Opakovaná laparoskopia a snaha o dieťa

johank_a
13. feb 2021

Ahojte, chcela by som sa spytat, ci tu nahodou nie je mamina s podobnym problemom. Pri malej sme sa snazili rok a pol, nakoniec som otehotnela hned po laparoskopii,kde mi zistili prvotne stadia endometriozy plus maternicu otocenu dozadu. Teraz sa snazime opat rok a stale nic, uz som dohodnuta s dr na dalsiu laparku,lebo mam aj bolesti mimo cyklu, lenze v tejto dobe budem cakat asi dalsi rok ,kym sa na lsk dostanem 🤦‍♀️
Je tu niekto,kto musel ist opakovane na laparoskopiu?
Dakujem za vsetky prispevky.
Uzivam iba vit D a C.

evina0
17. feb 2021

@johank_a ahoj. Ja som bola tiez na laparke kde mi odstranovali endometriozu ale bola som po laparke este v umelom prechode pol roka potom som otebotnela. Ked sme chceli druheho drobca snahli sme sa 4 mesiace a ostala som tehotna.mozno ti treba len hormony dat dokopy. Doba je taka ze na nejaku laparku kym ta vezmu tak to asi potrva. Skusala si aj nieco ine na podporu otehotnenia?

johank_a
autor
18. feb 2021

@evina0 dakujem za reakciu. Beriem este wobenzym ako systemovu enzymoterapiu na endometriozu, plus aspon cviky na panvove dno kvoli tej otocenej maternici.
Hormonalny profil mam v poriadku,tak neviem no..

veroni2
8. mar 2021

Ja som mala laparoskopiu so zistovanim stavu vajcovodov a zistili mi, ze jeden vajsovod je nepriechodny a druhy je prisaty a vajicko, z ktoreho ostal len kusok po inej laparke. Vysledok na papieri: neplodna. Hoci sme sa s manzelom snazili, neotehotnela som. Ale az po mesiacoch som prestala tlacit na pilu a pomodlila sa k sv. Filomenke. Dnes som si po 20 mesiacoch od laparku nasla dve ciarky. Mam 40 rokov🙂 chvala Panovi🙂

rootham
3. máj 2021

@johank_a ja som teraz po tretej laparke. Prvá nutná -9cm cysta, mesiac na to tehu, druhá bola mnou vyžiadaná, keďže sa dlho opäť nedarilo. Nebolo to k ničomu, lebo zrasty prerušili, spriechodnilii vajcovody, ale zistili potom, že nemám ovu... Vysoky prolaktin. No a teraz som sa šla do car poradiť a odhalili sactosalpinx 😕. Takže rýchlo vybrať vajcovod. Dr mi vybavila behom týždňa operáciu v Ružomberku. Už mám po tom... 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre