Opakované infekcie a snaženie sa o bábätko

genijulka
22. mar 2021

Dobrý deň, s manželom sa pár mesiacov snažíme o bábätko. Pár dní pred menštruáciou ma však opakovane začne páliť v podbrušku a mám žltý výtok. Pri gynekologičke som bola s týmto zdravotným problémom dvakrát. Prvýkrát som mala ster negatívny. Druhýkrát som mala zápal v pošve a bola mi zistená prítomnosť streptokoka. Gynekologička to nejako neriešila len mi predpísala vaginálny krém.
Teraz mám opäť rovnaké príznaky a používam Rosalgin, ktorý mi ako tak pomáha. Podľa príznakov mám bakteriálnu vaginózu, ktorá sa mi stále vracia alebo nebola poriadne vyliečená.
Nebaví ma stále chodiť ku gynekologičke a vysvetľovať. Už som z toho zúfalá.
Manžel nemá žiadne príznaky.
Mali ste podobný problém? Ako ste ho riešili? Čo vám pomohlo?

rooberta
22. mar 2021

Ja ked som mala takto premnozene bakterie a kvasinky dostala som entizol aj ja aj partner a k tomu este cipky dva druhy, po 10 dnoch som este stale nebola ok tak znova to iste lieky pre mna aj partnera a mne cipky. Potom to uz bolo dobre. Dolezite je vzdy preliecit aj partnera.

mamanadruhuu
22. mar 2021

Ahoj. Mávala som to dosť často, rosalgin je dobre ako prevencia, dávala som si občas aj gyntimu, a na liečbu mi Dr predpisovala macmirror alebo clotrimazol.. Myslím si ze je to plesnoveho pôvodu, a samozrejme by sa mal liečiť aj váš partner aj keď nemá príznaky, aby ste si to neprenasali navzájom a aspoň počas liečby byť bez intímneho styku...

leona45
22. mar 2021

Presne ani moj manzel nemal priznaky ale aj tak som mu kazala uzit canesten krem a 2 tyzdne bez sexu.

genijulka
autor
22. mar 2021

@leona45 Manžel používal týždeň Canesten krém. Jemu to síce neuškodilo, ale mne to nepomohlo. 🤷

genijulka
autor
22. mar 2021

@rooberta @mamanadruhuu
Gynekologičky som sa pýtala či nie je potrebné preliečiť aj manžela, ale zamietla to s tým, že ak má nejaký problém, tak má ísť k svojmu urológovi. Manžel samozrejme k urológovi ísť nechce keďže on žiadne príznaky nemá.
Užívala som probiotiká Gynimun aj Candistop, ale žiadnu zmenu k lepšiemu som nepostrehla. 😐

rooberta
22. mar 2021

@genijulka ja som mala asi tri krat takyto problem a vzdy mi automaticky predpisala lieky aj pre partnera. Dokonca dva roky dozadu som bola len na preventivke a povedala mi, ze sa jej zda ze mam nejaky vodnaty vytok ked ma vysetrovala, mne ale nic nebolo nic som necitila, aj tak nam obom predpisala entizol na par dni, ze pre istotu. Neviem si predstavit ze by som musela takto bojovat o liecbu a lieky 😕 neuvazujes nad zmenou doktorky?

diaalex
22. mar 2021

@genijulka mne vždy, ale vždy pomáha dať si po sexe sprchu alebo sa aspoň zdola poriadne poumývať, znie to asi blbo, ale fakt sa úplne umyjem a takto predchádzam infekciám 🤗 tiež som s tým mala problém a až toto mi pomohlo

genijulka
autor
23. mar 2021

@rooberta Áno, už som začala uvažovať nad zmenou lekárky a pozrela si pár recenzií na internete. Dúfam, že tentokrát budem mať šťastnejšiu ruku na výber gynekologičky. 🙂

licc
23. mar 2021

@genijulka zalezi na infekcii, nie pri kazdej je potrebne preliecit partnera. Pri opakovanych infekciach sa treba najprv poriadne preliecit, az potom sa snazit o babatko. Rosalgin nie je moc vhodny, ten maximalne jeden vynimocne davat. Nici prirodzene prostredie. Najlepsie zacat idelynom tabletami a potom vkladat probiotika, aspon 2 mesiace. Bez rasalginu. Ako radi @diaalex, treba dodrziavat dokladnejsiu hygienu (Farmaceutka so skusenostami)

genijulka
autor
23. mar 2021

@licc Vaginálne probiotiká mi nerobili dobre. Pri ich používaní som mala najprv pocit diskomfortu, čo prerástlo do štípania a nakoniec pálenia. Možno hlúpa otázka, ale čo znamená dôkladnejšia hygiena? Sprcha je samozrejmosť, ale je to umytie sa zvonku. Urobiť si výplach, aby som nedostala infekciu? Nie je to kontraproduktívne?

licc
23. mar 2021

@genijulka Vyplach nie. Len zvonku sprcha. Tie probiotika su zaklad. Stipat by nemali, uz to naznacuje, ze nieco nie je v poriadku. Pripadne len treba zmenit znacku, je ich vela druhov. Musi byt potom problem vo vaginalnom prostredi a jeho ph. Potom by som este isto vyskusala lactofeel (podobne ako idelyn) upravi vaginalne prostredie. Plus teda dat probiotika na uzivanie (zenske) tie prechadzaju pekne na miesto urcenia.

mamanadruhuu
25. mar 2021

@genijulka tak ak by sa to často opakovalo bude musieť ísť aj manžel alebo stačí nejaký kremík s čím sa bude natierať aspoň pár dní to snáď muž musí vydržať

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre