Ahojte, zaujimalo by ma, ci si niektora z vas presla niecim podobnym so stastnym koncom. Snazime sa o babatko priblizne 8-9 mesiacov, vacsinou sme to triafali pekne v case ovulacie, zatial vsak neuspesne. S lekarom zatial neriesime neplodnost, kedze sa nesnazime este ani rok. Pomalicky stracam nadej, ze to pojde samo bez pomoci a mam pocit, ze bud by to uz davno vyslo, alebo to proste bez lekara uz nepojde. Je tu nejaka z vas mamiciek, ktorej sa podarilo otehotniet az po niekolkych mesiacoch a bez zasahu lekara? Dakujem 😘
@monickaride jedna známa teraz po 9 rokoch... Len tak zrazu.. 😀
Áno, cca po 1,5 roku, nie vždy sme sa trafili do ovulácie, ale aj tak dosť dlho. Druhé dieťa hneď. Neviem, koľko máš rokov, ale kedysi som čítala, že v 30 je priemer 9 mesiacov.
Ahoj u nás po 6 mesiacoch // ale nie štastne 12tt - MA v aprili..po zákroku sme sa zacali snažit po prvej ms neuspesne teraz druha ms tak uvidime ci sa to teraz podar 🙂 držim ti place
@monickaride nám sa podarilo po 4 rokoch
Nam po asi 2,5 roku.. prvy rok sme sa ale velmi netriafali ale spomenula som dr, ten povedal ze este pockame rok (ja som to ale nemala v plane nejako silit) potom po dalsom roku mi dal nejake tbl a potom po pol roku som bola tehotna. To bolo druhe dieta, prve bolo na 1x
Po vyse roku sa nam podarilo, ale tri cykly pred otehotnenim som si sama nasadila taku bylinnu kuru na pocatie a asi pomohla :D ovulku viem vzdy kedy som mala a nejak sa nedarilo
@monickaride Ahoj, otehotnela som po cca roku a pol snaženia. Zďaleka nie ste jediní, ktorým sa nedarí niekoľko mesiacov, ešte to nemusí nič znamenať.
@monickaride my s prvym po 15.mes. a znamym sa podarilo po 6 rokoch
@petrana88 dakujem, je fajn si precitat, ze sa proste len nedari a nemusi to hned znamenat nejaky vazny problem 😊 baby brali ste aj nieco na podporu otehotnenia? Alebo ako ste sa tomu snazili pomoct? 😊
@monickaride my sme sa snazili 10 mesiacov. Posledne 2 mesiace som pila inofolic a ked som ho dopila tak som otehotnela. Ovulku so msi sledovala takze snazili sme sa intenzivne v tom case. No bohuzial v maji som mala MA a teraz cakam na ms a ideme sa snazit... snad to bude skor :(
My sme nasadili inofolic a folandrol a hneď v ten cyklus vyšlo
@naatty10 nam sa podarilo po 20 mesiacoch (zajtra to bude rok, co som si nasla // na teste 🙂, akurat mam na rukach nasu 4 mesacnu lasku). ja som brala aj clostylbegit 3 mesiace, to sa nepodarilo nic. potom som si merala aj bazalnu teplotu aby som vedela, kedy je ovu. nakoniec som prestupila k novemu dr. bola som unho na vstupnej prehliadke, spravil mi horm. profil a bola som unho na jednej folikulometrii kde som mala vajicko 29mm, hovoril mi, dnes-zajtra sa snazte... tak sme sa snazili a ono to prave vtedy vyslo. v ten mesiac som zrovna vysadila vsetky doplnky vyzivy co som dovtedy jedla
@monickaride
ahoj, nam sa zadarilo kedcsme obaja nepracovali. Mne moj laskavy sef dal vypoved pocas pnky a muz si nasiel novu pracu. Medzi novou acstatou bol 2 mesiace doma. Obaja sme boli zrazu uvolneny, ziadny stres a sup. Ale teda my sme nikdy neriesili ovulaciu ani datumy. Takze moze to byt hodne o psychike. Nam to trvalo 1,5 roka ale ozaj bez sledovania ovulacie a podobne. Kamoska o tom vedela. Tiez sa rozhodli mat dieta a este mu hovorila, ze ved nam to tiez dlhsie trva, tak kym sa im zadari, prejde bejaky cas. Vtedy sme este boli vo faze snazenia sa aj my 😁.
Netusila som ze sa tak rozhodli - rozdiel medzi nasimi detmi je 10 dni 😂
Ona v soku, ze to islo okamzite, ja som si vcten mesiac povedala, ok kaslem na to. Uz nebudem zbytocne robit testy, moze byt aj o rok a vybavene.
Takze ked som to pustila uplne z hlavy a bolivsme bez stresu, tak sa krasne podarilo.
Inak neviem kolko mas rokov, ja som mala 36.
@monickaride ahoj nám sa nadari už tri roky ale vnútorne som to cítila už po tých 9 mesiacoch že nieco nie je v poriadku. Na internete sa však dočítas že bežne trvá páru otehotnieť aj dva roky takže kľudne sa vám môže zadarit ale Bohuzial aj nemusí. Veľa šťastia.🙂
9 mesiacov aktívneho sledovania ovulácie + užívanie vitamínov zo strany manžela aj mojej.
3 x som otehotnela bez sledovania čohokoľvek (aj keď mam len jedno dieťa) a 4x som ne otehotnela ani po potvrdení ovulácie lekárom, užívaní gynexu inofolicu a pod. Hoci základné vyšetrenia v poriadku. Ale už sa nesnažím vzhľadom na vek. Zmierila som sa s jedným dieťaťom.
@monickaride nám sa podarilo tretie po vyše roku snaženia. A to som si merala bazálnu teplotu, takže presne viem kedy bola ovulácia. Poznám páry ktoré čakali aj 6 rokov a prirodzene počali. Priemer je 1-2 roky, čo počúvam v okolí.
@monickaride nerozmyslala si nad inofolicom ? Mne pomohol po 1 potrate nasupu hned na 1x 🙏 zatial sa drzim v 5+4tt (rekord)
@monickaride my po roku a pol snaženia... Kazdy mesiac som robila tehotenské testy.. Nakoniec som sa nato vyprdla.. Bola j Dr. Ci nemám niečo z štítnou žľazou a už tak ako som sedela som cítila ze som v tom.. Nakoniec aj tak bolo...a mam 5.mesacneho synčeka... Nechát tomu voľný priebeh... Veľa robí psychika..
@monickaride ja sledujem taku rodinku na instagrame nedarilo sa im otehotniet asi 3-4 roky žena mala problémy s plodnosťou tak im nahradna mama porodila chlapceka. A teraz po 7 rokoch otehotnela z nicoho nic. Dejú sa všelijaké veci NATO máme doktorov a myslím si že pár mesiacov je málo ale poradiť sa z lekárom môžete hocikedy.
@monickaride po roku a pol
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@monickaride ahoj, po 8 mesiacoch od snaženia, sledovala som cyklus, merala bazálnu teplotu...chápem ťa, ja som tiež už rozmýšľala nad doktorom, ale dala som si ten jeden rok a podarilo sa, teraz som v 8. mesiaci ❤ držím palce 🙏