Ahojte. Nájdu sa tu mamičky čo sa nebáli otehotnieť po strate vytúženého dieťatka? Ako ste prežívali celé tehotenstvo? Zaujíma ma to po psychickej stránke či ste nemala strach že sa zas niečo strane. A ešte ma zaujíma že po akom čase ste otehotnela.
Ahoj. Ja som prišla o bábätko už druhýkrát. 1x to bolo v 5 tt a 2x (týždeň čerstvo po strate) v 6 tt. Keď som si našla druhýkrát // na tehotenskom teste, tak som sa hneď potešila, ale zároveň som mala obavu, či sa to opäť nezopakuje. A vyššia moc to zariadila tak, že som o bábätko aj tak prišla 😢 Musím momentálne absolvovať vyšetrenia ako hematológia, endokrinológia, genetika s manželom a reprodukčná imunológia, v čom je problém. Lekárka vraví, že keď sa to stalo druhýkrát, tak to už není sranda. Preto ma posiela na tie vyšetrenia. Tretíkrát už nechcem riskovať, lebo psychicky to už fakt nedám. Radšej si pochodím po vyšetreniach a až potom sa uvidí, v čom je problém.
Moja psychika je podlomená. Nič ma nebaví a stále sa pýtam "prečo sa to muselo stať opäť?", "prečo sa to deje?". Cítim sa taká menejcenná 😢
@jaruska_12 obdivujem ťa. Ja by som to už tretíkrát nedala ☹ Ale musím myslieť fakt pozitívne. Teraz ma čaká kopu vyšetrení, tak dúfam, že sa vysvetlí príčina toho všetkého a že to bude vyriešiteľný problém.
Prvé bábätko odišlo v 9 týždni, jednoducho nebilo srdiečko.bol to šok, nemala som nijake problémy, nič. Uzavreli to ako náhodu, že sa to stáva, že príroda si robí očistu, ak je zárodok poškodený. . Potom som absolvovala operáciu štítnej žľazy, a hnex po mesiaci (6 mesiacov po potrate) som otehotnela. Iste ze sa človek bál, pri každej kontrole a začiatku, pri odberoch a podobne. Potom keď už boli pohyby, bola som kľudnejsia🙂. Tehotenstvo bolo bez akýchkoľvek problémov, máme zdravého chlapceka
Ahoj tiez som potratila v 10tt a hned som vedela, ze jedina "naplast" na to bude len znovu sa pokusit otehotniet. Nastastie sa nam to podarilo do pol roka, aj ked som sa prve tyzdne bala stale som verila ze teraz to vyjde. Ale ukludnila som sa az po prvom velkom sone v 13tt. Vsetko dopadlo super, mame krásneho 3rocneho syna. Teraz som v 8tt a zas sa bojim aby vsetko dopadlo dobre. Ale to je uz asi udel matky, bat sa o svoje dieťa od pociatku.
@andrejocka36 už som ako si i po takomto krátkom čase s tým zmierená poviem si lepšie takto skoro ako keby sa mi malo narodiť choré dieťatko. Mne s genetiky ani s endokrinologii nevyšlo nič zlé len preventívne si budem musieť od začiatku tehotenstva pichať injekcie . Je to strach je to risk ale dieťatko chcem . A urobím preto všetko aby som ho mohla vynosiť zdravé aj tebe silno držím palce❤️
potratila som 2x relativne rychlo po sebe, 1x si clovek povie, aspon sme kompatibilni, 2x uz som to tazsie niesla a lekar nas poslal po vsetkych moznych vysetreniach ako pisala aj @andrejocka36 a teraz som tehotna 3x, prvy trimester bol hrozny stale som sla s malou dusickou na wc ci nekrvacam, nespinim a potom ten strach akosi odoznel, skusit to tretikrat som sa nebala, verila som, ze nam tiez fraxiparine pomoze, skor bol horsi psychicky ten prvy trimester, teraz som v 26tt a zatial klop klop vsetko ide ako ma, drzim ti velmi paste! 🤞🏻
Neboj ja som prišla o vytúžené bábätko v januári i pred pár rokmi a hneď v marci som otehotnela, mám krásnu zdravú dcéru, má 7 je z nej šikovná prvacka
@petamich ďakujem za podporu. Držím palce, aby si to dotiahla do úspešného konca 🙂 V mojom prípade musím pochodiť tie vyšetrenia a až po ich absolvovaní budeme s manželom pokračovať ďalej.
Taký istý strach som mala pri 2 tehotenstve. Chodila som na wcko, stále som sa kontrolovala, či je všetko ok. A aj tak som začala špiniť ako aj pri prvom a už tomu nebolo pomoci 😢 Vedela som, že to už nie je dobré znamenie. Bola som s tým u lekárky a tá mi predpístala progestanelle a anopyrin, ale nezabralo to. Stále to bolo horšie až som prišla o bábätko 😢 Nechápem, prečo mi lekárka nepredpísala buď clexane alebo fraxiparine aby som si to pichala aspoň preventívne ☹
@jaruska_12 ďakujem ❤ Držím palce aby ti to vyšlo 3x a aby si sa dočkala vytúženého bábätka 🙂
Ahoj. 07.06.2020 bol deň, kedy som porodila mŕtvu dcérku v 40tt presne na termín, mala omotanú šnúru cez ramienko a nedostával sa k nej kyslík. Bola úplne zdravá.
V novembri som zistila, že som tehotná.
U nás bola túžba po dieťatku väčšia ako strach.
Teraz som v 24 TT.
Neviem sa dočkať dieťatka.
Čo sa týka psychiky, veľa záleží aby si mylslela pozitívne.
Držím ti palce 🙏
Ahoj, tak my sme prišli o bábo v 23 týždni 😒 po troch rokoch snazenia a skoncilo to takto. Veľmi, veľmi ťažké obdobie....
Teraz som opäť tehotná, otehotnela som po 8 mesiacov od tejto veľkej straty. O mesiac by som mala rodiť 🥰
Prvy trimester som si akosi nedokázala pripustiť, ze som tehotná, proste som to neriesila. Okolo 15 týždňa som sa uz aj zacala pomalinky tešiť. Ale strach tam bol stále a aj je, aj keď sa snažím myslieť pozitívne a predstavujem si ako máme svoje vytúžené bábätko uz pri sebe ❤️
Je to krásne obdobie, aj keď v mojom pripade stále mám strach, ze čo ak sa ešte nieco stane ale potom si nedovolím takto myslieť, pohľadám si v brušku maličkého, on ma kopne a ja verím, ze uz navždy tu bude s nami 😊
Jasné bála som sa ale túžba po bábätku bola väčšia. Ja som potratila minuly rok vo februári. Otehotnela som až v septembri a októbri potratila zas. No a zas polroka cca trvalo kým sa n podarilo. Teraz som 11tt a klopem zatiaľ je všetko už ako má byť. Držím palce
Ja som mala 2x MA. Tretí krát tehotná,keď mi bolo jeden deň lepšie, už som si povedala, že je zase po všetkom. No opak bol pravdou. Klop, klop teraz je z toho ročný syn. Ale počas tehotenstva som si povedala, že uverím, až keď uvidím naživo 👣
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahooj ja má za sebou druhý potrat posledný vo februári a konečne som aj po prvej menštruácii nakúpila som ovu testy a ideme NATO bábätko veľmi chceme ale samozrejme ten strach tam je aj bude stále ja napríklad keď zistím že som tehotná mám si začat pichať injekcie na riedenie krvi a brať vitamíny no je to všetko inak na prírode ale myslieť pozitívne musíme aby sme si neprivolali nič zlé. Ja som mala 2x anembryomolu Príčina neznáma .