martinaju
19. dec 2022

Ano čudne sa pozeraju len ludia ako si ty. Ak ma niekto deti pred svadbou tak ich ma, ak ma deti po svadbe mesiac tak ich ma a ak ich ma 9 m po svadbe tak ma a čo? Ty im dávaš jesť alebo??
Absolutne neriešim okolie. My sme boli na IVF pred svadbou. Pred svadbou som otehotnela, aj porodila a? Nechcela som sa vydavat tehotna tak som sa vydavala s dietatom. Nikdy som antikoncepciu neuživala a je mi absolutne jedno čo si mysli nejaký miško alebo anka pd vedľa. My vieme že sme dieťa chceli a absolutne ma nezaujima okolie. Ale tak ano takych ako si ty je veľa. 😊

alex49
19. dec 2022

autorka, poviem ti tajomstvo, aj kresťania majú sex pred svadbou a používajú antikoncepciu. Či si si myslela, že pred svadbou nič a po nej sa na seba vrhnú a nemyslia na následky?

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamatroch
19. dec 2022

Ako nehnevaj sa, ale to je uplne chore zmyslanie. My mame deti nie preto, ze by sme este nepoculi slovo antikoncepcia, ale preto, ze sme sa brali z lasky a tu sme chceli odovzdat dalej a delit sa o nu aj s nasimi detmi... Je to normalne logicke vyustenie zdraveho vztahu muza a zeny 🤷. A to, ci niekto ma deti 9 mesiacov po svadbe alebo az o x rokov, naozaj nie je nieco, co by mi nedavalo spavat. Lebo za tym moze byt mnoho veci: zdravotne problemy, tazka situacia v rodine ci financna... Este nikdy mi nenapadlo sa nejakej zeny spytat, ci je "uz" tehotna a ak nie, naco caka?!
Pre nas osobne 9 posvadobnych mesiacov bolo dost na to, aby sme sa "zzili" my dvaja a potom bolo pre nas uplne prirodzene prejst o level vyssie a stat sa aj rodicmi.
Ozaj nechapem, co je na tom cudne.
Alebo podla Teba je normalne co?
1. zacat spolu zit
2. zistit priezvisko a farbu oci svojho "spolubyvajuceho"
3. kupit si spolu byt
4. mat deti
5. zacat na MK riesit financovanie chodu domacnosti
6. zacat rozmyslat, ci to bol dobry napad dat detom priezvisko po spolumajitelovi bytu
7. tlacenie muza do svadby s efektom tlacenia tekvice do vane plnej vody
???

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre