Baby aký je na toto vás názor? V detstve som kiahne neprekonala(pravdepodobne, keď som mala asi 7 mala som pár vyrážok ale kiahne to asi neboli) a imunitu nemám práve najlepšiu plus mám astmu. Zachvilu budem pracovať v škôlke čiže je veľká šanca že budem s nejakým chorým dieťatkom v kontakte. No a o cca rok/rok a pol plánujeme babatko. Zvažujem preto očkovanie, ale neviem či to nebude ešte horsie davat do seba nieco. Citala som, že vedia zistiť aj z krvi či sú protilátky ale asi to nerobia automaticky keď chcem očkovanie. A neviete niekto koľko to približne vyjde finančne ? Zistenie protilátok z krvi plus očkovanie.
@evittam áno viem, len neviem čo mám spravit :(
@terezia1477 daj si u dr vysetrit krv na protilatky mozno ich nas a porom nie je co riesit,
@terezia1477 Ja by som nerobila nic. Keby som sa mala pri každom tehotenstve bat vsetkeho možného a riesit to tak asi ani nemám deti.😉 Uzivaj si život a ked budes tehotna tehotenstvo. Hocijaku chorobu môžeš dostať kde len chces nielen od deti v škôlke.😉
Syn ich napríklad doniesol až zo školy a to chodil do jasli,skolky a mal xy prilezitosti sa nakazit.
@terezia1477 ja som tiez kiahne nemala a ked sme planovali tehotenstvo, bola som v kontakte s detmi, ktore boli kratko po prekonani kiahni (uz neinfekcne, ale stale flakate po vyrazkach) Tiez ma to vydesilo, lebo kiahne v tehotenstve mozu sposobit poskodenie plodu. To sa povie nestresuj sa tym, ked ich clovek prekonal. Ale ked ich neprekonal a zuria kazdu chvilu vsade okolo, tak je to naozaj nebezpecne. Zaockovat som sa dala. Sumu si nepamatam, iba viem, ze bez nasledkov a ze sa neodporuca tri mesiace po ockovani otehotniet. A myslim, ze boli potrebne dve vakciny. Verim, ze keby som ich teraz aj dostala, tak priebeh bude lahsi, kedze sa moje telo uz stretlo vo vakcine s oslabenym virusom a vytvorilo si protilatky.. Rozhodnutie je na Tebe.
@evittam ani to, ze niekto kiahne uz mal neznamená, ze ich nedostane znova.
@terezia1477 ja som sa nechala zaočkovať, bolo to uplne vpohode. Ja som pracovala s deťmi, preto som chcela mat istotu, se babatko neohrozim.
@terezia1477 Bola som v podobnej situácii ako vy, pred plánovaným tehotenstvom som sa dala zaočkovať (keď si dobre spomínam, mali by byť 2 očkovania a potom sa neodporúča otehotnieť do 2-3 mesiacov) a ako tehotná som v čase kiahní chodila do práce bez strachu...odporúčam, je to lepší pocit ako sa obávať stále, keď prejdete okolo dieťaťa, ktoré na ďalší deň ostane doma kvôli kiahnam ;) myslím, že ma to vyšlo do 100€, len sa veľa nabehate po lekároch, keďže to vyšetrenie na protilátky nie je len tak na požiadanie. Moja cesta: všeobecný lekar-gynekolog-vseobecny-infektolog- všeobecný 🙂
Aj ja som to pred tehotenstvom riesila, kedze pracujem v lekarni a ludia s nimi dokonca nabehnu nieco si kupit.... Nestihla som to, no dost casto som trpla. Urcite sa do buducna zaockovat dam, budem pokojnejsia. Predsalen moje dieta v buducnosti kiahne dostat moze a ja ani priatel sme ich este neprekonali. To by bolo🙂 Je to vsak moj subjektivny pocit a nikomu ho nechcem vnucovat. Este chcem upozornit, ze som si davala robit najprv testy na protilatky, co aj tebe odporucam
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@terezia1477 To ze sa das zaockovat neznamena, že chorobu nedostanes. Bohuzial.