Ahoj dievcata
Urcite ste sa stretli uz s otazkami od okolia, Kedy budes tehotna? Pracujete na tom? Atd atd.
S manzelom sme spolu 8mi rok.
Ked sme spolu len chodili - otazky od okolia boli ze kedy bude svadba.
Vzali sme sa 4 roky dozadu.
Potom otazka kde budeme byvat? S mamzelom sme si kupili byt.
Toto sa este ako tak dalo ale v poslednej dobe su otazky o dietati , kedy bude, ci pracujeme na potomstve atd atd..
Kvoli hormonom a liekom co do seba pcham kvoli otehotneniu som pribrala 25 kil. Nedari sa nam, v nasom okoli je kazda tehotna. Snazime sa velmi, podstupili sme vsetko co sa dalo ale vysledok ziadny. Velmi ma boli ked sa to ludia pytaju, uz im casto ani neodpovedam len poviem ze to je nasa vec.
Ako reagujete vy na taketo otazky ked sa vam nedari otehotniet?
Mozno niektore otazky by mali byt tabu aby zenu, ktorej nejde otehotniet tolko nezranili...
Ja si vždy hovorím, že takuto otázku by som nikdy nikomu nepoložila. Nikdy neviem či nemôžu mať, či nechcú z nejakého dovodu a naozaj nechápem tieto blbé otázky.
Ja mám 4r dcéru a cca ked mala 1rok lietali otázky a druhé kedy? ešte neplánujete? no už je najvyšší čas.
Vždy som len odvrkla a vy kedy? Mám zdravotné problemy s obličkami a nebudem to vešať každemu na nos. Je to moja osobná vec a to čo plánujem a neplánujem a prečo nikoho nemusí zaujímať.
Povedz: keď Pán Boh požehnaná. Po tejto odpovedi drvivá väčšina sklapne a čuši
Ja som úprimná, snažíme sa žiaľ zatiaľ sa nepodarilo. Alebo no keď sa ten hore rozhodne. Keď som toto začala rozprávať každému z rodiny je jasne že sa snažíme a keďže ešte niesom tehotná asize sa nepodarilo a sú ku mne viac citlivejší. Keď som sa len usmievala alebo nereagovala tak do mňa rypali alebo obracali na srandu a mne to už ublizivalo. Darmo ten kto nemal problémy s počatím nikdy nepochopí takéto pocity
Ja by som odporucil, aby si vybuchla v srdcervuci plac a neprestavala... medzi vzlykmi im povedz, ako sa snazite a tak... verim, ze nabuduce sa ta uz nespytaju...
Ja som zvykla povedat, ze to nie je vzdy uplne jednoduche. Vacsine ludi doplo a viac sa nespytali 🤷♀️. Teraz ked sa pytaju, kedy bude druhe, poviem, ze jedine ak s inou zenou bude manzel mat, ze mu doprajem 🤣
Som sa preniesla niekolko rokov spat, ked som az trpla, kedy sa ma to zase niekto opyta. Najlepsie je, ze taketo otazky mi nekladli najblizsi s ktorymi by som nemala problem sa o tom bavit, ale vratnicka v praci, suseda a pod. A este led k tomu pridaju "dobre mienenu" prednasku, ze uz nie si najmladsia, plodnost klesa kazdy rokom, kariera nie je vsetko... grrtt😬. A tiez som nemala chut kazdemu na pockanie vykladat v akom stave je moja maternica a preco sa nedari....
Dobra reakcia na takuto otazku je napr:
- A vas to preco zaujima?
- Naozaj sa tu teraz pytas na moj sexualny zivot?
A pod. Dobre je reagovat protiotazkou, ludi zaskocis.
Ja ked som potom otehotnela, tak sa ma zase kazdy zacal pytat, kedy planujem dalsie. Este pred porodom! Tak sa velmi neraduj, ze to skonci...
Na otázku "snažíte sa o dieťa? "
By som odpovedala: "Akože ci sulozime bez ochrany? prepáč, ale to je dosť intímna otázka. Vy ano? "
My sme manželia 7 rokov a pýtali sa ma nato len ludia čo mi niesu veľmi blízki s tým, že “vam sa asi nedarí” .. rodinna vedela, ze sa neoplatí do mňa rýpať, lebo ich hneď pošlem do… teraz sme sa rozhodli to dieťa mať, rodina je konečne spokojná a “cudzí” sa ma pýtajú či som bola na umelom, alebo akým zázrakom sa nám to po takom čase podarilo …. Normálnym sexom, ako asi 😂😂😂😂
Bohužiaľ a poznámky o tom, že čas uteká a mám najvyšší čas a už by sa patrilo veľmi bolia. Sme v procese IVF, čo je samé o sebe náročné aj bez nejapných otázok. Ľudí do toho nič nie je a tak im aj odpovedám po pravde. Ja keď je niekto veľmi nepríjemný odpoviem občas aj proti otázkou na jeho adresu. Možno to nie je pekné, ale nech pocíti človek vlastnú medicínu.
myslim, ze vacsina z nas sa s tym stretla.. a hlavne ludia co sa dlhsie snazia to prezivaju dost zle. Presne ako pises som sa citila aj ja, ze vsde boli tehotne a kociky... ako naschval.
Len ti tak poviem, odlahcene, mne velmi pomohlo po asi 6r bez dietata (ale zase ja som ani nejak neriesila este lekarov, bola som mlada,aj ked sme sa nijak nebranili vobec roky :D a posledne 3 som to riesila doma intenzivne, vsetko od prace, byvania, penazi sme mali... naivne som si myslela, ze hadam by lekar povedal, keby daco... MK som nepoznala :DD), ked som sa na to vykaslala, na reci som odpovedala,ze neplanujeme, ja som si opvedala, ze no dieta nebude a bude kariera.. a prestala som riesit uplne vsetko. Dokonca som si povedala, ze odidem do zahranicia, planovala som si veci, lebo samozrejme aj vztah nam to doma posramotilo... a potom bum bac necakane, ani som nevedela ci mam plakat od radosti alebo soku, alebo coho.. :D
Inak rodina najblizsia vasa asi vie.. a znami a cudzi ludia? kludne im odpapulujem, ze ich do toho nic.
A drzim palce nech sa vam to podari ❤
Raz,som si vypocula.rozhovor 2 zoen. Tiez davala jedna druhej otazku, ze kedy vidu mat doeta. A.ta jedna jej hned odpovedala, ze az bude v tejto krajine lepsie......
@gejb haha super odpoveď 🤣
Ak je niekto prilis dotieravy … vcera sme t…i tak uvidime… len neviem co do spravnej diery… hlupa otazka, este hlupejsia odpoved. Nemyslim si, ze ak nejakej tetuske zacnes vysvetlovat nejake praktiky bude mat chut sa s tebou bavit. Max sa prezehna alebo dostanes krizom po hlave
Si precitlivena, vsak normalne povedz Nedari sa, kazdy stichne a zahanbi sa 🙈 tieto temy nie su tabu, patria k zivotu, nacase, aby si sa naucila odpovedat na otazky, ktore su ti aj neprijemne. (Ludi nezmenis, ale seba ano ;)
Kym nebolo dieta, odpovedala som ze "ked bude tak bude a urcite sa dozvedia". Moja kamoska raz doternej znamej, ktora hovorila ze uz by bolo na case na rovinu povedala, ze po x rokoch snazenia a x potratoch je jej to vrcholne nemiestna otazka. Tetka sa uz nikdy nepytala.
Základom je uvedomiť si, že cudzím ľuďom je to reálne jedno a pýtajú sa len aby reč nestála. Vymysli si nejakú vetu a tú používaj, oni ti nechcú ublížiť. Napríklad ak si veriaca - keď pán Boh dá.
@zic Emotional damage experience :D To je super nápad :D
Každého je do toho ho...sory... nič... Nech sa každý stará sám o seba, o svoje deti, o svoju svadbu a o svoje bývanie.
Ja keď som sa aj niekedy takéto veci pýtal, tak len fakt blízkych známych, ani rodiny som sa také veci nepýtal.
@cyberk Problem je, ze existuje kvantum ludi, co sa na odpoved nedari sa nezahambia, ale zacnu rozoberat detaily. A preco? Vysetrenia mate? Na umelom ste boli? A tak dalej... Zazila som si a naozaj som nemala chut v podstate cudzim ludom vysvetlovat, ake gynekologicke vysetrenia mam za sebou. Ja som rozumela, ze nikto to nemysli v zlom, niektori sa pytaju aby rec nestala, dalsi mozu byt zvedavi, niekto chce klebetit... ale je to citliva tema, pre zenu co nemoze otehotniet bolestiva. Je to ako rypanie sa v otvorenej rane.
A ano, otazka deti nie je tabu, ale je to velmi osobna otazka a velmi vela ludi si to neuvedomuje.
A povedat popravde? Ze nedari sa nam?
Ja som neni precitlivela, ale tiez ma to obtazovalo. Toto je uplne narodny šport. "Kedy bude svatba", "kedy budu deti",... Ja som vzdy odpovedala ze "A kto povedal ze chceme vobec nejake deti?" Alebo ze "A to kazdy musi chcieť deti?" Akoze deti mam, aj sme planovali ale nedarilo sa. Snad sa dockame dna, kedy sa ľudia nebudú starat do tychto veci.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Pytas sa ci sa s tym niekto stretol? No kto da s tym nestretol nech sa prihlasi. Podla mna 99% zien ano. Nie si ziadna vynimka. Hovorila som ze az to bude bude. Ze sa o tom urcite dozvedia a koniec debaty