Milujem deti a stale som túžila minimalne po 3 deťoch, ale som rada, že mám 1 dieťa, ktore nadovšetko s manželom milujeme...problem nastal pri snahe mať druhé dieťa. Snažime sa už pomaličky 3 roky. Každý mesiac som pri mesiačkoch nervovala, stresovala som sa keď som zistila, že v mojom najbližšiom okoli za ten čas aj 2 deti porodila jedna moja známa a ja stale nič...Včera som mala debatu s manželom, ktorý mi tvrdil, že asi to tak má byť a že nechce tlačiť na pílu. Začalo my to vrtať hlavou...naozaj su veci medzi nebom a zemou...všetko ma nejaký dôvod a aj to, že sa nám nedarí. Ešte pred týždňom som uvažovala o fertil centre, ale dnes som tak neista či do toho isť, alebo to nechať prirodzene dopadnuť...
Isť do toho zdhavého stresujucého boja o dieťa???
@katie23 vacsina parov ktore poznam a mali problemy pocat druhe dieta - a to boli obidvaja zdravi, prve dieta prislo bez problemov - a nakoniec ho mali sa zhoduju na jednom ze to druhe prislo ked si - u jednych dokonca skoro po 10r - povedali ze teda dobre uz to inaksie nebude a kaslali na pocitanie plodnych a neplodnych dni, na navstevy u drs a prestali sa stresovat proste sa zmierili so situaciou a prakticky to vzdali a vtedy si do par mesiacov nasli dve palicky na teste 🙂 🙂
ten stres a honba za tehotenstvom je niekedy contraproducente - opacne posobiaci a zabranuje pocatiu takze byt tebou prestanem rozmyslat nad tehotenstvom a uzivam si prveho dietatka, manzela a zi stastne a spokojne vtedy mas najvacsiu sancu otehotniet(samozrejme ak ste zdravotne v poriadku aj ty aj tvoj muz) 🙂
vela stastia
@katie23 Podľa mňa nie je nič na tom, že sa necháš vyšetriť, zistíš, kde je problém, príp. začneš brať nejaké lieky. Problém nastane, až keď dovolíš, aby ti to pohltilo život. Veď áno, mám problém, skúsim ho vyriešiť, ak to pôjde, super, ak nie, tak nie - stresom a pod. výsledok nezmeníš. Takže je to celé len o psychike a s tou sa musíš vyrovnať, či pôjdeš do CAR alebo to necháš na vesmír..
@katie23 ja toto nepochopim, nepochopím. Ako sa moze niekto snazit o dieta ked jé v strese toto nepochopim ani ked neviem co. To dieta nebude nikdy ked sa bude zit v strese a netrpezlivosti. Tak sa konecne ukludni, .........ked ide o dieta, tak nejde o ziadny stresujuci boj.
@katie23 viem viac ako dobre ako sa citis... my sa tiez snazime treti rok... za ten cas, maju niektore uz ozaj dve deti, a mnohe kamaratky, ktore to ani neplanovali uz tiez porodili... ja som s manzelom 14 rokov, 7 rokov zobraty a nemame ani to jedno... len hore v nebicku jedneho anjelika... snazim sa to nepripustat... dnes sa po dlhej dobe ozvala kamaratka a oznamila mi ze caka babatko, neviem ako dlho ma partnera, vydata nie je, ani neplanuje... no dalsia ktora ma predbehla... prajem jej nech sa narodi samozrejme zdrave babatko,nech sa z teho tesi... ale nejak som si opat uvedomila.. 3 roky, na jednej strane mi usli ako voda... na druhej strane uz som mohla cakat tretie babatko... keby sa darilo otehotniet....
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@katie23 Ahoj síce my s manželom nemáme presne taký problém,ale aj ja som sa nad tým už zamýšlala.Na druhej strane ,ale čo sa má stať tak sa stane.My máme 2zdravé detičky za ktoré Bohu velmi dakujem.Ked mala mladšia asi 2roky som začala uvažovať nad 3tím,ale bolo to zvláštne hlavne preto,že ja som mala problém otehotnieť aj pri tých dvoch ,ale nič iné nam nestálo v ceste.Teraz má manžel tiež zdravotné problémy a ked sme sa už rozhodli,že chceme aj tretie tak sa mu zdravotný stav zhoršil.a to nehovorím,že aj somnou sú problémy.Tiež nechceme tlačiť na pílu hlavne po tom ,že v okolí som videla kolko potratov atd je a mám strašný strach riskovať,ano riskovať lebo ked pozeram,že kamoška čaká 5dieťa a pritom má zdravotné problémy takl je to naozaj risk.