Mate niektora skusenosti?Je to rovnako spolahlive ako testy ovulacne? Samozrejme ked sa meria spravne...dakujem za rady
Ja som podla teploty vedela kedy mam ovulaciu a aj ze som uz v tom. Hlavne spoznas svoju lutealnu fazu a budes vediet kedy ocakavat/neocakavat ms.. Ja som mala lutealku 12dni a uz som cakala ms a zvykla mi teplota uz postupne klesat a teraz sa drzala pekne hore...ale to si musis namerat viac cyklov aby si sa to naucila.
Ovulacne testy su dost nespolahlive, mne sa najviac osvedcilo sledovat hlien
ahoj, mám odsledované kedy mam testy pozitívne a teplota mi vzdy klesne až den nato....ešte som nebola tehotná tak neviem kedy stúpne..
Za mna urcite. Skusali sme vsetko. A merala som tri cykly a ten treti uz bol uspesny 😊
Aj ja odporúčam merať, tie testy sú nespoľahlivé, teplota mi vždy pekne ukázala, kedy prebehla ovulácia, je to super hlavne preto, lebo sa dozvieš dĺžku luteálnej fázy, ktorá býva zväčša vždy rovnaká, tak vieš kedy máš čakať menštruáciu alebo si ísť urobiť tehotenský test, ja som taktiež 2-3 cykly odpozorovala, štvrtý už teplota neklesla 🙂
Mne bazalna teplota spolahlivo den dopredu ukaze, ze pride ms. Klesne o pol stupna.
Fiha daujem baby tak to ste ma potesili, zajtra kupujem teplomer. Uz mam aj aplikaciu stiahnutu 🙂
Ahojte baby, aký teplomer je najvhodnejší, má to byť digitálny? Obyčajný ortuťový môže prasknúť, lebo ten podĺa mňa bol, aj vždy bude najspolahlivejší. A ešte poprosím o nejaký link, kde by som sa dozvedela, ako správne merať, či aký graf na to používať. Vďaka za každú radu
ja odporúčam, obidve deti mám podľa merania bazálnej teploty. Merala som si každý deň v ten istý čas, zapisovala som si teplotu, tak som vedela, kedy je ovulácia
Digitálny a musí mať dve desatinné miesta, aby bol čo najpresnejší. Meraj si vždy ráno, hneď po prebudení, ani nevstávaj z postele, lebo to dokáže ovplyvniť teplotu a snaž sa v tom istom čase každý deň. Ja som si všimla, že keď som deň predtým vypila nejaký alkohol, tak mi to zvýšilo teplotu, tak pozor aj na to. Zo stránky tcoyf.com (Taking charge of your fertility - ináč parádna kniha, ktorá vysvetlí celú metódu merania, ale aj sledovania hlienu a tak - mne pomohla asi najviac) som si vytlačila graf v stupňoch celzia a snačila som si to každý deň, aj ma to bavilo, značíš si všetko, nielen teplotu, ale aj hlien, krčok, kedy ste mali sex, nejaké lieky a aj iné poznámky. Napríklad som to raz zobrala svoje ženskej ukázať, asi takto 3-4 grafy a pekne mi to aj ona ešte povysvetľovala, tak odbornejšie, že čo sa v tom tele vlastne deje 🙂
@pupus0 https://www.fertility.sk/doc_attachments/STM-ta... tu to máš po česky 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@natalia_r ovulačné testy tiež nie sú spoľahlivé, mne napr.nikdy nevyšli pozitívne i keď ovulácia prebehla