Otehotneli ste prirodzene s váhou 80 - 90 kg?

24. feb 2021

Pekný deň.
Sú tu maminky ktoré otehotneli prirodzene s vyššou váhou 80-90 kg? Ak áno koľko vám to trvalo a brali ste aj nejaké vitamíny? Ďakujem za odpoveď .

iwuska10
24. feb 2021

ano ja, 2 krat na 1 pokus

julie19
24. feb 2021

Ja tiez, 3 mesiace po vysadeni HAK, bez nejakeho snazenia

mamicka2005
24. feb 2021

Áno, asi za pol roka sa nám podarilo. Pila som alchemylku a užívala som femibion 1.
Začínala som s váhou 82kg, v prvom trimestri som schudla 5kg a aktuálne som v 33tt a vážim 84kg.
Drobček mi vypapal všetky zásoby 🙂

jaskolka
24. feb 2021

Áno, bez problémov

zitaje
24. feb 2021

Áno, aj s vyššou. Dokonca v 42 rokoch s trojcifernou váhou úplne mimo plán 😉

pininka1
24. feb 2021

Aj ja s vyssou, 3 x na prvy sup

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
24. feb 2021

Oh tak super . Ja mám 95 počas karantény som pribrala az 15kg gynekologička sa zhrozila . Rozhadzalo mi aj cyklus .. a stále má straší a husti že takto nikdy neotehotniem s takouto váhou..😩 a strašne ma to stresuje keďže sa začíname snažiť o bábo . Samozrejme snažím sa to dať dole ale nejde to podľa mojich predstáv ..

julie19
24. feb 2021

Otehotneli aj s väčšou váhou, toho by som sa nebála 🙂 len môže byt problém to že si pribrala veľa za krátky čas a rozhádzalo ti to cyklus, skôr si myslím že na to doktorka narážala ... keď sa cyklus ukľudní tak hura na vec 😉neboj, to dáš ;) 💪

deedol
24. feb 2021

nech ti gyn alebo obvodna skontroluje stitnu zlazu pre istotu, hlavne ak sa snazite o babo.

kayyaa
24. feb 2021

Tak ono zavisi aj od vysky, ci ide o nadvahu..ked ma zena 150cm a 90kg, je to uplne cosi ine ako ked ma zena 185cm a 80kg, to je pre nu normalna hmotnost😊

laila18
24. feb 2021

165 cm a 80 kg 🙈🙈 úplne v pohode na prvýkrát, nejde mi schudnúť ani za nič no 🙈

danusskaaa
24. feb 2021

Nie je to o váhe, ale o zdraví! 95kg je dost a teda je to záťaž ta chrbticu, klby, svaly ale aj srdce. Ja som v prvom tehotenstve pribrala az 30kg na vahu 85 a teda telo dostalo zabrat. Kĺby boleli strasne... a keď už si tehotná nikto ti lieky na boslet nedá a trpiš celé tehotentvo.
Skús ešte na sebe popracovať, budeš sa citit lepšie, budeš sama so sebou spokojná a budeš pripravená aj na to, že v tehotenstve znova priberies 😉 držím palce.

patha155
24. feb 2021

Ano, 2x na prvy sup a jedine co som brala mesiac pred otehotnenim, bola kyselina listova

zuvelyn
24. feb 2021

Ano hneď na prvý pokus

vandica
24. feb 2021

Áno, pri prvom som mala 84kg keď som otehotnela na prvýkrát. No nevyzerala som na tie kg. A počas tehu som pribrala 21kg. Teraz som pribrala počas korony 7kg.za rok, plus som po prvom pôrode neschudla nič, akurát, pár kíl čo som nechala v pôrodnici. A tiež sa nam teraz hneď podarilo a to mám teda oveľa oveľa viac kg ako pri prvom.

iwuska10
25. feb 2021

ja odporucam najskor trosku schudnut a az potom otehotniet. ja mam vahu vysoku, aj ked mi to nikdy nikto neveri ze tolko vazim, pri prvej som zacala na 80, skoncila na 105, potom som schudla na 68. za 5 rokov pribrala na 85 , teraz som zatial 5kg pribrala.. a za seba hovorim ze to nieje jednoduche, je to zataz, aj ked fyzicky som uplne okey

bobo2433
25. feb 2021

Viem o takých čo rodia aj 160kg a otehotneli prirodzene a pri väčších kilach.kedze pochybujem že by za tehotenstvo o pribrali 70kg 🙈

aknamorka22
25. feb 2021

Ahoj, ja som otehotnela dva krát s oveľa vyššou váhou na prvý krát bez problémov. Dôležité je aby si mala pravidelný cyklus a ovulaciu. Nadvaha pôsobí na hormóny a môžeš mať potom problém s ovulaciu. Ale pokiaľ ovulujes a nemáš iné problémy, malo by to ísť. Ak však máš možnosť, schudni. Nebude to pre telo taká záťaž a znizis si riziko na iné ochorenia v tehotenstve ako cukrovka , vysoký tlak a pod. Mňa to našťastie všetko obišlo ale celé tehotenstvo som mala bolesti chrbta a klbov a zle sa mi hýbalo. Držím palce 🙂

zuvelyn
25. feb 2021

Inak ja by som chcela ešte povedať, že číslo je vždy len číslo. Aj keď je to veľa. Prvé tehotenstvo som zacinala na 82kg (vždy som mávala okolo 70, moja ideálne váha, ale potrat, hormóny atď atď, za pol roka som pribrala 10 kíl z ľútosti) dostala som sa na 82 pribrala som 40 kíl v tehotenstve! Možno aj viac. Bála som sa o bábätko, len som sedela, nehýbala sa, kilá išli rýchlo hore (aj keď viac než polka bola voda, 20kg ostalo v pôrodnici). Teraz druhé začínam na váhe 92. Je to veľa, ALE od augusta ako som po cisarskom mohla cvičiť som cvicila, behala (váha sa nehýbala veľmi od vtedy, aj keď telo sa mení) ale to telo je iné. Je silnejšie a pevnejšie ako keď som mala o 10kg menej. Tým nechcem povedať že vysoká váha je v poriadku, nie je. Ale je rozdiel či je to gaucovych 90kg alebo aktívnych 90kg ktoré z nejakého dôvodu nejdú dole.
Takže moja rada ešte, skús schudnúť kým nie si tehotná. Ak budeš tehotná nepovaluj a sa hyb sa. Naberajú silu. Lebo po pôrode ju budeš potrebovať, tak aby ťa nezradilo telo.

alja20
25. feb 2021

Ano ale ja som aj pri prvom mala iste gyn.problemy.Teraz pri druhom som uzivala uz len inofolic-combi dlhsiu dobu cca 3/4roka

tncka
25. feb 2021

Autorka,kasli na dr.,to su len reci a ako vidis aj u ostatnych,ide to aj s vahou nad 60kg☝️🤣Nikde neni napisane ze ked schudnes 20kg tak zrazu zostanes tehotna. Ja som mala 85,otehotnela som po 2r.snazenia ale tam bol iny problem ako vaha,to sa zistilo ale az neskor. Ked som rodila mala som cez 100ku🤣🙈

luci_ba
25. feb 2021

pardon, že sa miesam do diskusie.. s váhou problem nemám, zato s otehotnenim a udrzanim áno. Takže naozaj to nieje všetko o váhe, smelo do toho 😉

katpox
25. feb 2021

Ano a ani som o tom nediskutovala s doktorom, raz mala sestricku poznamku, no ale pocas tehotenstva v 1.trimesti som praveze schudla ale 8kg,potom som pribrala 10,po porode som mala 85kg, tehotenstvo bez problemov, vladala som vsetko robit, nelezala som na posteli, bola som aktivna, babo malo riadne mieri, narodil sa zdravy chlapec

jaass
25. feb 2021

Síce som chudá, ale ja som počula, že skôr chudé dievcata majú niekedy problém byt tehotné a že práve tie s normálnou váhou alebo tučnejšie, tak že to majú bez problémov. 🙂

brona235
25. feb 2021

@tncka pohodicka... ja mam tri deti. Pri prvom som mala 108, pri druhom 108 a pri tretom porode 106... 😂😂😂 aj horsie veci sa stavaju.
A pre autorku ano otehotnela som aj s vyssou vahou. Ale zalezi aj od vysky ako baby vyssie pisali atd. Myslim, ze vaha je jeden z najmenej zavaznych problemov v dnesnej dobe... drzim ti palce... 😊

jaass
25. feb 2021

@brona235 a nemala si počas tehotenstiev problémy? Ako si to znášala?

evamea
25. feb 2021

Otehotnela som s váhou 90kg na tretí cyklus. 🙂

brona235
25. feb 2021

@jaass vies co, pri prvom som mala. Dva tyzdne pred porodom som bola v nemocnici. Lebo som strasne opuchla a teda problemy s tlakom. Ale ja som to nijek nepocitovala ten tlak. Len na poradni zistila a poslala ma lezat. Pri druhom som sa tiez strasne zavodnila ale tlak bol ok. A pri tretom uplne bez problemov.

jaass
25. feb 2021

@brona235 to je fajn, že žiadne iné ťažkosti 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre