Ahoj dievčatá,chcela by som sa spýtať viete mi poradiť co mam skúsiť na otehotnenie?už som skúsila tabletky dufastol a folio 1 odkedy som potratila už prešiel rok a pol a ešte stále nič a veľmi by sme chceli s priateľom babätko prosím poraďte mi🙏
My sme po roku a niečo od potratu išli do centra.. na poriadne vyšetrenia, lebo môj lekár splietal, že to má všetko čas a mame byt trpezlivý a ze deti mame,že to pojde🫣 No pointa - u hematologa zistili dve mutácie zrazanlivosti krvi, na laparke zrasty v celej brušnej dutine, nepriechodny vajcovod, druhý vzadu prirasteny stoceny. Pouvolnovali a preplachli co sa dalo a o tri mesiace bol malý v brusku. Pichala som cele tehotenstvo injekcie na riedenie krvi, ale všetko to za to stalo. Pointa - necakaj. My by sme sa ani nedočkali v stave v akom to bolo...ist do centra neznamena hneď umelé oplodnenie, ale poriadne vyšetrenia a lekára,co chápe,že túžiš po dieťati...
Mne sa teraz podarilo vdaka odslwdovaniu ovźacie ovulacnymi testami. Skus aj to
@nikinikoleet26 skúste kompletné vyšetrenia, napr u nás bolo všetko v poriadku aj tak ďalšie tehu prišlo až po 4 rokoch
daj si otazku ako casto mate sex - ono mozno aj tam je pricina a aky ma partner spermiogram... sa mozrejme ty asi chodis na preventivne prehliadky a dr ti povedala ako si na tom so zasobou vajicok. vie ti to zmerat v krvi AMH sa to vola. tym by som zacala a nasledne CAR
@nikinikoleet26 držím palce k vytúženému bábu, my sme viac než rok a pol po MA a po roku sme sa pustili do vyšetrení zatiaľ všetky kontroly a vyšetrenia ok(imuno,hemato,endokr.,gynek.)ovulácia prebieha,styk skúšame už kadejak, manželovi zistili na imunolog. pod normou pohyblivosť takže k tomu len zlepšené život.stylu a vitamíny aj tie sme brali spoločne (inofolic a folandrol) a aj tak stále čakáme... Niekedy to proste neide... Verím že sa dočkáme ...
@patriciaa_ u nas sa to tak natahovalo dlho, ze vsetko ok, lebo vsetky vysledky super, ovulacia odsledovana,chodila som na folikulometriu kazdy mesiac jak na klavir, styk pravidelny a stale nic, problem sa zistil az ked sa konecene po korone mohli robit zakroky tak mi pri laparoskopii kvoli vyluceniu endometriozi zistili nepriechidne vajcovody, cize aj ked vysledky boli moje aj muzove ukazkove aj keby sme sa na hlavu postavili ja by som prirodzene neotehotnela ked tie spermie sa cez tie pozrastane vajcovody nikam nedostali…
@butterflyeffect a pred laparoskopiou ste teda nemali deti ani ste neboli tehotná?
@patriciaa_ nie, ani raz, nasa cesta za babom trvala vzse 5 rokov. po laparke mi vzali jeden vajcovod a druhy spriechodnili, s tym ze zrasty ak su tak zas casin zarastaju tak mi povedali ze ak do 6 mesiacov neotehotniem tak uz len IVF, ktore sme nakoniec podstupili a teraz som v 28 tt
ako keby som o sebe citala.
mala som MA a odvtedy 1,5 nic ani tuk, vsetky vysledky boli uplne v poriadku.
vyskusala som za ten cas uplnd vsetko.
vyslo nam az ivf a lutujem ze som ho tak dlho odkladala
@rk123,ja som tiež mala laparoskopicku operáciu vaječníka ale nevybrali mi ho,a potom som cca po 4rokoch otehotnela ale bohužiaľ sme o bábätko prišli😞dozvedela som sa že vraj ma priateľovi bývalá dala pocarovat aby som potratila ale nechcem tomu veriť.verime tomu ze sa nám podarí mat aspoň jedno bábätko 🙏🥲
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@nikinikoleet26 navstivit lekara, porobit vysetrenia, alebo rovno CAR tam vas nasmeruju… problemov moze byt xy, a kym nebudete mat obaja komplet vysetrenia tak sa nepohnnete dalej ze preco sa nedari…