Oligoastenoteratozoospermia a potrat

9. júl 2023

Mal niektorej z Vás muž uvedenú diagnózu a i napriek tomu, že sa otehotnieť podarilo bezproblemov nastal vždy potrat? Môj posledný potrat bol v 9tt - prestalo bit srdiečko, avšak presne v čase, keď sa vyvin zastavil som bola prechladnutá. 1 dieťa už máme. Z vašej skusenosti, robí diagnóza problém pri otehotneni, či práve s vývinom plodu?

princess59
9. júl 2023

Môj muž má túto dg, otehotnieť prirodzene bola čistá utopia, a aj v centre nám povedali, že nemožné to nie je lebo vždy stačí jedna spermia ale je to veľmi veľmi veľmi nepravdepodobné, a áno mala som aj po IVF niekoľko potratov v prvom trimestri (3-4x, už neviem presne vytesnila som to). Ale či mali potraty niečo spoločné s diagnózou muža neviem, nikto sa nám k tomu týmto smerom nevyjadril a ani si to nespájali 🤷 ja som dg. Nemala stanovenú žiadnu

sweet20
9. júl 2023

nedavno si davala tuto diskusiu

dandava
9. júl 2023

nech mu urobia test fragmentacie DNA spermii- mojmu toto vyslo zle a povedali, ze kvoli tomu mozu a aj su casto potraty u zien...potratila som 2x

veselo_neveselo
9. júl 2023

Diagnoza moze robit problem v oboch. Oplodnene vajka mozu mat nizsiu kvalitu a vyvoj sa moze zastavit.

melany444
9. júl 2023

Podľa mňa to nemá súvis.
My máme túto diagnózu a aj zlu fragmentaciu DNA a otehotnieť sa nám vôbec nepodarilo.
Lebo na tehotenstvo potrebuješ zdravú spermiu, chorá spermia nemá oplodnovaciu schopnosť.
Skôr by som hľadala problém na ženskej strane,pochodit si vysetrenia.

taktotedanie
9. júl 2023

Ma to suvis a velky

clori
10. júl 2023

aj ja som otehotnela a potratila viackrat, mam vsak dalsie diagnozy suvisiace s neplodnostou. ci za to mohol muzov spg ci moje dg., ktovie

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre