Ajojte, viem že tu už bola viackrát taká téma ale nič aktuálne, zväčša staré neaktivne príspevky.
Začnem tým, že poprosim aby sa zapojili tie ktorých sa to týka a nie tie čo sa chcú odbavovať a kritizovať za vahu a podobne.
Mam 30r., 168cm a 88kg. Ano, nie som na to hrda, ale pracujem na tom postupne- mala som už aj oveľa viacej. Teraz sa začiname snažiť o dieťa a ja chcem vedieť, či tu je nejaka z vas ktora otehotnela pri takej vahe. Ak ano ako ste to znášali? Obmedzovala vas vysoka vaha veľmi? A nemal lekar vyhrady?
K lekarovi sa ani pred otehotnenim nechystam. Je to potrebne?
Ďakujem 🙂
A este dodam ze mi lekar ani raz nic nepovedal, ani nikto pri porode. Rozhodne som zdaleka nebola jedina
Ahoj pri prvom tehu som mala pri výške 183cm 99kg okrem liekov na štitnu žľazu (ktoré som brala už predtým) som nemala žiadne problémy pôrod až nato že bol vyvolavaný bol bez problémov, pri druhom tehu som mala 113kg do 15tt mi hrozil potrat (nesúvisí to z váhou) a od 16tt som sa bála lebo vyšiel pozitívne downou syndróm preto som si zaplatila TRISOMY .... A lekári samozrejme vždy mudruju najhoršie bolo asi to že doktorka mi hovorí že nesmiem veľmi pribrať lebo ak by bol CS tak stôl ma nosnosť max 150kg (akože to ľudí nad 150kg už neoperujú či jak?)
@mina17 to musela byt riadna krava. Ja som pri tretej mala sice 112kg ale do 6mesiaca som nepribrala ani gram, praveze schudla 2kg kedze my absolutne nic nechutilo, skoda ze mi to neostalo aj po tehu. Lekar uz bol na mna zly, ze sa musim donutit jest trocha viac. Nakoniec som za cele tehu pribrala 8kg z toho 4kg malo moje dievcatko.
Poznám takú co otehotnela pri 150 kilach.. Na 1.krat.Nebude to o kilach...
@pininka1 mne stále hovorili že dcera je malá mala som v 8 mesiaci v knižne napísaný termín 14.9 až 12.10 ... Vyvolávali mi pôrod lebo dcéra sa prestala hýbať 10dní vyvolavali pôrod kým som porodila( všetci lekári vedela že dcéra je 10dni zaseknutá) keď som nakoniec porodila dcéra mala 4200g a 53cm 😂 pritom syn bol vždy o 3 tyždne väčší narodil mal 3600 a 52cm .... A tiež sa netreba báť keď povedia že dieťa bude veľké kôli váhe moja známa mala na začiatku tehu pri výške 150cm 50kg a jej dcéra mala 55cm a 4,6kg 😉
Ahoj,
2 kamosky s velkou nadvahou otehotneli. 150cm okolo 90 kg, ta druja asi 165 cm a cez 109kg.
Obmedzenia - bolo im teplo, rychlejsie sa unavili. Ta chudsia pribrala mozno 6 kg ak vobec. Normalne pirodili. Ta prva mala tazkosti, nedalo sa jej male vytlacit, pomahal dr. Ci to bolo vahou/unavou neviem. Koli zapalom bolo sitie dost narocne. Inak tehu v pohide, dokonca ani tehu cukrovku nemali 😂. Ja 175 cm a 65 kg a cukrovku som mala prvy aj druhy raz.
Sama vues ako to mas tak ta tu nemienim sikanivat ani urazat. Dufam ze sa ti podari schudnúťaby si bola fit a v pohode podla svojich predstav 🙂. Ta prva otehotnela po 6 rokoch(prve tehu( na prvy pokus. Druha ani nevedela, zdrazu potom dosla na navstevu uz s nivorodencom.
No a koli vahe necitit tak dobre pohyby a nejak ani nevidno. Ale inak v pohode vsetko ostatne. Drzim palce pri tehu aj chudnuti.
Môžeš pribrať iba zopár kg to nikdy nevieš Ano, lepšie je schudnúť, ak sa dá... môžeš mať vysoký tlak, cukrovku, ale to môže mať aj 65 kg žena.
Majú aj ženy s nadváhou deti, ale do budúcna je lepšie nemať veľkú nadvahu
Otehotnela som s váhou 93kg, no lenže bola som fit, mne sa. Nedalo schudnúť ma vahe, ani keď som vo fitku 2h 4xv týždne cvičila..nosila som 40nohavice pre predstavu. Pribrala som na cca 96kg a par dni po.porode mala 84...
Problémy mozes mat zdravotné, ale nemusíš, je to rôzne. Keď budeš normálne fungovať, žiadne chute s jedenie za dvoch, dieťa možno ovplyvní aj to ze nebudeš chcieť nezdravé veci j3st. Rovnako aj chudé ženy problém majú. Ak.ale nie si fit.mozes mat problém napr s vydrzou, bolesti nôh, chrbta, myslím...
K lekárovi je potrebné chodiť pravidelne, čiže ak chodíš raz ročne NS preventívny, nemáš zdravotný problém, nemusíš. Otehotnenie ti môže celkom aj trvať.. mne až pomporode povedala iná lekárka ze pco bol.dovod prečo mi otehotnieť trvalo roky...
samozrejme že otehotnieš môžeš aj pri oveľa vyššej váhe akú máš teraz....treba však rátať s tým, že počas tehotenstva ešte priberieš a to už môže byť problém....ale nemyslím že pri tvojej váhe.......nezriedka sa v tehotenstve priberie aj 20-30kg(väčšina môže byť voda).....skôr tam ide o riziká ktoré so sebou vysoká váha prinesie - môžeš sa viac zadýchavať, byť viac unavená, mať vyšší tlak či väčšie riziko tehotenskej cukrovky.....
Vieš co toto nieje o kilach ako o tom ako to maď dane od prírody. Ja mam kamarátku ktorá má 170cm zdravo sa stravuje ma 60kg a nemohla otehotnieť 7r ,druhá kamoška mala 125 kg a itehotnela na 1 x a išla rodiť ako 130 kg a teraz čaká druhé a otehotnela pri 110 kg a teraz ma v 9m. 121kg proste je to genetika ci otehotnieť alebo nije .
Ahoj, mam 160cm a mala som presne 88kg ked som otehotnela s druhym dietatom pred 3 rokmi (32r)nebolo to jednoduche,zistili mi pcos, a znizenu funkciu stitnej zlazy, ale jak mi nasadili eutyrox tak to islo hned 😊 prve tehotenstvo som vazila 51 kg (20r) a na konci 88. Druhe tehotenstvo na zaciatku 88 a na konci 95.teraz mam 87kg.
Ja mam 164cm a keď som otehotnela mala som 77kg, máš síce vyššiu váhu ale podľa mňa to nieje také hrozné. Pomôže ti najmä zmena stravy 😊
Ja som otehotnela na tretí cyklus s váhou 86 kg pri 168 cm, rodiť som išla s 83. 😀 Tehotenstvo som znášala super, mala som síce tehotenskú cukrovku, ale vďaka nej sa zo mňa nestal ultra mrož, ostal zo mňa len väčší mrož. Práveže som vyzerala po pôrode lepšie, takže ma aj gynekologička pochválila. 😀
Som síce vyššia ale obdobne vážim a v pohode som o tehu
Otehotnela som na prvy sup, tehotenstvo bolo bezproblemove, az na jeden vyskoceny tlak z tepla a miernu tehu cukrovku, ktoru som korigovala len stravou.
Moja gyn ani raz nemala namietky k mojej vahe a to som sla rodit ako !113 kg! Pribrala som 21 kg z toho 10 ostalo v porodnici. Po tom co som si upravila stravu, merala cukor pred a po kazdom jedle sa priberanie spomalilo.
Co je asi najdolezitejsie je neprestat sa hybat cele tehu. Minimalne prechadzky! Nezrujnovat si kondicku lezanim - lebo som unavena, lebo sa mi nechce... podakujes si pri porode 💪
Nemáš až takú veľkú váhu. Pri prvom som mala 60kg pri výške 174cm a pri pôrode 80kg. Pri druhom 113kg ( váha ovplyvnená zdr. problemami), pri pôrode 110kg a hneď po pôrode 103kg.
Nemusíš vždy pribrať a nemusíš vždy veľa jest. Pri oboch mi nechutilo a dosť som vracala.
Ťažkosti alebo problemy kvoli vahe neboli žiadne a doktor nepovedal nič.
Mám 169cm a otehotnela som vždy na prvý šup... prvýkrát pri 95kg a druhýkrát pri 105kg.
Problémy som nemala žiadne, ale tak ja som veľa bikovala, korčuľovala, turistikovala a samozrejme rada papala 😅. Čiže kondičku som mala, ale aj kilá.
Také tehotenstvá aké som mala ja prajem každej a jednej.
Prvýkrát som otehotnela pri váhe 98kg snažili sme sa 6 mesiacov, tehotenstvo uplne v pohode ani váha ma neobmedzovala. Rodiť som išla so 113kg. Po pôrode som schudla a o pár mesiacov sa všetky kila vrátili naspäť a otehotnela som so 115kg a úplne na prvú šupu, momentálne som v 17tt a schudla som zatiaľ 5kg a tehu zatiaľ úplne v poriadku 🥰
Ahoj mam 172 cm a keď som otehotnela mala som. 92 kg. Rodila som s váhou cca 110 kg. Mala som úplne bezproblémové tehotenstvo, cukor ôk, tlak vždy ok, krv ok. Rodila som spontánne prirodzene po sekcii 🙂
Ahoj, ja som mala cca rovnako kg pri otehotneni bohužiaľ, keďže som prestala cvicit a riešiť sa už pri plánovaní… (moja chyba). No bohužiaľ pri porode som mala cca 112 kg…. Nepamatam sa že by s tým mal niektorý doktor nejaký problem akurát jedna pani doktorka už v nemocnici mi zadrbala že ako to vyzerám :D ale to svedčí iba o Kramaroch.. takže myslím že by to nemal byt problem a potom to dáš dokopy 🙂 ja som 3 mesiace po sekcii a uz cvičím a fungujem super takže držím palce 🙂))(
Otehotnela som prvé pri výške 180cm a váha 111kg. Pri druhom 120kg🤪 prvá dcéra mala pri pôrode 3420g a syn 2980g.
Ahoj, pozerám, že už je to asi neaktuálna téma, ale nedá mi sa nevyjadriť. Určite otehotnieš, ak teda nemáš žiade problémy s ovuláciou, pretože pri tehotenstve je práve tá kľúčová. Ak ti môžem poradiť, skús si kúpiť ovulačné testy a každý deň od začiatku cyklu si jeden urob aby si videla ako na tom si, možno bude problém v tom, že nemáš ovuláciu v strede cyklu, ako by mala byť, ale trošku posunutú dopredu alebo dozadu. Ja mám 26 rokov a otehotnela som do 7 mesiacov, čo si myslím, že je tak akurát a teda mám 168cm a cez 100kg. O 2 dni začnem 20tt a teda zatial nemám žiadne problémy. Čo sa váhy týka, tak som pribrala zatial cca 0,5kg, čo je super. Viem že najviac sa priberá v posledných mesiacoch, ale snáď to nejak ustojím. Gynekológ mi nikdy nepovedal ohľadom mojej váhy nič, cukor je tiež zatiaľ z odberov v poriadku a na test na tehu cukrovku pôjdem až za nejakých cca 6 týždňov. Popri tehotenstve aj normálne pracujem ako sestrička, takže po oddelení sa tiež celkom nalietam a zatiaľ to zvládam ok. Čo sa stravy týka tak sa nejako extrémne neobmedzujem, ale ani neprežieram, kedže nemám ani nejaké extrémne chute. Držím palce a verím, že sa ti to podarí 😊
Mám viac, otehotnela som, doktori nič nevraveli, za celé tehotenstvo som pribrala 1kg
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Otehotnela som bez problemov pri tvojej vahe, potom na prvy sup pri vahe 106kg a tretie pri vahe 112kg, takze mozne to urcite je. Nevravim samozrejeme ze taka vaha je ok, ja som len vyssia ako ty,.mam 179cm.