Ahojte mamičky. Jedno dieťatko už mame. Snažíme sa o druhe už skoro rok , ale každy mesiac tá mrcha pride 😪 ako aj dnes 😓 prosim vas , co je dobre aby dopomohlo k otehotneniu ? Nejake kvapky , lieky , polohy ? Už som beznajdena a to sme mlady par , ja 25 a 30. Ďakujem za každu radu 😥
To mi je ľúto ale nestrácajte nádej to určite nie 😇 my sme sa sice snažili len 5 mesiacov no aj mne bolo s toho smutno, držím palce príde to keď má 💜
Pozri my do teba nevidime. My mame styri deti prakticky na prvy sup, potom potrat v 14tom tyzdni a potom - teda teraz - rok vobec nic... telo sa meni bez ohladu na vek, mozu byt rozhadzane hormony, zrasty, zapal, ktory ani necitis a predsa tam je... potrebujes poriadne hlbsie lekarske vysetrenia (proste povies, ze uz to rok je, ak ta to velmi trapi), kvapky-lieky-polohy prosim ries az ked ti lekar povie, ze ste 100% zdravy... a na ten spermiogram by mal ist aj muz...aj on moze mat nejaku nepreliecenu infekciu (tym nemyslim pohlavnu chorobu), ktora moze spermie dost redukovat.
No ak je to už rok a dieťatko veľmi chcete, tak šup za lekárom, nech skontroluje či je všetko ok. Možno dôjde na nejaký problem, ktorý treba vyriešiť. A ak bude všetko ok, tak môžeš si skúsiť nasadiť gynex kvapky, mužovi kúpiť zinok+selén
Užívala som inofolic posledné 3 mesiace pred otehotnenim (skúšali sme skoro rok), vitamíny, priateľ užívam syrel, ale z vlastnej skúsenosti, pokiaľ ste obaja v poriadku po zdravotnej stránke, treba "netlačiť na pílu".
Spravte si pekný večer, večeru, vínko... A ono to príde, teraz sa mi to už ľahko píše, keď mi tu gabká 2-mesačný miláčik, ale nebojte, ono to príde. Držím palce. ❤️
A vieš, kedy máš plodné dni? Idete aj podľa nich?
Netlac tolko na pilu. Uvolni sa, planuj si buducnost bez druheho dietata, ži! Cestuj, vzdelavaj sa, zacni cvivit, daj si nejaky ciel a venuj sa mu naplno a uvidis, ze to pride, len sa na to tolko nesustred.
Ja som tuzila po dietati roky a prislo to presne vtedy, ked som si povedala, ze idem sa sustredit na ine a tesit sa z ineho a v tom cykle bum, tehotna a takto dvakrat, az ked som to pustila z hlavy…
3 tehotenstva prakticky hneď aj keď 2 z toho bolo Ma, a od posledného Ma prešli 3 roky a nic
Nám sa druhé dieťa nedarí už skoro 3 a pol roka 🤷♀️ A prvé šlo úplne v pohode.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Umývať sa iba čistou vodou