Obavy znovu otehotnieť po mimomaternicovom tehotenstve

17. okt 2020

Dobrý deň dievčatá, chcela by som sa spýtať na vaše skúsenosti. Pred cca 4 rokmi som prekonala mimomaternicove tehotenstvo. Lekári museli zasahovať rýchlo a tak ma operovali riadne nie laparoskopicky. Na bábätko som sa tešila nakoľko mám problém s polycystickymi vajecnikmi musela som brat clostylbegit. Teraz po 4 rokoch sa chceme pokúsiť opäť no bojím sa ze sa to bude opakovať. Moja doktorka mi opäť predpísala clostyl, na 12 deň cyklu mam prísť na sono. Neviem ci som pripravená na to sklamanie ak sa to bude opakovať? Mate skúsenosť? Brali ste tieto lieky po mimo a všetko bolo v poriadku? Beriem aj inogolic a bol mi doporučený ešte femibion 1. Ďakujem za odpovede.

iana_123
19. okt 2020

Ahoj, robila ti doktorka vyšetrenie na priechodnosť vajickovodov? Pri operácii ti ostranili vajickovod?

autor
19. okt 2020

@iana_123 pokiaľ viem tak nerobila a áno bol mi odstránený jeden, vyjadrila sa tak ze problém bude asi v maternici že sa tam plodu nepáči to nechápem. Teraz užívam inofolic a femibion1

iana_123
19. okt 2020

Tak si daj spraviť vyšetrenie priechodnosti, ak bude OK, tak sa nemáš prečo báť, že bude opäť mimomaternicove. Ak chceš vedieť, či sa plodu v maternici nepáči, tak si daj spraviť imunologické a hematologicke špeciálne vyšetrenia, či máš OK zrážanlivosť krvi, či nemáš imunitu voči embryu a pod., určite by som sa nespoliehala na to, čo ti povie doktorka len tak od brucha bez vyšetrení.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre